Şimdi Ara

Kişisel bakım hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiçbir şekilde cilt bakımı yapmamış ve seneye uniye gidicek birisi için ne önerirsiniz?
    Bu konuda hiç bilgim yok işi DH Forum erbabina sormak isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cildinde herhangi bir problem mi var, yoksa rutin bir bakım mı yapmak istiyorsun. Cilt tipini anlayarak başlayabilirsin bu işe. İlk nokta bu, sonrası konuşulur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • JimmyCool1907 kullanıcısına yanıt
    Cildimin ne kendisi nede benle bir problemi yok. Rutin diyebiliriz yani.

Birde bu cilt tipini nasıl anlayabiliriz

• naber0 N kullanıcısına yanıt
    Cilt tipimi nasıl anlarım başlıklı çok ufak bir araştırma sana istediğini verir. Gerisi ise çok basit, sabahları cildine uygun bir yüz temizleyici tercihe göre jel veya köpük formda, sonrasında yine uygun özellikte tonik, nemlendirici etkili olabilir, sivilce sorunu için salisilik asit, glikolik asit içerikli vs olabilir. Sonrasında da cildine uygun nemlemdirici krem, hepsinin farklı özelliği var, ama işi çok karmaşıklaştırmaya gerek yok. Belli markaların sürekli olumlu yorum alan ürünleri var kullanırsın olur biter ama birine iyi gelen şey sana iyi gelmez, alerji yapar, sivilce yapar bunu bilemeyiz. Deneme yanılma yoludur biraz. Haftada 1-3 kezde maske yapabilirsin, yine maskelerinde envai çeşidi var, peeling dediğimiz ölü cildi arındırma işlemi var bununda farklı türleri var. Cilt tipini öğrenmen yeterli.

• dostum cildini temiz tut .. ek şeylere ihtiyaç yok. temiz ve hava alabilen her cilt güzel ve sağlıklı beslenme ile güzel olacaktır. Cildi en iyi etkileyen şey sağlıklı beslenmek ve az stres.. gerisi fantezi. sen bunlara önem vermez isen istediğin kadar dışardan bakım uygula.. yağlı cilde sahip biri aşırı yağlı yer ise ne olur öyle düşün.. yada kuru ciltli biri suratına daha da kurutacak faktörlerle ilgilenirse gibi
  • Uzmanamca U kullanıcısına yanıt
    Kanka yağlı yemek cildi yağlı yapmaz ama sen bilirsin. Androjen hormonların sebum üretimini tetiklemesi ile ilgili bu bir. Bakım yapılmayan her cilt eninde sonunda komedon(siyah nokta) oluşturur, güneş kremi kullanılması sadece plaja mahsus değildir. Cilt bakımı konusunda bilginiz yoksa, fantezi gerisi yiaa felan yazmayın :)

• Uzmanamca U kullanıcısına yanıt
    Valla hocam dediklerinizin hepsini (olumlu ve olumsuz olanların hepsini) yapıyorum, yaşıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Kanka bence sen ne istediğini bilmiyorsun, öyle post açmış olmak için açmışsın :D Google bu konuda bilgi deryası, biraz araştırmacı olmak insanlardan bilgi beklemekten çok daha mantıklıdır, özellikle konu çok "genel" ise.

Çoğu konuyu araştırmayı bilirim ama sağlık ve onunla ilgili alanlarda maalesef pek internete güvenmiyorum. Bundan dolayı işi bilen kişilere sormak daha iyi, mantıklı geliyor. Öğrenmemek ayıptır ama bilgiyi o işle uğraşanlardan öğrenmek daha mantıklı.

Nereden araştırma yaptığın önemli. Ayrıca ben sana cilt tipini öğrenmen gerektiğini söyledim, yaptın mı böyle bir araştırma. Yapmadıysan nasıl, ne şekilde tavsiye verelim sana. Herkesin bildiği, güvendiği test ettiği markalar var. O tarz birşey öğrenmek istiyorsan her türlü yardımcı olurum, ama şu cilt tipini öğren artık. Yağlı cildin mi var, kuru cildin mi var, karma mı, hassas mı? Traş olma alışkanlığın var mı vs vs.

Şu anda soylenilenleri yapıyorum. Yüzümü baya yıkadım temiz bir havluyla sildim ve 1 saat gecmesini bekliyorum

Süper, cilt tipini belirlediğin an, hangi marka ürün kullanabilirsin, önemli noktaları nedir, ben izah ederim kankam.

Hocam ben bu işi hallettim okuduklarıma/izlediklerime göre yıkama sonrası 1.5 saat bekledim sağlama almak için. Cildim normal oluyor ama burnumun kenarına yaptığım işlemde hiçbir şekilde yağ izi yokken bazen yağlı hissediyorum. Geri kalan yerlerde zaten yağlı gibi hissetmiyorum kendimi bir tek burun etrafında hissediyorum. Galiba karma oluyor bu bekleme süresince biraz araştırma yaptım niveanin sitesi üzerinden

Eğer çenede ve alında belirgin yağlanma yoksa, normal kabul edebilirsin cildini.

Anladım. Peki hangi ürünleri almamı tavsiye edersin

Ekonomik durum nedir kanka?

Orta diyelim. Bir şekilde hallederim ben

• hyalüronik asit, askorbik asit, alkol ve gliserinle kür hazırlayıp bebek götü gibi pürüzsüz ciltle dolaşabilirisin. araştır öğren cilt tipine göre kür yap.

Yüz temizliği için jel formda en beğendiğim ürün Aloe Veralı Neutrogena, bulamaz isen Misket limonlusu oldukça hoş. Köpük formda ise Niveanın normal ciltler için olanı oldukça başarılı. Tonik olarak Garnier markasının Saf&Temiz toniği, Neutrogenada ise Siyah Nokta Karşıtı seriden oldukça memnunum. Nemlendirici olarak yoğun bazlı kremleri şahsen sevmiyorum, jel bazlı ürünleri tercih ediyorum. Bu açıdan Neutrogena Water Gel gayet yerinde ve yeterli ürün, alternatif olarak Nivea Aqua Sensation Gel form da sevdiğim ürünlerden. Ayrıca bana göre bütün bunlardan önemlisi yüz için güneş kremi kullanman. Güneş cildi yaşlandıran bir numaralı şeydir. Özellikle beyaz tenli isen yüksel koruma faktörlü Dermoskin markasının ürününü tavsiye ederim. Yaz kış güneşli havaların tamamında kullan. Ufak bir miktar bile işini görecektir. Haftalık olarak cildine uygun maskeleri tercih edebilirsin, cildini temiz tuttuğun sürece peelinge çok girmene gerek kalmaz. Traş oluyorsan eğer jiletle ekstra olarak cildi yormaya gerek yok. Maskede yine dermoskinin kil maskelerinden oldukça memnunum, ayrıca şu sıralar Claderm adlı firmanın kil ve kahve maskelerini kullanıyorum, bunlarda şahane benim açımdan. Haftada 1-3 kez, sıcak banyo sonrası gözenekler açıkken uygulanması yerindedir. Sabah akşam cilt temizliği, ardından pamuk ile tonik kullanımı, ve nemlendirme. Gece için ekstra bir krem kullanabilirsin besleyici, onarıcı özellikte, fakat sanıyorum cildin de yaşın gereği henüz o derece bir deformasyon yoktur, göz altı vs. Doğal birşey kullanayım yararını göreyim diyorsan, kesinlikle bir aloe vera al, hem evine görsellik katsın hemde etkinliği kanıtlanmış faydalarından yararlan, hatta biraz meraklı isen aloe veradan kendine maske bile oluşturabilirsin, iyi bir bazdır çünkü. Bunlar dışında sanıyorum ekstra çok fazla birşey yapmana gerek yok, erken yaşta cilt bakımı, güneşten korunma, cildinin yaşlanmasını geciktirecektir. Çok içerikli aşamalarda retinoid türevi anti-aging olaylarına girebilirsin, ama şu anlık bunlar senin istediğin rutini oluşturacaktır. Cildinde problem olmaması, bakım yapmayacağın anlamına gelmez. Öyle diyenleri takma, 10 sene sonra suratın kızarmış patates kabuğu gibi olmasın :) Ürünlerin tamamına, Watsons, Gratis, hatta Migrostan dahi ulaşabilirsin.

Teşekkürler yardımın için

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.