|
Kıstas; Sadece Fiyat/Performans (8 Yıl Sonrası Update) (6. sayfa)
-
-
Isı ve ses olarak biraz artma olur; ama sorun çıkaracak seviyede olmaz. Zaten ekran kartını taktığında onboard otomatik olarak devredışı olur, olmasa da biostan kendin kapatabilirsin. -
quote:
Orijinalden alıntı: _SeRHaT_
Isı ve ses olarak biraz artma olur; ama sorun çıkaracak seviyede olmaz. Zaten ekran kartını taktığında onboard otomatik olarak devredışı olur, olmasa da biostan kendin kapatabilirsin.
Teşekkür ederim sevgili dostum, konuşuruz yine,
Selamlar... -
Merhaba tekrar,
Crysis1 ikinci el orjinal oyun aldım bir zamandır oynuyorum.
En düşük ayarlarda, çok nadir takılmalarla 6-7 bölüm geçtim,
Ancak şu an oynamaya çalıştığım ve uçak gemisinin güvertesinde başlayan bölümde bir ya da iki dakika sonra donuyor görüntü,
Defalarca yeniden başlamama rağmen aynı sorun devam ediyor...
Herhalde ATİ4200 benden bu kadar diyor!
Bu durumda ekran kartı yeniden ve de mecburen gündeme geldi gibi
İkinci el bir ekran kartı almak düşüncem ve de forumun İKİNCİ EL EKRAN KARTI bölümünü birkaç gündür inceliyorum.
Fiyat olarak maksimum 200 TL gibi gönlümden kopan ancak kaçırılmayacak fırsat olarak nitelendirdiğiniz durumlarda,
Bütçenin üzerine çıkmaktan imtina etmem...
5770 fiyat/performans olarak ve ikinci el fiyatları itibariyle listemde bir numara gibi,
Yönlendirmelerinizi bekliyorum, selamlar...
-
%25 vatan indirimi sebebiyle sıfır ekran kartını da değerlendirmek istiyorum arkadaşlar,
Düşüncelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim, selamlar... -
ASUS HD5670 GDDR3 1GB 128Bit ATI Radeon DX11 Ekran Kartı, en çok satanlar listesinde 1 numara!
Fiyatı da 108 TL!
Crysis I ve II'yi oynatabilir mi bu ekran kartı uygun çözünürlüklerde? -
200 TL'ye kadar, Vatan İndiriminden temin edilmek üzere tavsiyede bulanabilir misiniz lütfen...
Selamlar... -
POWERCOLORHD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı 269 TL
SAPPHIREHD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı 279 TL
XFXHD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı 282 TL
ASUSHD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı 318 TL
Tavsiyede bulunan yok ama ben sormaya devam edeyim
Yukarıdaki seçenekler için düşünceniz var mıdır?
Aradaki fiyat farkına değer midir marka farklılıkları?
Selamlar...
-
Bu topikteki son mesajımdan 8 yıl sonra merhaba tekrar sevgili dostlarım
"Evde Kal"maya devam ederken, uzun zamandır kullanmadığım bu sistemi çalıştırdım, windows 10pro yükledim, kasanın içindeki tozları kendi imkanlarımla temizlemeye çalıştım ve kendisi de sağolsun çalışmaya devam etme kararı aldı
Bir zamandır da sistem tavsiyeleri topiğini incelemeye başlamıştım ve hafiften kaşıntı başladı tabi!
Sözün özü, bu sisteme işlemci, anakart, ram ve SSD ekleyip diğer parçalarını kullanmaya devam edebilir miyim, para harcamaya değer mi, bu konudaki düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Sağlıklı günler...
PIONEER DVR-S18LBK 22X ± DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA DVD YAZICI SİYAH
LOGITECH C160 WEBCAM
XIGMATEK ASGARD-II PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA
XIGMATEK NRP-PC SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI
AMD Phenom II X4 955 AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
XIGMATEK XSF SERİSİ 120MM EXTREME SILENT FAN
CORSAIR 4GB (2*2GB) DDR3 1333MHz CL9 PC3 RAM
XIGMATEK RED SCORPION LGA775 & AMD AM2/754/939/940 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
MSI MSI 785GM-E51 MSI AMD 7850 + SB710 DDR3 1333MHz DVI&HDMI Anakart
SAMSUNG 1TB 32MB SATA2 7200 RPM HARDDİSK
LG W2486L LCD Monitör 24 inç
-
Kullanım amacınıza bağlı olarak yapılabilir. Bence iyi de olur çünkü Windows 10 Pro kullanıyormuşsunuz.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Anakart islemci Ram dısındaki tum parcaları gonul rahatlıgı ile kullanabilirsiniz.
İlerde klas bir islemci alma niyetiniz varsa 3900x,3950,4900,4950 gibi Anakartı saglam alın.
MSI B450A Pro Max 900TL civarı
Ryzen 5 1600AAF 800TL civarı
4GB 1650 Super 1600TL civarı
16GB DDR4 3200 700TL civarı
Bir daha da 8 sene sonra yine konu acarsınız
-
cilqinturks, ben de öyle umuyorum
huso, teşekkür ederim katkın için ancak SSD için yorum yapmamışsın.
Aslında, yeni parçaları ben monte etmek istiyorum, bu sebeple tüm parçaları buradan ikinci el almakta fayda var diye düşünüyorum, takarken hasar verme ihtimaline karşı! -
HDD olunca ben onla devam edersiniz diye dusundum.quote:
Orijinalden alıntı: kursad_75
cilqinturks, ben de öyle umuyorum
huso, teşekkür ederim katkın için ancak SSD için yorum yapmamışsın.
Aslında, yeni parçaları ben monte etmek istiyorum, bu sebeple tüm parçaları buradan ikinci el almakta fayda var diye düşünüyorum, takarken hasar verme ihtimaline karşı!
SSD konusunda benim tercihim net uzak ara 500GB Sandisk Extreme M2 NVME SSD 700Tl Hepsiburada
Sandisk Western Digital markasıdır bu arada 3 yıl garantilidir ve ilgilidir. -
Anladım, teşekkür ederim.quote:
Orijinalden alıntı: huso
HDD olunca ben onla devam edersiniz diye dusundum.
SSD konusunda benim tercihim net uzak ara 500GB Sandisk Extreme M2 NVME SSD 700Tl Hepsiburada
Sandisk Western Digital markasıdır bu arada 3 yıl garantilidir ve ilgilidir.
Alıntıları Göster
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kıymetli Dostlarım,
Kasa toplamayı öğrenmek adına bu bileşenleri sök tak yapmaya karar verdim, bu işlemi yaptıktan sonra da kasayı ve bileşenleri güzelce temizlemeyi planlıyorum.
Aynı zamanda, sisteme ikinci el ekran kartı ve ram takviyesi yapmak suretiyle performansını -çok para harcamadan- arttırmak istiyorum.
Bu bilgiler ışığında;
İkinci el- sıfır da olabilir - ekran kartı ve ram tavsiyesinde bulunabilir misiniz?
Sağlıklı günler... -
Selam Kıymetli Forum Dostları,
Sistem toplamayı bizzat tecrübe ederken anakartı bozunca, aynı anakartın 2. Eli için 350TL fiyat aldım.
Ancak malum kaşıntı ne yazık ki Vatan Bilgisayardan anlık aşağıdaki parçaları alıp orada toplatmam ile sonuçlandı :-)
Corsair 8GB Vengeance DDR42666 Mhz CL16 Single Ram
INCA Wireless Adaptor IUWA-300X
Kingston 240GB HyperX Fury 3D O/Y 500M
MSI A-320M Pro AM4 DDR4 3200 OC
Corsair Carbide Serie Spec-05 550W
AMD Ryzen 1600 3.6 GHz 16 MB 12 nm
Asus GT-710 1GB DDR5 32 Bit Nvidia DX12
Toplam 3440 TL
Düşüncelerinizi acımasızca paylaşın lütfen, selamlar...
-
Eleştirilerinizin yanı sıra bir sorum olacak bilenlere:
Yeni sisteme, eski sistemimde kullandığım 1TB HDD ye taktırdım.
Bilgisayarı ilk açtığımda, bu HDD de kurulu olan, G..yor dan satın aldığım Window10 Pro yu gördü galiba sistem.
Dolayısı ile yeni aldığım SSD yi kulllanamıyorum.
Bu windows u kopyalayabilir miyim SSD'ye ya da nasıl bir işlem yapmam gerekir?
Selamlar...
-
Alttaki videoda anlatılmış bunları yapıp sistemi ssd'den başlatıp hddye format atıp depolama alanı olarak kullanabilirsiniz.
-
Hocam hevesini kırmak istemem ama o paraya gerçekten bayağı kötü bir sistem olmuş tek kanal 2666mhz ram a320 anakart ve gt 710 ekran kartı ile.quote:
Orijinalden alıntı: kursad_75Selam Kıymetli Forum Dostları,
Sistem toplamayı bizzat tecrübe ederken anakartı bozunca, aynı anakartın 2. Eli için 350TL fiyat aldım.
Ancak malum kaşıntı ne yazık ki Vatan Bilgisayardan anlık aşağıdaki parçaları alıp orada toplatmam ile sonuçlandı :-)
Corsair 8GB Vengeance DDR42666 Mhz CL16 Single Ram
INCA Wireless Adaptor IUWA-300X
Kingston 240GB HyperX Fury 3D O/Y 500M
MSI A-320M Pro AM4 DDR4 3200 OC
Corsair Carbide Serie Spec-05 550W
AMD Ryzen 1600 3.6 GHz 16 MB 12 nm
Asus GT-710 1GB DDR5 32 Bit Nvidia DX12
Toplam 3440 TL
Düşüncelerinizi acımasızca paylaşın lütfen, selamlar...
-
İbrahim teşekkür ederim,
Çalışmaya başladım.
Morphine Hocam,
Hevesim kırılmaz, çünkü anlık bir kararla ve dün itibariyle pc ihtayacımı en hızlı şekilde halletmek amacıyla gerçekleştirdiğim bir işlemdi.
Aynı fiyata ne önerirdin, paylaş lütfen ben de anlayabileyim ve öğrenebileyim, selamlar...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X