Şimdi Ara

Kısa süreli film tavsiyeleriniz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
4
Favori
10.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Filmle dolduracaktım burayı ama beğendiğim filmlerin süreleri hep uzun çıktı

quote:

Orijinalden alıntı: wingtsun85

Dizmişsin filmleri teşekkür ettik
  • quote:

Orijinalden alıntı: wingtsun85

Çok teşekkürler hocam hepsini izlemeye çalışacağım.

• Bana göre gelmiş geçmiş en iyi film
  • Paths of Glory
  • quote:

Orijinalden alıntı: Post Rock

Let the right one in. 1 saat 55 dakika ama izlediğim en iyi film. Aklında bulunsun.

Teşekkürler saol yine de, bir çok paylaşım yapan arkadaşıma da teşekkür ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dönüşüm

Filmi izlemiş bulunuyorum. Hiç sıkılmadan izledim. Bana bir şey kattı mı? -Hayır Yine de severek izledim, pişman değilim. Zaten süresi de kısaydı. Ancak alt yazı uyuşmazlığından dolayı 3-4 dk da bir ileri geri almam gerekti alt yazıyı. Her neyse bu filmle beraber izlediğim en eski film rekorunu kırmış bulunuyorum. Öneri için teşekkürler, tavsiye ederim.

Bu arada bu adam tuvaletini nereye yapıyor?

• Christopher Nolan'ın ilk filmi Following 1 sa 10 dk civarıydı sanırım, güzel bir filmdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rupert_Pupkin

Christopher Nolan'ın ilk filmi Following 1 sa 10 dk civarıydı sanırım, güzel bir filmdi.

Evet kısa ve güzel puan almış. Listeye alıyorum hemen onu da, teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

quote:

Orijinalden alıntı: Dönüşüm

Filmi izlemiş bulunuyorum. Hiç sıkılmadan izledim. Bana bir şey kattı mı? -Hayır Yine de severek izledim, pişman değilim. Zaten süresi de kısaydı. Ancak alt yazı uyuşmazlığından dolayı 3-4 dk da bir ileri geri almam gerekti alt yazıyı. Her neyse bu filmle beraber izlediğim en eski film rekorunu kırmış bulunuyorum. Öneri için teşekkürler, tavsiye ederim.

Bu arada bu adam tuvaletini nereye yapıyor?

Film hakkında ekşisözlükte veya başka sitelerde bazı yazıları bulup okursan filmin sana bir şey katabileceğini anlarsın.Çok derin bir film değildir.Sade bir anlatıdır.Eski film izlememek ise senin için büyük bir kayıp.Düşünsene sinema tarihinin yarısından fazlasını baştan siliyorsun kafanda.Kendini sınırlamak niye?Emin ol o eski filmleri de senin benim gibi insanlar çekti.Bu kadar ön yargılı olma.İstersen eski film önerebilirim.Mesela ön yargı denen bir şey bırakmak istemiyorsan aç bir 12 Angry Men izle.Hayatında izlediğin en sürükleyici filmlerden biri olacaktır.Tabi örnekler çoğaltılabilir.

Takılma öyle şeylere.

• quote:

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

Bunu izledim şimdi, 10 numara bir filmdi. Bu kadar eğleneceğimi düşünmezdim bu kadar eski bir filmi izlerken. Sizlere de kesinlikle tavsiye ederim. Çok teşekkürler kardeşi önerin için. 1924 yapımı bir film izleyeceğim aklımın ucundan geçmezdi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

Bunu izledim şimdi, 10 numara bir filmdi. Bu kadar eğleneceğimi düşünmezdim bu kadar eski bir filmi izlerken. Sizlere de kesinlikle tavsiye ederim. Çok teşekkürler kardeşi önerin için. 1924 yapımı bir film izleyeceğim aklımın ucundan geçmezdi.

beğenmene sevindim,o yıllar için gerçekten üst düzey bir yapım
  • La noire de... | Siyahi Kız (1966)

Dakar’da Fransız bir ailenin çocuklarına bakmakla yükümlü genç kıza patronu Fransa’ya onlarla beraber gitmelerini teklif ediyor. Fransa onun için bir hayal, oradaki her şeyi, oranın insanlarını merak ediyor ve orada yine Dakar’da olduğu gibi, yalnızca, Fransız çiftin çocuklarına bakacağını düşünüyor. Fakat her şey umduğu gibi gelişmiyor. Fransız kadın ona emirler vermeye ve biraz da olsun onu hor görmeye başlıyor. Siyahi kız, evden dışarı çıkartılmıyor ve onun tabiriyle orada esir tutuluyor. Eve gelen misafirler kızı aşağılıyor.

Tüm bu hikayenin ardında yönetmenin asıl anlatmak istediği şey apaçık; bir zamanlar Fransız sömürgesi olan Senegalli siyahilerin durumu. Ailenin onu esir tutması, genç kızın sürekli neden özgür olmadığını ve onlara hizmet etmek zorunda olduğunu sorgulaması. Paraya pula tamah etmemesi. Ve filmin sonunda;
    Özgürlüğü ancak ölümle elde edebilecek olması. Annesinin, onun ölümü ardından, kızının kazandığı parayı kabul etmemesi de Fransızlara güzel bir tavır olmuş.
    Aynı zamanda filmde mecaz anlatım olarak kullanılan Maske'ye dikkat etmek gerekir. Maske, Afrikalıların kültüründen bir parçadır. Filmdeki kız onu hediye olarak Fransız aileye verir. Ancak daha sonra ailenin ona ihanet ettiklerini düşünerek onu geri alır. Bu, Fransızların Senegalli halkın kültürünü erittiğine dair gönderme olabileceği gibi, onlara yurtlarında farklı Fransa'da farklı davranan Fransızların ikiyüzlülüğünü anlatmak için de kullanılmış olabilir. Tabii bu benim kişisel yorumumdur.

Sömürgeciliğin etkilerini en iyi anlatan filmlerden biridir. İzlenmeli.

• Un chien andalou (1929)

Bir de bu film var ama izleyip izlememek size kalmış. Bunuel sinemada sürrealizmin ne demek olduğunu gösteriyor. Anlam filan çıkarmaya çalışırsanız işin içinden çıkamazsınız, sürrealizmde mânâ aranmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkb7ue

Tavsiye film...

Hocam bu film çok iyiydi ya, gerçekten o kadar beğendim ki... Büyülüyor ve resmen dibe düştüm filmi izlerken. Yok mu bu tarz başka yapımlar, kısa olması kaidesi ile? Öneri için çok teşekkürler.
  • Johnny English var 1 saat 27 dakika,2. filmi çıktı ama izlemedim.
    Filmin her dakikasında kahkaha attığımı söyleyebilirim.Hatta gülmekten nefesim bile kesildi Tavsiye film
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeadSnow

Johnny English var 1 saat 27 dakika,2. filmi çıktı ama izlemedim.
    Filmin her dakikasında kahkaha attığımı söyleyebilirim.Hatta gülmekten nefesim bile kesildi Tavsiye film

Eyvallah hocam listeye alıyorum bu filmi de.
  • Arkadaşlar yok mu başka bildiğiniz şöyle 1 saate yakın filmler. Lütfen
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: darkb7ue

Tavsiye film...

Hocam bu film çok iyiydi ya, gerçekten o kadar beğendim ki... Büyülüyor ve resmen dibe düştüm filmi izlerken. Yok mu bu tarz başka yapımlar, kısa olması kaidesi ile? Öneri için çok teşekkürler.

Hocam cevap yazmayı unutmuşum. Arşivime bir göz gezdiricem bakayım buldukça koyucam buraya ama hep uzun filmleri beğeniyorum sanırım.

Bu arada film cidden süper. Kendi kendime dünyaya küsmüştüm filmden sonra.

• İzlemedim ama 85 dakikalık bir korku filmi daha buldum, listeye aldım umarım güzeldir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.