Şimdi Ara

Kısa Film çekicez hx300-sx50hs-...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1000tl yi aşmıcak kısa film çekmek için bir yarı profesyonel veya profesyonel bir kamera arıyorum.Ayrıca film için tripodlar felanda alınacak
    bazı kameraları araştırdım ama açıkçası ben bu işin adamı değilim, araştırmama rağmen tecrübesi olan birinin yanında satıcının vermiş olduğu bilgiler sönük kalıyor.
    Şu kameralara göz gezdirebildim :
    Sony hx200v
    Sony hx300
    Sony hx400
    Canon sx50hs

zoom değeri çok önemli olmasada hoşuma gidiyor. açıkçası benim için fps önemli çünkü videoda yavaşlatmalar olabilir araştırdıklarıma göre fps nekadar fazlaysa okadar kalite devam ediyormuş efektlerde.
    Efektli bir film olacak 1080p olması şart
    60fps olmasını isterim ama 24fps filme daha çok benziyor diyenler oldu bu konudada yardımcı olursanız sevinirim
    okdarda önemli mi 60 fps veya 24fps daha mı iyi

bildiğim markalar bana daha güvenli geliyor ( sony,nikon,samsung,canon.vb)
    Yardımlarınızı bekliyorum .

• eğer slow motion bi sahne varsa 24 kare asla işine yaramaz , kesik kesik görüntü verir ayrıca bu hızlı ve hareketli görüntüler için de geçerli , 60fps de çekiyorum çoğu görüntüyü ama makinam 720p hd görüntüde 60fps yi veriyor. Ayrıca sony video için alınabilecek en iyi marka , sony a57 ya da 58 modeli tam ihtiyacınızı karşılıyacaktır 1080 p full hd ve 60fps çekebilen dslr makinalar.
  • kısa film çekeceksen görüntü kalitesi çok önemli, sony hx300 ün sensörü minnacık cep telefonu sensörüyle aynı. o yüzden güzel bir kaliteli video için en azından aps-c sensörlü makine almalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapboy3one

eğer slow motion bi sahne varsa 24 kare asla işine yaramaz , kesik kesik görüntü verir ayrıca bu hızlı ve hareketli görüntüler için de geçerli , 60fps de çekiyorum çoğu görüntüyü ama makinam 720p hd görüntüde 60fps yi veriyor. Ayrıca sony video için alınabilecek en iyi marka , sony a57 ya da 58 modeli tam ihtiyacınızı karşılıyacaktır 1080 p full hd ve 60fps çekebilen dslr makinalar.

A58 benim bütçem için biraz fazla
    Ayrıca lenslerlede uğraşmak istemiyorum çünkü acemiyim
    En fazla hx400 ün fiyatına çıkabilirim oda tam bir fiyat performans ürünüyse (1299TL)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sinemanin dev kameralari red dragon ve black magic bile lensli makinalar :) yari prof makinalar hayal kirikligi yaratabilir dslr olmazsa el kamerasioneririrm panasonic hc-v110 bakmani oneririm

• quote:

Orijinalden alıntı: rapboy3one

sinemanin dev kameralari red dragon ve black magic bile lensli makinalar :) yari prof makinalar hayal kirikligi yaratabilir dslr olmazsa el kamerasioneririrm panasonic hc-v110 bakmani oneririm
    Yeni konu açmayayım benzer olduğu için burdan devam edeyim dedim, kusura bakmazsınız inşallah.

bende HX300, SX50HS ve P530 arasında kaldım.
    Fiyat/Performans olarak P530 önde gibi. fotoğraf çekimi için hangisi daha iyidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uchihaitachi

Yeni konu açmayayım benzer olduğu için burdan devam edeyim dedim, kusura bakmazsınız inşallah.

bende HX300, SX50HS ve P530 arasında kaldım.
    Fiyat/Performans olarak P530 önde gibi. fotoğraf çekimi için hangisi daha iyidir?

Alıntıları Göster
    Çok profesyonel birşey çekmicez ama kaliteli olsun istiyoruz.Eğer bütçeme uygun öyle bir kamera yoksa
    vazgeçeceğim sanırım.
    Tavsiyelerinizi bekliyorum.
    ( 1000tl bütçe en fazla 1300)

El kamerası istemiyorum açıkçası. Bende bir tane var
    ve bana hiç kullanışlı gelmiyor.
    Dslr veya yarı profesyonel kameraların bu işler için iyi olduğunu
    söylemişlerdi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DSLR Kamera Önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sahokan98

Çok profesyonel birşey çekmicez ama kaliteli olsun istiyoruz.Eğer bütçeme uygun öyle bir kamera yoksa
    vazgeçeceğim sanırım.
    Tavsiyelerinizi bekliyorum.
    ( 1000tl bütçe en fazla 1300)

El kamerası istemiyorum açıkçası. Bende bir tane var
    ve bana hiç kullanışlı gelmiyor.
    Dslr veya yarı profesyonel kameraların bu işler için iyi olduğunu
    söylemişlerdi.

Alıntıları Göster
    Nikon p600 ta ilgimi çekmeye başladı.
    Önerilerinizi bekliyorum.
    [:) ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahokan98 -- 3 Haziran 2015; 18:28:58 >

• Sakin bir dslr like makine alayim deme. O sensor seni pisman eder. Alacagin bi nikon v1 aynasiz makine bile daha iyi sonuclar verir. Ben aynasiz makineler daha sicagim simdilik. Sen o fiyata canon 600d nikon d3200 d 5100u rahat rahat bulabilirsin. Kit lens bile kaliteli bir sonuc verir size. Bildigim kadariyla canon eos m 1080pde 30 ve 24, 720pde 60fps video kaydedebiliyor. Autofocusu cok yavas diye duyarsiniz heryerde evet dogrudur fakat videoda otofokus yapmayi da mantikli bulmuyorum, manuel fokus daha iyidir bana gore. Eos m alip yanina is gorecek bir tripod bile alabilirsiniz. Istemezseniz dslrlar da uygun bir secenektir

• quote:

Orijinalden alıntı: thediskavrici

Sakin bir dslr like makine alayim deme. O sensor seni pisman eder. Alacagin bi nikon v1 aynasiz makine bile daha iyi sonuclar verir. Ben aynasiz makineler daha sicagim simdilik. Sen o fiyata canon 600d nikon d3200 d 5100u rahat rahat bulabilirsin. Kit lens bile kaliteli bir sonuc verir size. Bildigim kadariyla canon eos m 1080pde 30 ve 24, 720pde 60fps video kaydedebiliyor. Autofocusu cok yavas diye duyarsiniz heryerde evet dogrudur fakat videoda otofokus yapmayi da mantikli bulmuyorum, manuel fokus daha iyidir bana gore. Eos m alip yanina is gorecek bir tripod bile alabilirsiniz. Istemezseniz dslrlar da uygun bir secenektir

http://www.gold.com.tr/nikon-d5100-18-55dx-55-200dx-kit-dslr-fotograf-makinesi_u
    bu fiyatı zorlayabilirim sanırım tripod felan alacağım bu ilk dslr makineyle filmim olacak.Bu kit bu fiyat iyimidir sizce.
    İyi bir kamera gibi.Şu fps olayı canımı sıkıyor sadece okadar.Kararsızlık başa bela

• fps olayina o kadar takmayin derim sahsen. Meizu mx4 ile bir sarki klibi cektik az daha meshur oluyodum. lensin dx degilde vr olmasi daha iyidir. Benim size onerim kit lensli degilde govde olarak alip yanina ayriyeten baska lens almaniz yani ben olsam oyle yapardim. Dx lensi almazdim bi kere titresim engellemesi yok ve benim icin cok onemli bu.

• quote:

fps olayina o kadar takmayin derim sahsen. Meizu mx4 ile bir sarki klibi cektik az daha meshur oluyodum. lensin dx degilde vr olmasi daha iyidir. Benim size onerim kit lensli degilde govde olarak alip yanina ayriyeten baska lens almaniz yani ben olsam oyle yapardim. Dx lensi almazdim bi kere titresim engellemesi yok ve benim icin cok onemli bu.

18-55mm vr lens olan kit nasıl sizce.
    1500tl yi aşamıyacağım için kitsiz alacaksam ucuz ve güzel bir lens lazım ve öylesini çok bulabileceğimi sanmıyorum.Önerdiğiniz ucuz bir lens yoksa tabi.
    http://www.teknosa.com/urunler/135175602/nikon-d5100-18-55mm-vr-kit-dijital-fotograf-makine

• bence 5100 + 18-55 vr lens yeterli olacaktir

• quote:

bence 5100 + 18-55 vr lens yeterli olacaktir

Bunu söyledikten sonra biri 600d yi önerdi
    2sinden hangisi film için daha iyidir hocam

• quote:

quote:

canon videoda daha basarali diye biliyorum

• quote:

quote:

quote:

canon videoda daha basarali diye biliyorum

Alıntıları Göster
    2. el panasonic gf3 , hack olayını da araştırırsanız çok daha iyi işler çıkar .

• quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

2. el panasonic gf3 , hack olayını da araştırırsanız çok daha iyi işler çıkar .

Alıntıları Göster
    panasonic gh-2, gh-1, gf-3, g-3 araştırın...
    2. elde gf-3 ve g-3 fiyatı uygundur, video için gh-2 daha iyidir...
    bunlardan biriyle başlayın sonra ilerde 2. el gh-4 ile kendinizi ödüllendirin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayberty

panasonic gh-2, gh-1, gf-3, g-3 araştırın...
    2. elde gf-3 ve g-3 fiyatı uygundur, video için gh-2 daha iyidir...
    bunlardan biriyle başlayın sonra ilerde 2. el gh-4 ile kendinizi ödüllendirin...

Alıntıları Göster
    Yaklaşık 2 hafta önce 1900 TL'ye Nikon D5100 aldım bro. Yanında 18-55 ve 55-200 lens verdiler ki sanırım kampanyada ucuzlamıştı. Belki şansına denk gelirde aynı fiayata bulursun. Bütçemi aşar diyorsan bilemem ama zorlamaya çalış , sana fotoğraf çekmenin tekniklerini öğrenmene zorlayacak kadar güzel bi makine. Ben de youtube da şaka kanalı açmak için aldım bu makineyi ama şuan bunu 2. plana atıp fotoğraf çekme tekniklerini araştırmaya başladım. Gerçekten insan bi tane güzel poz çekince heves veriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: berkovicl0

Yaklaşık 2 hafta önce 1900 TL'ye Nikon D5100 aldım bro. Yanında 18-55 ve 55-200 lens verdiler ki sanırım kampanyada ucuzlamıştı. Belki şansına denk gelirde aynı fiayata bulursun. Bütçemi aşar diyorsan bilemem ama zorlamaya çalış , sana fotoğraf çekmenin tekniklerini öğrenmene zorlayacak kadar güzel bi makine. Ben de youtube da şaka kanalı açmak için aldım bu makineyi ama şuan bunu 2. plana atıp fotoğraf çekme tekniklerini araştırmaya başladım. Gerçekten insan bi tane güzel poz çekince heves veriyor

Alıntıları Göster
    Hocam d5100 600d bakarken sony slt-a58 e denk geldim 3ü arasında kararsız kaldım benim önceliğim video ama fotoğraftada eksik kalsın istemiyorum.
    Daha önce film çektiğim olmuştur sadece dslr kamera ile ilk dez deneyeceğim.
    Öncelik video ama ilerde fotoğraf çekerim.
    Yinede video üst planda.
    d5100-600d-650d-a58 bunlara param yetiyor zaten
    panasoic için yetmiyor malesef.Benim ihtiyacım olan bu üçü arasında videoda en iyi olanı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahokan98 -- 5 Haziran 2015; 12:15:48 >

• Sahokan98 kullanıcısına yanıt
    video üst planda ise d5100'ü geç...
    sony slt serisinin geleceği yok, almak riskli...
    aralarında f/p olarak ideal makine 600d...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.