Şimdi Ara

Kısa Film İçin Mikrofon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben kısa film çekmek istiyorum ve bunun için ekipman topluyorum, aslında bir fotoğrafçının yanında Wedding Story adı altında videolar çekiyorum fakat bunlar sonradan şarkı ile kurgulandıkları için sese ihtiyacımız yok bu yüzden mikrofon kullanmıyoruz. İstediğim boom mikrofon sesi kaliteli olsun rüzgar veya çevredeki sesleri fazla almasın ve fiyatıda fazla uçuk olmasın. Ses olayını pek anlamıyorum özelliklerini falan bilen birileri yardımcı olursa çok sevinirim. Şu rode'lar çok güzel çok hoşuma gidiyo ama hem fiyat hemde özellik olarak işimi görür mü bilemiyorum 😔

• rode videomic pro gayet iyi başarılı fakat bütçenize uygunmu bilemiyecem uygunsa kesinlikle iş görür kaliteli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onlinek1 -- 23 Haziran 2016; 4:25:17 >
  • Siz kullanıyor musunuz? Birde bir şey daha sorucam ayrı bir ses kayıt cihazı almam gerekiyor mu yoksa dslr'a bağlayıp öyle mi kullanayım?
  • mehmedim789 M kullanıcısına yanıt
    DSLR'a bağlayıp öyle kullanabilirsiniz. Tabi ses kayıt cihazına bağlarsanız daha kaliteli ses çıkar ortaya
    Rode nin bilgisayar için olan versiyonunu kullanıyordum attığım videoyu o mikrofonla seslendirdim. (rode nt usb)
    Rode kaliteli ürünler üretiyor öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onlinek1 -- 23 Haziran 2016; 5:16:36 >
  • Başka önerebileceğiniz marka var mı? 😄
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmedim789

Başka önerebileceğiniz marka var mı? 😄

Açıkçası Rode dışında pek bir alternatifiniz yok bence, adamlar bayağı iyiler bu fiyat seviyesinde. Kendi bütçemize göre Rode'un VideoMic'lerinden birini alabilirsiniz performansları gayet yeterlidir. Ses kayıt için direk gövdeye giriş yapabilirsiniz 3.5 jaktan, ancak kısa filmde bence ses çok çok önemli, sırf sesle ilgilenen birini ayarlar ve eline bir mikrofon+kayıtçı kulağına da bir kulaklık verirseniz ses açısından iyi olacağını düşünüyorum. İyi çalışmalar.

Bu arada örnek bir wedding story videonuzu atar mısınız artı ne kadar ücrete yapıyorsunuz bir videoyu özel değilse? Bende tanıtım filmleri kurgu vesaire yapıyorum ancak wedding story işinde ilerlemek istiyorum, bir kaç ufak çalışmam oldu ancak insanlara ne kadar fiyat vermeliyim hala pek emin olamadım bilgi topluyorum o yüzden, teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• https://vimeo.com/user32345698 Bu linkten videoları izleyebilirsiniz. Ben Fiyat vermiyorum fakat Wedding Story ayrı olarak istenmiyor diye biliyorum, paketlerin içinde var ve ona göre fiyat veriliyor. Wedding Story bambaşka bir şey hem kameranızı yönetiyorsunuz hem insanlara ne yapması gerektiğini olmazsa tekrar çekiyorsunuz. Kurgu da izleyenleri nasıl etkileyebilirim diye düşünüldüğünde ortaya güzel birşeyler çıkıyor. 😊
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Anladım fiyat konusunu

Bu arada steadicam kullanıyor musunuz videolarda? Hareketli sahnelerde sarsıntı rahatsız etmeyen hatta hoşa giden derecede,smooth görüntüler, güzel videolar tebrikler

• Evet steadicam kullanıyoruz. Aslında o sarsıntılar steadicamden kaynaklanıyor sorunlu biraz benden önce ki çalışanlar biraz hor kullanmışlar ama elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Beğenmenize sevindim eğer aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım 😊
    Teşekkür ederim :)

Steadicamin tam marka modeli nedir acaba? Ayrıca hangi makineyle çekiyorsunuz?

• FalconEyes VST-02 kullanıyoruz biz ama bana sorarsanız üstüne biraz daha ekleyip Glidecam HD4000 almanızı tavsiye ederim daha profesyonel ve adamlar bu işin hakimi. Makine olarakta Panasonic Lumix GH3 kullanıyoruz 14-42 mm ve 20mm F1.7 diyaframlı lens kullanıyoruz çok iyi değil ama idare ediyo bizi😄
    Anladım. Ben şimdilik sadece öylesine denemek için şu markasız, S40 diye tabir edilen stabilizerdan aldım bunu beğenirsem model yükseltmeyi düşünüyorum. Şahsen elimin kolumun çok dengeli olduğunu düşünüyorum stabilizer vs kullanmadan azıcık yazılım müdahalesiyle gayet izlenebilir tanıtım filmleri klipler vs hazırladım, tripodu steadicam olarak kullanmaya çalıştığım oldu Şimdi bakalım bununla level atlamış gibi hissedecek miyim, eğer değerse yavaş yavaş model yükseltmeyi düşünüyorum. Cevap için teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctor_bey -- 30 Haziran 2016; 21:43:24 >
  • Steadicam kullanmak çok eğlenceli fakat ağır olduğu için akşam sonunda kol ağırısısıkıntı yaratıyor tabi ki level atlamış olacaksınız yazılımsız sarsıntıları %90 oranında engelliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.