Şimdi Ara

Kışlık Giyim Hakkında Bilgiler - Kışın üşümeyin - GÜNCEL (2024) (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
1.314
Cevap
242
Favori
120.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bunun içine yine HH marka polar giysek olmaz mi hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PVH

Arkadaşlar bu mont hakkında yorumlarınızı alabilirmiyim? Sıcak tutar mı? (Marka H/H Helly Hansen)

https://www.trendyol.com/helly-hansen/helly-hansen-crew-midlayer-ceket-p-2003114?boutiqueId=202337
    Hocam girince ya da linkten markanın HH olduğunu anlıyoruz zaten niye ayrıca belirtiniz ki ?
  • TheYips kullanıcısına yanıt
    Evet gereksiz olmus hocam :)

• quote:

Evet gereksiz olmus hocam :)
    Sorunuza da cevabım şudur o mont markasından ve döviz kurundan dolayı pahalı. Soğuktan çok iyi koruduğu için değil. Kısacası F/P ürünü değil.
  • quote:

Bunun içine yine HH marka polar giysek olmaz mi hocam?
    Hocam almayın korumaz :) Softshell bu. Doğa ortamında sabah nemli sisli havalarda yürüyüş için sadece.

İlla alacaksınıza H/H markasının 3in1 montlarını yada içi dolgulu montlarını alın
  • Bana 100lirayı geçmeyecek altlı üstlü İçlik önerir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-05C9F9077

Bana 100lirayı geçmeyecek altlı üstlü İçlik önerir misiniz?
    Bime gelmisti galiba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-05C9F9077

Bana 100lirayı geçmeyecek altlı üstlü İçlik önerir misiniz?
    100 liraya ya alt alırsın ya üst. Lafuma markasına bakabilirsin.
  • Karpuzcu. kullanıcısına yanıt
    Hocam Lufian kaz tüyü montlar nasıldır almayı düşünüyorum da tavsiye eder misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: choyrn

Hocam Lufian kaz tüyü montlar nasıldır almayı düşünüyorum da tavsiye eder misin?
    Kullanmadım lufian marka ama genel olarak kaz tüyü montlarında kaz tüyleri kalite kalitedir.

Kazın türüne ve hayvanın hangi bölgesinden tüyleri aldığına göre.

Genelde en iyi tüy kısmı boyun tüyüdür.

Birde bazı markalar kaz tüyü ile kuş tüyü karıştırıp kullanırlar.

Alırken içerik kısmına bakınız.

%100 kaz tüyü ise rahatça alabilirsiniz.
  • hocam birazda polarlar konusunda bilgi verir misin? tavsiye eder misiniz? özellikle sağlık konusunda tedirgin olmaya başladım. Polarların zararlı olduğu kanser yaptığı söyleniyor. Fiyatlar konusunda da çok farklılıklar var. bimde 25 tl ye de polar var. decathlonda 80 100 tl ye de polarlar var. the north face in 400 tl ye de poları var. ama ben aralarında aşırı bariz fark olduğunu düşünmüyorum. cevabınızı bekliyorum. bu arada soğuk bir ilde(SİVAS) yaşıyorum.
  • @burak_5866

Aralarındaki fark malzeme kalitesi. Gözle çok görünecek bir ark olmayabilir. Ama bazılarına dokununca anlıyorsunuz.

Sonuçta 20 liraya aldığın polar kesinlikle atık plastikten yapılmıştır. Diğerleri olabildiğince insan doğasına yakın yapmaya çalışıyorlar.

Polar yerine yün ve pamuk tercih edebilirsin.

Eğer illa polar alacak ve güvenmek istiyorsanız. Üzerinde polartec etiketi bulunan polarları alın.

Sivas gibi bir yer yaşıyorsanız alacağınız polar değil. Kaz tüyü olmalı. Hem sağlıklı hem de soğuk havalar için en iyi çözüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karpuzcu.

@burak_5866

Aralarındaki fark malzeme kalitesi. Gözle çok görünecek bir ark olmayabilir. Ama bazılarına dokununca anlıyorsunuz.

Sonuçta 20 liraya aldığın polar kesinlikle atık plastikten yapılmıştır. Diğerleri olabildiğince insan doğasına yakın yapmaya çalışıyorlar.

Polar yerine yün ve pamuk tercih edebilirsin.

Eğer illa polar alacak ve güvenmek istiyorsanız. Üzerinde polartec etiketi bulunan polarları alın.

Sivas gibi bir yer yaşıyorsanız alacağınız polar değil. Kaz tüyü olmalı. Hem sağlıklı hem de soğuk havalar için en iyi çözüm.
    Hocam muazzam bir konu olmuş, bilmediğim birçok şey öğrendim, emeklerinize sağlık. Konununun hemen hepsini okudum lakin gözüme ilişen olmadı, daha önce konuşuldu ise kusura bakmayın.

Sizin de ara ara bahsettiğiniz gibi mont fiyatları aşırı uçuk olduğu için seçimimi Quechua SH100’den (https://www.decathlon.com.tr/sh100-x-warm-mont--id_8398575.html) yana kullandım. Beni zorlayana kadar şimdilik bunu kullanacağım, umarım karda da idare eder.

2 senedir güneydoğudaydım. Adidas Fast X Gtx kullanıyordum, o bölgenin şartlarında çok güzel idare etti beni, Continental taban falan gayet memnunum. Hala giyiyorum fakat ayağın bükülme noktalarından dış katmanında çatlakları oluştu, spor bir ayakkabı olduğu için ben kuru zeminlerde günlük giyerek de zorladım. 3. kışı olacak bu sezon, ekstrem hava şartlarında denemedim lakin özelliğini kaybetti gibi geliyor nedense.

Şimdi ben size marka değil de model olarak birkaç şey sormak istiyorum. Bir süredir Salomon Xa Pro 3D modelini inceliyorum. İlginçtir ki sizin ayakkabı bölümünde tavsiye etmenize rağmen kullanıcılar arasında çok deneyimleyen olmamış. Yanlış bilmiyorsam Salomon’un 7-8 senedir aralıksız çıkardığı bir model. Bazı ülkelerin özel kuvvetleri bile (delta force gibi) bu ayakkabıyı kullanıyor. Yalnız merak ettiğim: dediğiniz gibi gore-tex zamanla özelliğini kaybeden bir teknoloji, bu ayakkabı da misal veriyorum 4 sene önce üretilmiş olsun, biz kullanmaya başladığımızdan itibaren, yeni üretilen bir diğer ayakkabıya göre ömrü daha kısa olmaz mı?

Adidaslarım belki idare edebilir ama emin olamıyorum. Zaten bir süre daha kullanacağım fakat geniş zamanda araştırma yapmak hem kalite hem de fiyat açısından doğru seçimler yapmamızı sağlıyor diye düşünüyorum. Adidas’da beni en çok zorlayan bağcıkları oldu, o uzun bağcıkları bir türlü bir yere saklayamadım :) Xa Pro 3D modelinin Quicklace bağcık kiti bayağı bir kullanım kolaylığı sağlayacak.

İşim gereği artık İstanbul’da olacağım. Kullanım alanı günlük olacak, aracım yok, işten arta kalan zamanlarda yürümeyi de severim. Bazen kuru havalarda da giyip zorlayabilirim ayakkabıyı. Bu modeli tecrübe ettiniz mi bilmiyorum ama tavsiye eder misiniz? Eğer bunu alırsam önceki ayakkabımdan daha uzun süre dayanır mı? Düz olan modeli mi önerirsiniz yoksa ‘mid’ diye tabir edilen bilek üstü versiyonunu mu? Bir de işten dolayı biraz resmi giyinmem gerekiyor (en azından kanvas pantolon üstüne gömlek gibi) bu şartlarda önerebileceğiniz başka bir model var mı?

Uzun bir yazı oldu, sıktıysam kusuruma bakmayın. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, iyi günler.

• @psychô

İlginize teşekkür ederim.

Salomon çok benim kişisel favori botlarımdan. Çünkü hem bot olup hem spor ayakkabı rahatlığı veren başka markaya denk gelmedim.

Xa Pro 3D

Modeli gerçekten çok iyi bir model.

5 koca sene idare etti beni. Şimdi çok sağnakta kalırsam su geçiriyor. Bende artık günlük dağ tepe bayır tırmanışlarında kullanıyorum :)

Kullanmaya başladıktan itibaren aşınma başlar. Kullanılmadığı taktirde eski yeni fark etmez.

İstanbul şartlarında sizi çok rahat 4-5 sene idare eder. Bileksiz modeleri eğer çok kara çamura girmeyecekseniz daha kullanışlı oluyor.

Günlük gömlek, takım altına giyilecek en iyi botları ecco yapıyor.

Ecco markası gerçek deri üreten bir markadır. Prada, Gucci gibi büyük markalar derilerini ecco dan alır. O derece mükemmel bir firma.

Yeni botları hem deri hem gore-tex olduğu için nerden baksan kurşun geçirmez bir model olmuş Konuda da belirttiğim gibi bir botun kalitesi deri kalitesi ile doğru orantılıdır.

ECCO BOT

Bu modeleri gerçekten mükemmel. Tam takım altına giyilecek. En ağır kış şartlarına dayanacak bir bot.

Ecco nun diğer modellerine de bakabilirsin. Pişman olmayacağın harika bir markadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karpuzcu.

@psychô

İlginize teşekkür ederim.

Salomon çok benim kişisel favori botlarımdan. Çünkü hem bot olup hem spor ayakkabı rahatlığı veren başka markaya denk gelmedim.

Xa Pro 3D

Modeli gerçekten çok iyi bir model.

5 koca sene idare etti beni. Şimdi çok sağnakta kalırsam su geçiriyor. Bende artık günlük dağ tepe bayır tırmanışlarında kullanıyorum :)

Kullanmaya başladıktan itibaren aşınma başlar. Kullanılmadığı taktirde eski yeni fark etmez.

İstanbul şartlarında sizi çok rahat 4-5 sene idare eder. Bileksiz modeleri eğer çok kara çamura girmeyecekseniz daha kullanışlı oluyor.

Günlük gömlek, takım altına giyilecek en iyi botları ecco yapıyor.

Ecco markası gerçek deri üreten bir markadır. Prada, Gucci gibi büyük markalar derilerini ecco dan alır. O derece mükemmel bir firma.

Yeni botları hem deri hem gore-tex olduğu için nerden baksan kurşun geçirmez bir model olmuş Konuda da belirttiğim gibi bir botun kalitesi deri kalitesi ile doğru orantılıdır.

ECCO BOT

Bu modeleri gerçekten mükemmel. Tam takım altına giyilecek. En ağır kış şartlarına dayanacak bir bot.

Ecco nun diğer modellerine de bakabilirsin. Pişman olmayacağın harika bir markadır.
    Geri dönüşünüz için çok teşekkürler. Konunun ilk mesajında bahsettiğiniz dış katmanın deri olması ve altında gore-tex kaplama olması -uzun ömürlü olması açısından- Ecco Bot’un Salomon’un konuştuğumuz modelinden daha dayanıklı olması anlamına mı gelir? Linkini attığınız bot da çok şık görünüyor ama spor ayakkabı rahatlığına alıştıktan sonra günlük olarak kullanabilir miyim emin olamadım. Son olarak sormak istediğim şu var: Xa Pro 3d modelinin bir de Ultra 2 versiyonu var, normal olan ile arasında ne gibi farklar var acaba?

• @psychô

Ecco botlar Salomon botlardan daha uzun süre dayanıklı.

Ultra ile 3D nin farkı taban olarak farklı. Ultra daha çok düz yollar, 3D daha çok dağ bayır için.
  • arkadaşlar şu montlar nasıldır
    Trendyol.com
    Mont - Line Core Light Down Jacket 12147468 Jack & Jones | Trendyol
    https://www.trendyol.com/jack-jones/mont-line-core-light-down-jacket-12147468-p-3733908?boutiqueId=301217

kaz tüyü olduğu yazıyor ..
    dışarıdayken eski montumla omuzlarım baya üşüyor bunları alsam sıcak tutarmı

veya diğer seçenekde şu

ikiside 400 tl fiyata geliyor

• gael kullanıcısına yanıt
    Bunlar çok ince. Kaz tüyü olsa bile extra soğukta işe yaramaz. Arabadan inip kapalı alana gidene kadar giyersin. Biraz daha dolgulu olanlardan alırsan üşümezsin.
  • Karpuzcu. kullanıcısına yanıt
    bende öyle tahmin ettim

Jack and Jones un flicker jacket modelini sipariş ettim az önce

daha önce mağazada deneyip beğenmiştim fiyat 350tl idi bugün 220tl ye düştüğünü görünce aldım

bakalım gelince gorucez nasıl olacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugun sagnak yagmurda 20 dakıka yurudum mont ıslandı.bıde aksam soguk oldu.ıslak montu az kurutup gıydım.bu yuzden cok para verın ıyı mont alın
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.