Şimdi Ara

Kışlık Giyim Hakkında Bilgiler - Kışın üşümeyin - GÜNCEL (2024) (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
1.314
Cevap
242
Favori
120.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Polonya'da satın alabileceğiniz bahsettiğiniz kışlık çoraplardan var mıdır? Decathlon, Amazon, Inter spor gibi markalar olursa iyi olur. Bazen fazla üşüyorum, elimde birkaç tane bulunsun istiyordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Antocio Polonya'da yoksa hiç bir yerde yoktur herhalde. Ağır kış geçiren memleket. Kesinlikle kışlık ürün satan yerlerde çok iyileri vardır. Oranın hava koşullarına göre.
  • Ben de bot için salamon xa pro mid önderiyorum mükemmel bir bot .

Oldukça hafif hiç koku yapmıyor su geçirmiyor ve spor ayakkabı rahatlığında . Geçen sene 350 ye almıştım bu sene yüzde yüz zamlanmış ama parasını kesinlikle hakeder.

• Kısa boylu hafif göbekli bir insan olarak aslında TNF Light Triclimate kolluyordum indirimlerden ama denediğimde hem kol boyları çok uzun geldi hem de kalıp olarak çok dar oldu.

Genelde dışarda uzun süre kalıp bazen de eğilip kalkmak, atlayıp zıplamak gerekiyor meslek icabı... (inşaat)

Bana göre fiyatı astronomik olmayacak sade görünümlü 3in1 (koltuk altı havalandırma gibi özellikli) kaz tüyü dolgulu ve goretexli bir mont önerebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdenizmavis -- 25 Aralık 2018; 11:41:46 >
  • @cdenizmavis

Beden konusunda kısa boylu baya kilolu arkadaşım var TNF den çok rahat buluyor. Diğer tüm bedenleri denediniz mi, eminim denemişsiniz ama bazen dükkanlarda bu bedende üretim yok falan diyor sallarlar. Size acaba sadece 2 beden falan mı denettiler.

İstediğiniz gibi mont en uygun TNF de var. Çünkü zaten kaz tüyü pahalı bir materyal üzerine gore-tex gelince fiyat daha da artıyor.

Uygun bulabilirseniz TNF 3in1 kaz tüyü montlardan alın derim. Tabi beden sorununu çözebilirseniz.

Marka olarak birde 3in1 kaz tüyü goretex.

Helly-Hensen

Millet

Marmot

Birde bulabilirseniz Arc'Teryx

Bu 4 markayı tavsiye ederim gerçekten kaliteli ve ömürlük ürün yapıyorlar.
  • Karpuzcu. kullanıcısına yanıt
    ASlında denemedim mediumu kolları iyice uzun gelir diye düşündüğümden.. Bir dahak sefere deneyeyim olmazsa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cdenizmavis

ASlında denemedim mediumu kolları iyice uzun gelir diye düşündüğümden.. Bir dahak sefere deneyeyim olmazsa...
    Montları normal beden gibi düşünmeyin. Ben herşeyde XL giyen biriyim ama TNF lerim hepsi L beden.
  • Hocam kış için içlik öneriniz varmıdır? Lafuma demiştiniz fakat lafuma ile ilgili yorumlar da pek iç açıcı gelmedi bana sıcak tutup terletmeyecek kaliteli bir alt içlik arıyorum açıkcası

• quote:

Orijinalden alıntı: Rhaegar

Hocam kış için içlik öneriniz varmıdır? Lafuma demiştiniz fakat lafuma ile ilgili yorumlar da pek iç açıcı gelmedi bana sıcak tutup terletmeyecek kaliteli bir alt içlik arıyorum açıkcası
    Yorumları kötü olan insanlar büyük ihtimalle yanlış içlik tercihi yapmış insanlardır.

2 çeşit içlik var.

1-Hareket halinde nemi ve teri dışarı atan içlik. Bunun amacı vücüt nemlenmesin ve üşümeyesin diye. Ama hareket halinde olman gerekiyor.

2.si ise sabit durduğumuzda kullanacağımız yün,polar bazlı içlikler.

Şimdi adam alıyor kalın yün polar bazlı içliği yürüyor, geziyor terliyor. Nemleniyor vücut dışarı atamıyor. Nemlenen vücut asla ısınmaz, nem olduğu sürece üşürsün, çorap içinde geçerli bu durum. İstersen dünyanın 1 numarasını giy eğer nem kalıyorsa üşürsün.

Yada tam tersini yapıyorlar hareket için giyilecek içliği giyip, ne bileyim nöbet tutuyor tabiki işe yaramaz.

Konu da anlattığım gibi önemli olan nasıl içlik kullanacağın.

Lafuma gerçekten f/p olarak mükemmeldir, doğru kullanırsan.

Bunun dışında Millet, Blackspade, The North Face markalarına bakabilirsin.

Unutmadan önemli olan kullanım yeri.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karpuzcu.

Yorumları kötü olan insanlar büyük ihtimalle yanlış içlik tercihi yapmış insanlardır.

2 çeşit içlik var.

1-Hareket halinde nemi ve teri dışarı atan içlik. Bunun amacı vücüt nemlenmesin ve üşümeyesin diye. Ama hareket halinde olman gerekiyor.

2.si ise sabit durduğumuzda kullanacağımız yün,polar bazlı içlikler.

Şimdi adam alıyor kalın yün polar bazlı içliği yürüyor, geziyor terliyor. Nemleniyor vücut dışarı atamıyor. Nemlenen vücut asla ısınmaz, nem olduğu sürece üşürsün, çorap içinde geçerli bu durum. İstersen dünyanın 1 numarasını giy eğer nem kalıyorsa üşürsün.

Yada tam tersini yapıyorlar hareket için giyilecek içliği giyip, ne bileyim nöbet tutuyor tabiki işe yaramaz.

Konu da anlattığım gibi önemli olan nasıl içlik kullanacağın.

Lafuma gerçekten f/p olarak mükemmeldir, doğru kullanırsan.

Bunun dışında Millet, Blackspade, The North Face markalarına bakabilirsin.

Unutmadan önemli olan kullanım yeri.

Alıntıları Göster
    %40 yün

%21 polyester

%20 poliamid

%13 polypropilen

%3 elastan

Panthzer marka aldım hocam

• selamlar bu ürün hakkında ki yorumlarınız alabilir miyim?
  • merhaba, özellikle sabahları servise yürürken çok üşüyorum.

hazır indirime girmişken 300-500 civarı mont tavsiyesi verir misiniz? önceliğim iyi ısıtması elbette ancak çok hareketli (renkli fermuarlar vs.) şeylerden de kaçınıyorum.

şimdiden çok teşekkürler
  • @balomer

O paraya içi polar olan daha ucuza 3in1 montlar mevcut.

urun.n11.com
    The North Face Evolve Iı Triclimate Erkek Mont Lacivert - n11.com
    https://urun.n11.com/mont-yelek-ceket/the-north-face-evolve-ii-triclimate-erkek-mont-lacivert-P192543691

İki de aynı korumayı sağlar.

@Instant Crush

Dostum sen şimdi zevkine göre mont anlatıyorsun, birde bütçeni sunuyorsun bütün bunlar alabileceğin mont kısımlarını çok fazla daraltıyor, benim sana yardımcı olabileceğim konu nasıl bir mont alman gerekir konusu. Bütçene de en uygun olanları söyleyebilirim. Bütçene uygun olur zevkine uygun olmaz, zevkine uygun olur bütçene olmaz oralarda kararı sen vereceksin.

Üşümemek istiyorsan dolgulu mont almalısın.

Bu dolgulardan, elyaf, polyester, kaz tüyü, primaloft olarak bulabilirsin.

En iyisi kaztüyü montlarlardır onlarda malasef çok pahalı ülkemizde.

Örnek teşkil etmesi açısından

WEDZE MONT

Bu mont seni fazlasıyla korur ama işte zevkine uyar mı bilemem.

WEDZE MONT 2

Bu mont da aynı şekilde fiyat performans olarak çok üst düzeydir.

SİYAH QUECHUA

Bu da 3.mont, altına bir kazak giyerek işe giderken asla üşümeyeceğine emin olabilirsin.

Senin bakacağın markalar, Wedze, Solognac, Tribord, QUECHUA bu 4 marka.

Siyah quechua bende var Polonya, Litvanya, Letonya, Estonya gibi yerlerde kar yağarken uzun süre kullandım. Hiç ama hiç üşütmedi, üzerinde -20 derecede test edilmiştir diyor. -20 için sadece kazak yeter mi bilmiyorum ama çok iyi bir mont fiyatına göre. Umarım dayanıklı çıkar da uzun süre kullanabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: choyrn

Hocam Lufian kaz tüyü montlar nasıldır almayı düşünüyorum da tavsiye eder misin?
    Cok kaliteli montlardir, indirim zamanlarini kovala 300 - 350 liraya dusunce yapistir 2-3 tane

• Arkadaslar merhaba , bir akrabam icin mont tavsiyesi istiyorum.

Haftada bir gun 15 saat sogukda disarida calisan biri icin sicak tutan mont tavsiyesi lazim . Iclik - kazak -hirka - kaz tuyu mont giymesine ragmen usuyor akrabam .

Butce 500-600 lira

Fazla bir bilgim yok bu konuda o sebeple siz uzmanlara sormak istedim.

Ayni sekilde daha sicak olmasi icin montun altina icligin ustune oduncu gomlegimi yoksa polarmi tavsiye edersiniz ? Ve hangi markalari?

Hocam yds botlar nasıldır şu modeli almak istiyorum.İş güvenliği botu olarak geçiyor ama günlük bot olarak da kullanılabilir sanırım

YDS Shop - Avrupa'nın En Büyük Üreticisi
    EL 170 S3, AC1100000320
    https://www.ydsshop.com/el-170-s3-siyah-37?c=109

• @HardLoveBaby

Yanlış giyiniyor olabillir. Konuyu okumanızı tavsiye ederim. Herşeyi tek tek yazdım.

Dışarda aktif çalışıyorsa çok kalın giyinirse terler, ter de kurumadığı sürece üzerine 20 kat giyince nemden dolayı yine üşür.

Eğer çalışırken yani hareket hakinde iken İçlik-kazak-hırka-kaztüyü mont giyiyorsa o insanın ısınma şansı hiç yok.

En önemlisi içlik o giydiği içlik tırmanış içliği olmalı, yün, pamuk bazlı olmamalı. İnce sentetik teri dışarı atan, nem tutmayan içlik olması gerekiyor. Terli kaldığı sürece asla ısınamaz. Üzerine ince bir triko giymeli, yünlü kalın bir kazak yine olmaz, yün de aynı şekilde teri tutar. Tabi bütün bunları üzerinde kaz tüyü mont var diye kabul ediyorum.

Birde giydiği kaz tüyü mont hangisi ? Ara katman ince kaz tüyü mü, şişme kar montu mu ?

Daha çok bilgi verirseniz yardımcı olurum.

Ama lütfen konuyu okuyunuz.

@choyrn

İşçi botu. Günlük kullanım için çok rahat değildir.

• spor konusunu merak etmekteyim, spor yapmak istesen bu havada neler giyerdin?

içlikler vs terletir mi? ne kadarı gerekli ne kadarı gerekli değil? vs. vs.
  • timberland in klasik botları nasıldır acaba? sıcak tutar mı, su alırmı, çok mu ağırdır?
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.