Şimdi Ara

Kısa dönem yapacaklarda hipertansiyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şöyle bir sorunum var. 4 yıllık üniversiteden yeni mezun oldum. Askere sırf aradan çıksın diye gitmek istiyorum ancak hem kasığımda fıtık çıktı hem de hipertansiyonum var. Problemim fıtıktan ziyade hipertansiyonla. Her gün düzenli ilaç kullanıyorum, kullanmadığımda büyük 19 küçük 15'lerde seyrediyor. Nasıl askerlik yaparım bu durumda? Çürük alamam diye düşünüyorum, koşamaz raporu falan gibi bir şey yok mu :) En kötü tecil ettiricem

• canerkans C kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun öncelikle, muayenede askeri hastaneye sevki iste ciddi sağlık problemlerim var de. Askeri hastenede kontrolden geç belki de çürük alırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevecen_86

Geçmiş olsun öncelikle, muayenede askeri hastaneye sevki iste ciddi sağlık problemlerim var de. Askeri hastenede kontrolden geç belki de çürük alırsın

Çok teşekkür ederim. İşte aslında sorunlarımdan birine de bu şekilde değinmiş oldunuz. Bir koşmaya elverişsiz raporu veya çürük almak için bu askerlik işlemlerinin başlamış olması gerekiyor değil mi? Yani bu çürük veya başka bir rapor alabilme durumunu başvurmadan öğrenme imkanım yok?
  • canerkans C kullanıcısına yanıt
    ne yazık ki yok. askerlik işlemlerini başlatman gerekiyor. Bi ihtimal askeri hastaneye gidip durumun hakkında bilgi iste, belki doktorlar bir bilgi verir
  • Tecil yaptırmaya gidince de seni aile hekimine gönderecekler ilk, ona söylersin askeri hastaneye sevkimi istiyorum durumunu anlatırsın.
  • büyük 19 ise direk muaf olursun sağlık ocağında askeri hastaneye sevkederler ordada gerekli tetkikler yapıldıkdan sonra işin hallolur.
  • bende de var... haftaya gidiyorum askere...

askerlik subesine gittiginde işlemleri baslatıyorsun... onlar zaten ilk olarak aile hekimine yolluyorlar..

aile hekiminde anlattım benim tansiyon surekli yuksek cıkıyor dedim.... bi ölceyim dedi..harbiden yuksek cıktı... biraz dinlendim..bi daha olctu..yuksekdi gene... sana saglam raporu veremem dedi... bir kagıt verdi..askerlik subeme goturdum..orası da beni gataya sevk etti..

gatada 2 hafta sonrasına gun verdiler... tansiyon holter takıldı...bildigin tansiyon aleti..24 saat uzerinde duruyor..yarım şar saat arayla şişip tansiyonunu olcuyor..bilgileri kaydediyor..

sonra gatada oynak tansiyon bulundu bu sonuclara bakarak... rapor verdiler... kosu snav vsden muaf olması uygundur yazıyor....

fakat ne kadar dikkate alırlar gittigim yerde bilmiyorum...muaf olması uygundur yazıyor..illa muaf olmalı yazmıyor :)

ayrıca o belgeden kopyasını alamadım.. gitttigim yerde derdimi nasıl anlatacagım bakalım.... insallah asırı yormazlar beni...

verilen sulusde arızalı yazıyor :) fakat bunu gozlerinde sorun olanlarada yazıyorlarmıs... hayırlısı bakalım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dil-hun teşekkür ederim ben de bir kaç yerde öyle gördüm, ilaç takviyesiz belli bir sayının üzerindeyse çürük olma ihtimali de var en kötü bir çok hareketten muaf raporu alırsın diyorlar.

Sevemem1985 sana da hayırlı teskereler şimdiden. Ben de o yollardan geçeceğim sanırım. O rapora umarım ihtiyacın olmaz. Biraz oradakilerin insiyafitine kalmış gibi görünüyor yine de gerçi:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.