Şimdi Ara

Kışın Dış ünite buzlanmasına karşı rezistan bağlanabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam... Arkadaşlar bir sohbet arasında duydum... Kışın dış ünitenin yaptığı buzlanmayı dışardan ekstra bir ısıtıcı bağlayıp buzlanma sorunu çözüyorlarmış...böyle birşey olabılır mı? bana cok mantıklı gelmedi.. sonucta buzlanma oldugunda aniden ısıtılarak çözulmesı borulara zamanla zarar vermez mi? bilgisi olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzcaaaa

selam... Arkadaşlar bir sohbet arasında duydum... Kışın dış ünitenin yaptığı buzlanmayı dışardan ekstra bir ısıtıcı bağlayıp buzlanma sorunu çözüyorlarmış...böyle birşey olabılır mı? bana cok mantıklı gelmedi.. sonucta buzlanma oldugunda aniden ısıtılarak çözulmesı borulara zamanla zarar vermez mi? bilgisi olan var mı?

Merhaba bu forumda daha çok öncelerde bir yazı vardı gokhanizmo diye bir arkadastan alıntı aşagıda

arkadasım ben soyle bırsey yaptım klımama

dıs unıtesıne buzdolap'larının alemınyum rezistans'larından Taktım dıs unıtenın kondenserını tamamen kaplıyor

120w fark edıyor we klımam -10c de bıle delıler gıbı ısıtıyor herkeze tawsıye ederım

klimamın markası Arçelik ßende Arçelik Yetkili Servisinde Çalısıyorum

Arcelık Klimalar için Rezistans Baglantısı Şöyle oLuyor

Rezistans'ın Bir Ucunu Dıs unıtedekı 2 numaralı Sokete Giriyoruz Diger Ucunu ise 4 Numaralı Sokete

Giriyoruz Sadece Isıtmada Dewrede Oluyor :) Umarım İşinize Yarar...

• quote:

Orijinalden alıntı: samet007tr

quote:

selam... Arkadaşlar bir sohbet arasında duydum... Kışın dış ünitenin yaptığı buzlanmayı dışardan ekstra bir ısıtıcı bağlayıp buzlanma sorunu çözüyorlarmış...böyle birşey olabılır mı? bana cok mantıklı gelmedi.. sonucta buzlanma oldugunda aniden ısıtılarak çözulmesı borulara zamanla zarar vermez mi? bilgisi olan var mı?

Merhaba bu forumda daha çok öncelerde bir yazı vardı gokhanizmo diye bir arkadastan alıntı aşagıda

dıs unıtesıne buzdolap'larının alemınyum rezistans'larından Taktım dıs unıtenın kondenserını tamamen kaplıyor

120w fark edıyor we klımam -10c de bıle delıler gıbı ısıtıyor herkeze tawsıye ederım

Rezistans'ın Bir Ucunu Dıs unıtedekı 2 numaralı Sokete Giriyoruz Diger Ucunu ise 4 Numaralı Sokete

bazı modellerde zaten kendinden oluyor klima defrosta girdiğinde bile ısıtabilmesi için sizin yaptığınız pek mantıklı gelmedi bana dış ortam 10 derece olsa bile ısıtıcı rezistans devrede olacak ama devrede olmasa bile zaten klima görevini layılıyla yapacak o zaman neden saatte 120w daha fazla veresiniz ki nerde kaldı o zaman verim cop değeri ha tamam yaparsın 0 (sıfır) derecede devreye girsin diye termostan koyarsın birde timer koyarsın 2-3 dakika (veya defrosttan kaç dakikada çıkıyorsa ona göre) devrede kalsın mantıklı olur ama sizin yaptığınıuz sürekli devrede olacak ve gereksiz sarfiyat yapacak siz sistemi geliştirin bence hem servissiniz neyin nasıl olacağını daha iyi bilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: mss80

quote:

quote:

bazı modellerde zaten kendinden oluyor klima defrosta girdiğinde bile ısıtabilmesi için sizin yaptığınız pek mantıklı gelmedi bana dış ortam 10 derece olsa bile ısıtıcı rezistans devrede olacak ama devrede olmasa bile zaten klima görevini layılıyla yapacak o zaman neden saatte 120w daha fazla veresiniz ki nerde kaldı o zaman verim cop değeri ha tamam yaparsın 0 (sıfır) derecede devreye girsin diye termostan koyarsın birde timer koyarsın 2-3 dakika (veya defrosttan kaç dakikada çıkıyorsa ona göre) devrede kalsın mantıklı olur ama sizin yaptığınıuz sürekli devrede olacak ve gereksiz sarfiyat yapacak siz sistemi geliştirin bence hem servissiniz neyin nasıl olacağını daha iyi bilirsiniz

madem ısıtıcı takılabılır yapılabılır dedıgınız gıbı devreyı gelıstırererek otomatık hale gelıbılır... bunu denıcem tskler :)

• quote:

Selam Samet
    Bu söyledğin uygulamayı resimlendirebilirmisin?
    mesela uygulamayı yapabilmek için buzdolap'larının alemınyum rezistans olarak belirttiğin parçanın resmi,fiyatı nerede bulabileceğimiz,uygulanmı halinin resmi olursa inan forumu paylaşan arkadaşlar için çok faydalı olacaktır.Ayrıca birikimi ve bilgisi bizden fazla olanlar gözden kaçan fikirler verebilecek,projeyi geliştirebilecektir.Bilgi paylaşıldıkça çoğalır.Selametle kalınız.

• http://www.yedek-parca-satis.com/Ar%C3%A7elik-Buzdolab%C4%B1-Rezistans/4123990201-Nofrost-Rez.Evap-5020-Soketsiz-Boru-K%C4%B1sa.html

Arkadaslar uygulamayı yaptım diyen arkadas dış ünitenin arkasını bu buzdolabı rezsitansı ile kuşatmış vede çok soguklarda ısıtma yaparken yada tüm ısıtma çalışmasında açık halde kullanıyormus ben onun mesajını alıntı yaptım bir pm atalım bize resimli bir açıklama yapabilir. Örnegin dış sıcaklık 0 derecelerde seyrederken 120 watt ekstradan harcasın ama ısıtma performansında düşüş yaşanmaz ise bence bu çok güzel bir olay kaldıki kendisi -10 derecede bile çok iyi ısıttıgını söylüyor bende bir tane r22 gazlı klima var ve bu fikir hep aklımın bir ucunda duruyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet007tr -- 27 Aralık 2009; 22:57:43 >

• Boş yere uğraşmayın olmaz öyle şey,dış hava ısısı -5 diyelimki siz o sıcaklıkta 120 watlık ısıtıcı ile hiçbir şey elde edemezsiniz.Dediğiniz resistanslar sadece dipfrizli dolapların üst ve alt kapı arasının terlememesi ve kapı lastiğinin soğukla sertleşmemesi için kullanılır.hatta bazı dolaplarda buda yok artık,kondanser borusu dolaşıyor kapı lastinin bastıgı yerlerde.

Kliamnın buzunu çözmek için en az 1-2 kw lık resistans anca yeter,oda faturayı acıtır.yani böyle bir sistem kurulamaz.Fikir jimlastiği iyi ama,tüketim malesef yüksek.
  • dis unitedeki isi alisverisini yapan radyator benzeri kisim buyutulerek ayni sey saglanabilir. cikma temiz blunursa kompresor de degistirilerek biseyler olabilir ama astar yuzunu gene gecer. bi klima servisi elindeki fazla parcalari kullanarak yapabilir.
  • Olmaz arkadaşım,9 luk cihaza 24 lük cihazın kondanserini takarsanız sistem çöker.İşler o kadar basit değil.Basınç dengesi çok önemli.
    quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

dis unitedeki isi alisverisini yapan radyator benzeri kisim buyutulerek ayni sey saglanabilir. cikma temiz blunursa kompresor de degistirilerek biseyler olabilir ama astar yuzunu gene gecer. bi klima servisi elindeki fazla parcalari kullanarak yapabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.