Şimdi Ara

Kıta felsefesi mensuplarının cahil olduğu gerçeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sartre gibi bir sapığı okuyan da ne bileyim... Zaten felsefeden çaktıkları yok. İnsan olan açar Gazali, Plantinga, Swinburne, Moreland ve WLC başkanı okur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ateistinye -- 15 Ocak 2020; 23:49:57 >

• Jean-Paul Sartre, Michael Foucault, Simone de Beauvoir, Roland Barthes, Jacques Derrida, Louis Althusser, Gilles Deleuze, Felix Guattari cinsel yaş sınırının kalkmasını söylüyorlar. Ah ah Kadı Ebusuud Efendiye vereceksin bu kafirlerin kellerini alır vallahi.

Link:
    www.wikizero.com
    WikiZero - French petition against age of consent laws
    https://www.wikizero.com/en/French_petition_against_age_of_consent_laws

Adamlar cinsellikte yaş sınırlamasının topyekûn kalkmasını savunuyorlar. Bu pedofilinin -DE- meşrulaşmasını demek. Rezil herifler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ateistinye -- 16 Ocak 2020; 0:23:25 >

• Kıtacı gelenekte ahlak kuramı yoktur diyordun. Haliyle her hareket meşru olur yoksa ben mi yanlış çıkarım yapıyorum?
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Doğru, sadece ahlakta değil çoğu şeyde objektifliğe karşılar bilim, estetik vs.
  • "kafka’nın değişim eserinde hayvanlaşan hayat anlayışımızı kaç kişi anlayabildi ki, intihar etmek için çabalarını kaçımız düşündü ki, yoksa hasta bir kişiliği mi okuyoruz?
    kaç kişi sanat adı altında mozart’ın sarayda kızların peşinde koşarken krala yakalanmasını biliyor ki? kız çığlıklar içinde kaçarken mozart onun peşinde koşuyordu. üstü başı dağınık, kendinden geçmiş bir halde kralı karşısında görünce susmak yerine krala şunu demişti: “ben bayağı biriyim ama yazdıklarım bayağı değildir.” zweig’in, tanrı’nın bileklerinden tuttum derken, “kaderime ben hakimim” demek istediğini. hugo’nun kadın düşkünü olduğunu, dostoyevski’nin kumar tutkunluğunu, balzac’ın dolandırıcılığını, poe’nin ayyaş olana kadar içtiğini, “sen sarhoş mu yazıyorsun?” dedikleri zaman, kaç kişi yüzünde beliren sanat anlayışı ile yaşamının arasındaki uçuruma kendini koydu?
    tarih deliliklerle dolu.."

deliliğin tarihi,foucault,1961

deliliklerle dolu ama her çağ olacaktır bu delilikler.

kıta felsefesi,tam felsefi değil.alegorisi de var,metaforları da.edebi yönü biraz daha öne basar.

• Biz imanlı Hristiyanlar bu adamları hiç sevmeyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ateistinye

Biz imanlı Hristiyanlar bu adamları hiç sevmeyiz
    :)

Bir tek Zweig örneği uymuyor çünkü intihar ediyor. Zaten Zweig deli de değil aksine - mesela Hitler ile özdeşleştirdiği - deliliğe düşman. @karamba007
    Bunların alayı cehennemlik.
  • ölümle aradaki perdeyi kaldırırsan diriltenin kim olduğu görülür.

intihar alegorisinde durumu müşahhaslaştırma adına ileri sürülen tez sperm ve onun tavrıdır.

.......................

anne baba ve kardeş denen argumanlara açıkça beyanda bulunup sen anne denen bireyle beraber oluyorsun onun hem sütünü içip hem de cimasal faaliyette bulunuyorsun dendiğinde bu evrim-yaradılış-moralite-kötülük argumanı denen değerleri ileri sürmez.

ölümle aradaki perdeyi kaldırır.

israiliyatta azrailin ilaha kulların benden şekva edecek sen bizi öldürdün diye diyeceği ilahi gücün de onlarla senin arana perdeler koyacağım dediği rivayet olunur. perde hikayesi burdan yani.

şimdi madem bu perde kalktı. kim diriltiyor. anne denen şey? dirilten ne? toprak ve onun ürünleri. bitki hayvan leşi vs.

şimdi dünyevi olarak toprağın ve onun ürünü olan annenin yapısı kalkan perdeye rağmen iş görüyorsa ,ilah mısınız? sorusu tevcih edilir.

............................

milleti dinsiz ahlaksız ya da evrimci ya da evrimsiz yapma amacı yok. amaç ölümle aradaki perde kalktı hayırdır dediğimiz kendine insan diyen bi canlı var.

derse ki ilah benim ben yaratırım sorun yok. o halde benden talepte bulunma derim. bosnada ruandada vietnamda vs katledilirsen.

ah yalnız insanlar benden başka ilahın ne olduğunu bilmez. can verdiğinin canını da sen alırsın.

işte bu fitnedir ve intihar alegorisindeki o açıklanması mümkün olmayan haldir.

kişinin canını ona bahşeden şeyin alması gerektiği veya aldığı an ilah rolune soyunanın aynı zamanda azrail de olan ebeveyn olduğu görülür.

...........................

ısrarlı olarak şu hususu anlamamak eğer ki böyleyse sorunlu bir mental rahatsızlıktır.

insan doğmaz insan ölür. doğum değil o o ölüm denen kesinliktir. doğduğun an ölümle aranda perden kalkar. araya aldığın eğlenti vesile mesela ailedir arabadır pc oyunudur havuzda şemsiyeli portakal suyudur vs.

işin ilahiyata kayan yönü de yukarıda anlatıldı. ancak ilahiyata gerek yoktur. ölümden kaçmak istiyorsan doğmayacaksındır. bu da türememe demektir. o halde iken sen değil üst soy ölür.

ölümden kaçma imkanın vardı seni dünyaya getirdiler ve ölüme mahkum oldun. bu gerçeğe karşı işle güçle aile ile oyalan dur şimdi. aman ne çare.

bunun tek yolu yok ve hiç denen tanıma hep denen tanımı eklemekti ki-bunu da yaptılar utanmadan- ilah hep vardı dediler. buradaki hepten kasıt bu iken gerçek manada hep anormal bir var olumdur.

hep aynı kişinin kendisi ile olan münasebeti ve buna cinsellik katan halidir. dna nın kopyalama hali anormal bir boyuttadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 17 Ocak 2020; 12:58:45 >

yine de tarih deliliklerle dolu
  • 1914-1945 yıllarında 2 dünya savaşı patladı. daha öncesinde de bi sürü savaş yıkım felaket oldu.

insanlar bu yıkımlar esnasında işkembeden attıkları ilahlarını öldürdüler ve hitler gibi radovan gibi hiç bir zaman ölmeyecek ilahlar yaptılar ki kendileri yapmıştı. bunlar kendi ürünleri idi. bu adamlar niye var. e sen doğuruyosun da ondan. çocuğun olmuş ve sen ona tapıyorsun da ondan. ilah olmuşsun ve bu adamlar baban anan da ondan.

bunlara da mı ilahın ruhunu verecez. ben o kadar zengin değilim.

......................

şimdi kıtacılar der ki sen göğe yükselsen de bilirsin ki karşılaşacağın ilahın adı hitlerdir radodur vs. analitikler der ki bileceksin ki bunlar olacak. aradaki fark bubiri bilir diğeri bilecekler der.

yani boşuna gökte bi ilah aramayın hele ki işkemden atılanı yapılanları.

.......................

mezkur savaşlar ki bu dahil para içindir. god is dead dostlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 17 Ocak 2020; 15:39:45 >

• Bilmiyorum ama bir ara "Varolusculari Filozof zanneden kesim" diye bir sozun vardi sanki?
  • Öyle bir sözüm yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.