Orijinalden alıntı: rido_knight Ben herhangi bir sorun göremedim ama anakarta 250 lira mı yazıyor orda 1333 mhz bi akartın o kadar pahalı olcak ne özelliği olduğunu kestiremedim de onun yerine m4a88td ya da m4a89td baksaydınız iyi olabilirdi aslında iyi akşamlar :)
O durum, aynı anakarttan yanlışlıkla iki tane seçmemden kaynaklanmış sevgili dostum, Neyse ki farkına vardım daha sonra, teşekkürler...
Siparişi veriyorum, katkıda bulunan tüm dostlarıma tekrar teşekkür ediyorum, Selamlar...
Hayırlı olsun güle güle kullanın :)) iyi akşamlar :)
quote:
Orijinalden alıntı: rido_knight Hayırlı olsun güle güle kullanın :)) iyi akşamlar :)
Teşekkürler...
Az önce siparişimi verdim, netten siparişlerde toplama yapmıyormuş Vatan Bilgisayar, Artık elimize ulaşınca bilen birilerinden yardım alırız, Son durum aşağıda, selamlar...
Marka Ürün Miktar "PIONEER DVR-S18LBK 22X ± DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA DVD YAZICI SİYAH 1 LOGITECH C160 WEBCAM 1 XIGMATEK ASGARD-II PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA 1 XIGMATEK NRP-PC SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI 1 AMD Phenom II X4 955 AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci 1 XIGMATEK XSF SERİSİ 120MM EXTREME SILENT FAN 1 CORSAIR 4GB (2*2GB) DDR3 1333MHz CL9 PC3 RAM 1 XIGMATEK RED SCORPION LGA775 & AMD AM2/754/939/940 İŞLEMCİ SOĞUTUCU 1 MSI MSI 785GM-E51 MSI AMD 7850 + SB710 DDR3 1333MHz DVI&HDMI Anakart 1 SAMSUNG 1TB 32MB SATA2 7200 RPM HARDDİSK 1
Ödeme Tutar WorldCard ile 6 Taksit %20 İndirim 870,42 TL
Selamlar tekrar, Verdiğim siparişi halen bekleme arefesindeyken bir yandan da sipariş ettiğim sistem bileşenlerini araştırıyorum netten, Tabi bu araştırmayı karar vermeden önce yapmam daha uygun olacaktı, ki normalde bu şekilde yaparım, %20 indirimi kaçırmamak adına acele etmek zorundaydım ve bu topikteki tavsiyeler üzerine oluştu zaten kararım...
Şimdi edindiğim bilgilerden sonra bazı sorular var aklımda; Aslında sistemde en çok içime sinen parça anakart oldu, yani MSI 785GM-E51 MSI AMD 7850 + SB710 DDR3 1333MHz DVI&HDMI Anakart, Netten incelemesini de okudum, sonuç gayet iyi, yine onboard ATI 4200 ekran kartı yeteneği de benim tercih sebebimdi, Forumdaki AM3+ anakart öncesinde anakarta çok para harcanmaması yorumları ve de tavsiye edilen MSI 870A-G54'in stokta bulunmayışı bu kartı tercih etmemdeki diğer sebeplerdi. Soru ise şu; bu micro ATX bir anakart ancak tercihim olan XIGMATEK ASGARD-II PURE BLACK EDITION ise ATX kasa, Netten edindiğim bilgiler, atx ve micro atx anakartlar arasındaki farkın, sadece büyüklük olduğu ve bunun bir sorun teşkil etmediği şeklinde, Sizin bu konudaki yorumunuz ya da çekinceleriniz nelerdir, bunu öğrenmek istiyorum...
İlave olarak, yine topikteki tavsiyeler üzerine XIGMATEK XSF SERİSİ 120MM EXTREME SILENT FAN sipariş ettim - kasanın ön tarafına üfleyecek şekilde montajı tavsiye ediliyordu, Ancak sitesinden özelliklerini incelediğimde kasanın ön tarafına bu fanın nasıl takılacağını anlayamadım Linki buraya atıyorum; xigmatek asgard II pure black kasa Bu konuda da yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim, selamlar...
Selamlar, Parçalar geldi ve şu anda toplamaya çalışıyoruz. Kasa ön kapağı çıkarttık ancak ön takılması tavsiye edilen 12 mm.lik fanın nasıl monte edileceğini çözemedik! Yardımcı olursanız çok sevinirim...
quote:
Orijinalden alıntı: kursad_75
Selamlar, Parçalar geldi ve şu anda toplamaya çalışıyoruz. Kasa ön kapağı çıkarttık ancak ön takılması tavsiye edilen 12 mm.lik fanın nasıl monte edileceğini çözemedik! Yardımcı olursanız çok sevinirim...
Anladık(iki kişiyiz) galiba sevgili serhat, Zaten fan vidalarının kısa olmasını çözememiştik, Yine buralarda ol lütfen, ilk defa kasa topluyoruz çünkü
Tamam ben buralardayım.
quote:
Orijinalden alıntı: _SeRHaT_ Tamam ben buralardayım.
quote:
Sevgili dostum, Ön fanın kablolarını fanın altından geçirdik ön kapağın alt tarafı hafif bombe yaptı, Fanın üstünden geçirdik, bu sefer de orta tarafı bombe yaptı! Nedir bu işin püf noktası?
İkinci olarak da işlemci soğutucu klipslerini bir türlü anakarta oturtamadık, Klipsler, anakartta işlemcinin olduğu yere bol geliyor, ne yapmalıyız?
quote:
Orijinalden alıntı: kursad_75
quote:
Sevgili dostum, Ön fanın kablolarını fanın altından geçirdik ön kapağın alt tarafı hafif bombe yaptı, Fanın üstünden geçirdik, bu sefer de orta tarafı bombe yaptı! Nedir bu işin püf noktası?
İkinci olarak da işlemci soğutucu klipslerini bir türlü anakarta oturtamadık, Klipsler, anakartta işlemcinin olduğu yere bol geliyor, ne yapmalıyız?
Bolmu gelıyor xS İnternette pc toplama vıdeoları var ıstersen bır oraya bakabılırsın Burdan anlatmak pek verımlı olmaz
quote:
Orijinalden alıntı Bolmu gelıyor xS İnternette pc toplama vıdeoları var ıstersen bır oraya bakabılırsın Burdan anlatmak pek verımlı olmaz
Boldu bizim tabirimizle sevgili dostum Şimdi halloldu gibi de kasanın ortasında hafif bir bombe var ön fandan ötürü, onu çözemedik...
Keske ucretsız toplatırsaydın aldıgın yere
quote:
Orijinalden alıntı: levanesa Keske ucretsız toplatırsaydın aldıgın yere
Yukarıdaki mesajlarımda da belirttiğim gibi sevgili dostum, vatan bilg. netten alışverişlerde toplama yapmıyormuş, Bu sebeple uğraşmak zorunda kaldım... Ancak şu anda yeni pc ile netteyim ve bir sorun yok gibi
Cok prdn ya yukardakı msja dıkkat etmedım.Toplayabıldıysen H.o gule gule kullan
quote:
Orijinalden alıntı: levanesa Cok prdn ya yukardakı msja dıkkat etmedım.Toplayabıldıysen H.o gule gule kullan
Benim toplamam pek mümkün değildi, bu işleri bilen bir arkadaşım halletti sağolsun... Teşekkür ederim, selamlar...
Arkadaşım bende ön fan hiçbir bombe yapmadı. Fanın kablolarını ön panel kablolarının deliğinden geçirmen gerekiyor. Fanın kablo çıkışlarının da bu deliğin tarafında olmasına özen göster.
quote:
Orijinalden alıntı: _SeRHaT_ Arkadaşım bende ön fan hiçbir bombe yapmadı. Fanın kablolarını ön panel kablolarının deliğinden geçirmen gerekiyor. Fanın kablo çıkışlarının da bu deliğin tarafında olmasına özen göster.
Bilgisayar yan kapağını oturtunca sorun kalmadı zaten sevgili dostum, Selamlar...
Kablolamayı ne şekilde yaptığının bir fotoğrafını gösterir misin? Kabloları en iyi şekilde saklamaya çalışıyorum; fakat kasa buna müsade etmiyor. PSU'da fazla olan bir tomar kabloyu ancak 5.25" sürücü yuvalarının oraya koymakla yetindim.
Kablo demetini biz de oraya sıkıştırdık sevgili dostum, bu sebeple fotoğraf çekmeye gerek duymadım...
Bu arada sistemime, İncelemelerde aldığı olumlu yorumlara ve fiyatına istinaden Logitech S520 klavye+mouse seti ekledim, Oldukça da hoşuma gitti bu ikili, tavsiye ederim dostlarıma...
Monitörüm konusunda da memnunum çok, yine tavsiye olunur alacak olanlara, Selamlar...