Şimdi Ara

Kışlık Lastik Performans Yakıt Problemi!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
12.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bır hafta once ultra grıp 7+ lastık aldım 4 adet memlekete gıtcegım ıcın ereknden taktırdım ne olur ne olmaz dıye karısık yakıtım 0.24 kurustan 0.328 kr a cıktı şehir arası yakıtım km de 0.20 den 0.25 ye cıktı bu normalmı
    2. si ise aracın arkasına sankı kamyon bagladılar da gitmiyor arabada dunlop sport lastıkler vardı gaza basınca aldıgım tepkıyı su anda alamadıgımı hıssedemıyorum lastık bukadar etkılermı?

• Etkiler tabi ki. Bir de tabanı genişlettiysen tamam. Kış lastikleri, yumuşak hamurlu olduklarının yolu daha iyi tutarlar, bu da başlı başlına yakıt tüketiminde artış ve güçte düşüş nedenidir.
  • Etkiler ama verdiginiz degerler cok fazla, o kadar etkilememesi lazim. Ben de UG7+ kullandim 3 yil gozle gorulur bir yakit artisi olmadi. Bu arada kisin yakit tuketimi yaza gore biraz artiyor, ozellikle araci kisa mesafelerde kullaniyorsaniz. Bunun sebebi lastik degil motorun isinmasi icin gecen sure.

Spor lastikl ile kis lastiginin tepkisi farkeder mutlaka. Fakat hizlanmadan cok virajlarda ve direksiyon hassasiyetinde hissedersiniz bunu. Hizlanma da farkedilir bir degisiklik varsa baska bir sorun olabilir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 13 Kasım 2010; 20:40:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk984

Etkiler ama verdiginiz degerler cok fazla, o kadar etkilememesi lazim. Ben de UG7+ kullandim 3 yil gozle gorulur bir yakit artisi olmadi. Bu arada kisin yakit tuketimi yaza gore biraz artiyor, ozellikle araci kisa mesafelerde kullaniyorsaniz. Bunun sebebi lastik degil motorun isinmasi icin gecen sure.

Spor lastikl ile kis lastiginin tepkisi farkeder mutlaka. Fakat hizlanmadan cok virajlarda ve direksiyon hassasiyetinde hissedersiniz bunu. Hizlanma da farkedilir bir degisiklik varsa baska bir sorun olabilir bence.

sızce sorun ne olabılır acaba psıkolojıkmıdır yoksa bı servıse gıdıp test aracıyla aracımımı karsılastırmalıyım. bencede yakıt okadar fark etmemelıydı bende anladım nasıl okadar arttı hayret ettım ozallıkle karma yakıt cok arttı sımdı kafama takıldı ya usttede yazdım arabanın arkasına kamyon baglanmıs gıbı?

• quote:

Orijinalden alıntı: hard_hacker

quote:

Orijinalden alıntı: berk984

Etkiler ama verdiginiz degerler cok fazla, o kadar etkilememesi lazim. Ben de UG7+ kullandim 3 yil gozle gorulur bir yakit artisi olmadi. Bu arada kisin yakit tuketimi yaza gore biraz artiyor, ozellikle araci kisa mesafelerde kullaniyorsaniz. Bunun sebebi lastik degil motorun isinmasi icin gecen sure.

sızce sorun ne olabılır acaba psıkolojıkmıdır yoksa bı servıse gıdıp test aracıyla aracımımı karsılastırmalıyım. bencede yakıt okadar fark etmemelıydı bende anladım nasıl okadar arttı hayret ettım ozallıkle karma yakıt cok arttı sımdı kafama takıldı ya usttede yazdım arabanın arkasına kamyon baglanmıs gıbı?

Once bi lastik havalarini kontrol ederek baslayin bence. Inik olabilir bir ihtimal. UG7+ lar yonlu lastiktir, yonu dogrumu kontrol edin. Ustunde Ok ile donus yonu belirtilmistir. LAstik degisimindan sonra farklilik olduguna eminseniz jantlari bir sokturup taktirin mesela ben de adam dis kaptirmis takarken ses yapiyordu. Benim aklima gelenler bunlar, bunlar tuketimi etkiler mi bilemiyorum ama yani bakmakta fayda var.

• Zamanında Ford Fusion aracımıza kış lastikler almıştık.Bu lastikler özelliklede sıcak havalarada gerçekten kamyon bağlamış gibi oluyorudu.Elimde sayısal bir veri yok fakat Ankara-İstanbul arasını 1 depo çok rahat giderdik 1-2 diş benzin kalırdı fakat kış lastikleriyle Ankara'ya varmadan benzin almak zorunda kalmıştık.Kısacası yakıt tüketimini ve çekişi etkiler ama ne kadar etkiledğinden emin değilim.
  • bende ultragrip extremee var. geçen sene almıştım. yakıt tüketimini etkileyeceği kesin ancak bu 100 kmde 0.2 litre falandır. depoda 50km daha az gider ancak bu kadar fark eder.
  • bugun bı mercedes c180 le kalkıs yapcaktık basta tamam hadı gıdelım falan oldu sonra anıden benım kıslıklar aklıma geldı hemen R yapmak zorunda kaldım .
    Bugranında yazdıklarına bakılırsa sanırım sorunum normal gıbı??
  • Sıcak havalarda aynı hisse ben de kapılıyorum.
    Sanki arabanın arkasında açık paraşüt var gibi gitmiyor,ama hava soğudukça düzeliyor.
    Dikkat ederseniz kış lastiklerinin yola temas eden yüzeyi yaz lastiklerinden daha fazladır.
    Aynı ebat lastik taktırsanız dahi sürtünme katsayısı artıyor,bir de lastiğin vakumlu ve yumuşak hamurlu olduğunu düşünürseniz sonuç normal bence.
  • Aracımı geçen Temmuzda aldığımda üzerinde Lassa Snoways 2 ler vardı. Temmuz sıcağında 25 gün boyunca kış lastiği kullanmak zorunda kaldım.
    Sonunda dayanamayıp Pirelli Cinturato P6 alıp taktırdım. Yakıt % 10-15 civarı azaldı. Yol sesi yarı yarıya azaldı.

Gelelim performansa, Cat tarzı kışlık botla koşmakla Adidas koşu ayakkabısı ile koşmak arasındaki fark oranında performans artışı oluyor.
    Üstündeki lastiklerden dolayı yeni aldığım arabadan soğumuştum.

Bence çok zor olmayacaksa hava sıcaklığı 7 dereceye düşene kadar yazlıkları kullan, yazın kışlık kullanmak hem kışlık lastikleri çabuk aşındırıyor hem de performanstan çalıyor.
  • Acaba bu kış lastikleri takanlar lastik havalarını düşürüyor mu, eğer düşürüyorsanız bu fazla yakma normaldir. Lastik havalarını hiçbir zaman standart değeri haricinde bir değerlerle(torpido, kapı eşiği ve vs. yerlerde yazan yerlerde) yola çıkmayın.
  • Benim araçta çok yakıyor kışlıklarla
  • Good year piyasanın bilinen markalarından. Onda böyle oluyorsa alt seviye markalarda büyük sıkıntı çıkar usta. Bende good year in alt markası bi lastik aldım. Lastik çok hantal araba gitmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 yıl sonra nerden buldunuz bu konuyuda hortlattınız :)
  • İstanbul Ankara arasını yazlık lastikle gittiğimde yakıt ibresi 1/2 nin biraz altına iniyor, kışlık lastikleri taktığımda neredeyse ışık yanacak. Çoğu kışlık lastiğin yakıt verimlilik etiketi F iken yazlık lastikler A ya da B oluyor...
    Aynı marka ve modelin farklı taban genişliklerin de bile yakıt fark edebiliyor...
  • Diş derinliği yarıya düşen bir kış lastiğini, yazın kullanmak sizce mantıklı mi? Yakıtı etkiler mi

Amaç şu; gelecek kış yeni kışlık alınıp yola devam etmek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.