Şimdi Ara

Kışın Yazlık Lastik Kullanmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 3pmsf logolu gerçek 4 mevsim lastikleri yazın yaz lastiğine kışın da kış lastiğine yakındır, çok uzak değildir. bu yakınlık oranları modelden modele göre değişebilir örneğin bazı üreticiler kış performansı için yaz performansından kısabilir. kışın yaz lastiğinin karda ya da yazın kış lastiğinin özellikle ıslakta yaşattığı rezillik gibi güvenliği riske atacak durumlar yaşatmaz, zaten asıl amacı da budur. o uzmanlar da kimmiş her önüne gelen bir şey sallıyor, öyle bir dünya yok. bulunulan şehrin şartlarına göre seçilir ya da seçilmez bu kadar basit, sürekli kar yağıyorsa, yerden kar ve buz kolayca kalkmıyorsa kış lastiklerine yönelmek tabii ki daha iyidir. ha ama zaten kış lastiği diye satılan modeller de öyle müthiş falan değil, amerika'ya göre performance kategorisinde yani light kış lastiği hepsi. zaten dört mevsimlerin çoğunu kış lastiği diye bile satsalar pek farkeden olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• StG 44 kullanıcısına yanıt

Benim dediğimi kendiniz de yazmışsınız, ne yaz lastiği ne kış lastiği performansı verirler, sizin dediğimiz gibi de öyle az buçuk bir performans azalması da değildir. Yazın yaz lastiği kışın kış lastiği kullanılır, hele bu arkadaşın dediği gibi birkaç gün kış şartlarında kullanmak için yaz lastiğinin konforundan mahrum kalmak hiç akıl işi değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 18 Ekim 2023; 9:14:37 >
  • konu sahibine degil genel olarak yaziyorum, guncel 4 mevsim lastikler oldukca basarili, ankara ve batisinda cogu kullanici icin yeterli olur. evet, yazin yazlik, kisin kislik kadar performans vermiyor ancak aradaki fark oldukca az artik.

amerikada neredeyse herkes 4 mevsim kullaniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 18 Ekim 2023; 9:19:25 >
  • az buçuk değil mi? tam tersini anlatıyorum ya? şu ezbere söylenen lafı duyan da yazın %50 kışın %50 performans veriyor sanar. yazın premium bir modelin %85'i kadar kışın da premium bir modelin %90'ı kadar performans veriyor, hatta daha iyi belki. yazlık veya kışlık lastiklerin hepsi de %100 değil zaten onlar da kendi içlerinde değişik seviyede performans veriyorlar, düzgün bir dört mevsim kadar dengeli olamayan modeller var.

• Yıllarca yaz kış hep yaz lastiği kullandım. Karlı havalarda arabayı çıkartmıyordum. Yağmurlu havalarda da hiç sorun yaşamadım.

Şimdi 4 mevsim lastik aldım. Yazın berbat bir performansı var ama karlı havalarda korkmadan çıkartıyorum artık.

• Anlattığınıza göre size kışlık lastik lazım değil. Kış çıkışında yazlık lastik almanız daha mantıklı.

• Yeni yazlık lastiğinizi kış şartlarında uygun fiyattan alıp kuru ve güzel havalarda kullanmanız daha mantıklı olur.

Zaten kapalı garajı olan bir apartmanda oturduğunuzdan yazlık lastiğinizin çok soğuk havalarda olası sertleşmesinin de önüne geçmiş olursunuz. Hem yeni lastiklerle kışın güzel havalarda yaza nazaran daha güvenli bir sürüşünüz olur.

• İstanbul'da yaşıyorum neredeyse 40 senedir 4mevsim lastik kullanırım Ankara'nın batısında yaz kış her hafta sonu bazen av için bazen de fotograf çekimi için gitmediğim yayla, çıkmadığım dere tepe kalmamıştır, hiç zorda kalmadım her ihtimale karşı bagajımda bulundurduğum zincir kullanılmaya kullanılmaya durduğu yerde paslandı...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.