Şimdi Ara

[Kısmen Çözüldü] Sorunlu HDD, Windows'ta iki diskin de sistem etkin gözükmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarım ilginç bir şekilde Steam'ı açınca donuyordu. Ben de buna internetten bi çözüm buldum denedim tekrar açtım fakat işe yaramayıp dondu. Bilgisayar kapandı. Yarın ilgilenirim diye uyudum kalktım. Bilgisayarı açtığımda şu splash screen denilen boot ekranında takılıp kaldı. Del tuşuna basıp biosa girmesi bile 5 10 dakika buluyordu. Bios'u varsayılan ayarlara çektim. Bios piliyle fişi çıkardım beş dakika bekleyip tekrar taktım fakat işe yaramadı. Windows'a geçmesi 15 dakika civarı sürüyor. O da hata veriyor açılamadı diye. Şu an hatanın ismini hatırlamıyorum ama soran olursa tekrar deneyip yazarım.
    Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MubarekPortakal -- 15 Ocak 2017; 22:54:50 >

• Hard diskte sıkıntı var gibi gözüküyor. Hard diskin kablolarını çıkarıp dener misin, eğer bios ekranını hızlı bir şekilde geçerse sıkıntı ondadır.
  • lerenturk kullanıcısına yanıt
    Evet hocam sıkıntı boyutu büyük olan (390 olmalı) ve içinde tonla program olan harddiskimde. Onu çıkarıp öbürüyle açınca açılıyor ve neden bilmiyorum Windows hata veriyor daha açılmadan. Harddiskimin sıkıntısı tam olarak nedir? Bios ikisini de görüyor çünkü. Nasıl kurtarabiliriz? Özel bişey yok da 390 GB'lık indirmelerin boşuna gitmesini istemem. Ve tabii 250 gb'lık harddiskle yetinmeyi de.
  • Bios sıfırladığın için SATA modu AHCI'den IDE'ye ya da tam tersine dönmüş olabilir. O ayarı bi kurcala derim.

Bios ekranında kilitlenme yapan HDD'yi düzeltme gibi bi durum olacağını zannetmiyorum yapabileceğin iyi-kötü çalışırken içindekileri en kısa zamanda yedeklemek olur.
    Hocam nasıl yapıcam o seçeneği ya? Bulamadım da. Anakartım gigabyte'ın g41mt. Bi de A disketi floppy falan bişeyler var onlar ne oluyor? Kapalı da şu an sanki önceden açıktı. Yanlışım da olabilir.
    Hocam kabloları değiştirdim falan, o sorun geçti. Fakat bu sefer de Windows Yükleniyor ekranında kalıyor. Kasanın şu HDD ışığı yanıyor fakat sönmüyor. Yani sürekli açık kalıyor ışık. Bu genelde donduğunda oluyor. Windows 7'nin logosu daha gelmeden şu yükleme ekranında duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MubarekPortakal -- 15 Ocak 2017; 21:54:44 >
  • Hocam şimdi bendeki HDD'leri A ve B diye anlatacağım. A diski benim için önemli olan 500 gb'lık, B ise ikincil depo olan ve boş olduğunu düşündüğüm 160 GB'lık.

B diskini çıkartıp sadece A ile çalıştırdığımda "insert boot disk" hatası veriyor.
    A diskini çıkartıp sadece B ile çalıştırdığımda önyükleme hatası veriyor. winload.exe gibi bişey. Dosya bulunamadı diyor.
    İki diski birlikte takıp, birincil HDD'yi B'ye aldığımda yukarıdaki gönderide yazdığım gibi windows başlatılıyor ekranında kalıyor ve HDD ışığı sabit açık kalıyor.
    İki diski birlikte takıp, birincil HDD'yi A'ya aldığımda yukarıdaki gönderide yazdığım gibi windows başlatılıyor ekranında kalıyor ve HDD ışığı sabit açık kalıyor.

Hocam bu nedir iki diske birlikte mi Windows kurdum yarısı onda yarısı bunda. Beynim yandı yemin ediyorum.
  • MubarekPortakal kullanıcısına yanıt
    Valla görmeden bir şey söylemek imkansız, tavsiyem B diskine hiç A'yı karıştırmadan temiz windows kurman sonrasında mümkünse A'yı usb ile bağlayıp dosyalarına erişebiliyor musun diye kontrol edip HDTune ile test etmen.
  • bu arada bahsettiğim ayar şu [Kısmen Çözüldü] Sorunlu HDD, Windows'ta iki diskin de sistem etkin gözükmesi
    Hocam B'yi birincile alıp iki diskle birlikte açtım. Sorunsuzca açıldı. Nasıl bilmiyorum. Fakat şu an hala kafam karışık. İki diskte birlikte aynı Windows mu var. Şöyle bi SS atayım.
    Disk 0 dediği B
    Disk 1 dediği A oluyor.
    [Kısmen Çözüldü] Sorunlu HDD, Windows'ta iki diskin de sistem etkin gözükmesi
    Edit: Hocam yanlışlıkla C'yi de "etkin" olarak işaretledim. Umarım bi sorun oluşturmaz. Zaten zor açtık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MubarekPortakal -- 15 Ocak 2017; 22:38:33 >

• Windows Dosyaları A'da hocam orası kesin, B diski tamamen boş o da tamam ama B yokken neden windows açılmamazlık yapar bilemedim, bir şekilde bootloader B diskinde kaldı windows kurulumu A'ya mı oldu acaba?

Sorunun çözülmüş gözüküyor ama hard diskleri bi test et derim ben duruma göre yeni disk alıp yedekleme yaparsın, hdd yüzünden biosta takılı kalması sistemin normal değil çünkü.
    Peki hocam yardım için çok teşekkürler sorunu çözmüş olmalıyız.
    Biraz daha programa özel bişey galiba anlar mısınız bilmiyorum ama bir de şöyle bi sıkıntım var bi baksanız çok mutlu olurum.https://forum.donanimhaber.com/steam-acildiginda-pc-donuyor--123279959#123279959

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MubarekPortakal -- 15 Ocak 2017; 22:54:2 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.