Şimdi Ara

Kitap Alırken Orijinal mi yoksa Korsan mı alıyorsunuz?? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
6.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Eh®imeN

quote:

Orijinalden alıntı: knotaqram34

Orjinal tabi ki. Hirsizlara para mı yediricem.

Bu arada az kaldı beyler TÜYAPa neler alcaksiniz bakalım?

Ben 200 YTL goturcem

Bir bakayım dedim, şuna rastladım;

28. İstanbul Kitap Fuarı yurt dışından çok sayıda yazar, şair, eleştirmen ve çevirmeni ağırlamaya hazırlanıyor. Türkiye’de uzun zaman çok satanlar listesinde yer alan kitapların yazarı Adam Fawer bir söyleşi ve ardından imza saatiyle Türkiye’den okurlarıyla ilk kez fuarda bir araya gelecek.

Kesinlikle gidiyorum, hayatta kaçırmam.

Vaay , "Adamım" geliyor demek

• Ooff düşünmek istemiyorum. 2 saat yol, kapıda 1saat beklicez. Gecen sene kimse olmadıgı halde tıklım tiklimdi. Adam fawer da gelirse dandini olur ortalik.

Herseye rağmen gidicez. Ne kadar indirim oluyo? Mesela yüzüklerin efendisi ve hobbiti ne kadara alabilirim? (Gecen sene fazla kitap almadım onun icin tam bilmiyorum.)
  • bir kitapçı babamın arkadaşıymış orjinal kitapları bana geliş fiyatına vermeye başladı olmayan kitaplarıda siparişle getiriyor yani artık orjinal alıyorum
  • Korsan alıyorum 5 liraya.Mesela bugün:Ateşi yakalamak,Olasılıksız,Garp cephesinde yeni bir şey yok ve KAVGAM. Bu 4 kitaba 20 lira verdim eğer tek tek alsaydım fiyatı bana 85 liraya patlayacaktıÖğrenciyiz 20 lira haftalık alıyoruz bi ayda aldığım para bile yetmiyor bu kitapları almama.Ben okuyup bu yaşımda bilgi sahibi olup meslek sahibi olucağım ve inş hayırlısıyla elimize mesleğimizi aldıktan sonra orjinal almayı düşünüyorum
  • Orjinal alacak bütçe yok ama hiç korsan kitap almadım.
    Çok sık alamasam da orjinal alırım.
    Zaten şimdilik babamın eski kitaplarla idare ediyorum.Klasikler falan daha bitmedi.
  • tamam herkes orjinal alıyor;emeğe saygı düşüncesiyle... iyide kardeşim orjinal bir kitap 17 tl oluyor ortalama. korsan alacağım zaman 17tl bir kitaba verdiğim parayla yaklaşık 3 tane kitap alırım tamam emeğe saygım sonuna kadar ama şu orjinal kitapların fiyatlarını da düşürseler yanlış anlaşılmasın korsan kitap fiyatına kadar değilde ona yakın bi miktar. hem böylece daha çok kitap satılır ve korsan tehlikesi kalkar bu benim düşüncem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lordmaster

Ben:..... varmı?
    Satıcı:var
    Ben:alıyorum.
    Ne verirse artık

Bende
  • 20Tllik kitabı 5TLye gördükten sonra korsan almaya başladım
  • Takip etmesini bildikten sonra 5 liraya da orjinal kitap alırsınız.
  • quote:

Takip etmesini bildikten sonra 5 liraya da orjinal kitap alırsınız.

+1. Ben kitap alışverişimi DR'dan yapmasam da sık sık bi uğrar bakarım. Promosyonları oluyor ve 5 liraya güzel kitaplar bulabiliyorsunuz. Ben 20 liralık kitabı 5 liraya almıştım. Ama şans işte. Her zaman denk gelmez ama siz yine de bakın ara ara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkA

quote:

Takip etmesini bildikten sonra 5 liraya da orjinal kitap alırsınız.

+1. Ben kitap alışverişimi DR'dan yapmasam da sık sık bi uğrar bakarım. Promosyonları oluyor ve 5 liraya güzel kitaplar bulabiliyorsunuz. Ben 20 liralık kitabı 5 liraya almıştım. Ama şans işte. Her zaman denk gelmez ama siz yine de bakın ara ara.

+18

ben bu yaz d&r daki 4tl ye kitap kampanyasından 7-8 kitap aldım...çok güzel bi kampanya oldu...param yettikçe orjinal alırım fakat korsan almıyorum dersem yalan olur...çok çok pahalı olmadıkça orjinal alıyorum
  • Hayatta korsan almam ama bir kitaba da 10-15 TL'den fazla vermem,yani kitaplar genelde indirime girdiğinde falan alırım,bakarım beğendiğim kitapların fiyatı düşmüş işte 10-15 TL'ye o zaman mutlaka orjinalini alırım baktım pahalı almam,müzik-film hadi bunların korsanı tamam da kitabın korsanına sonuna kadar karşıyım zaten kitap için emek verenlerin bir müzik-sinema kadar piyasası olmuyor ve para kazanamıyorlar,ayrıca evimde kitaplığımda orjinali olsun isterim.
  • Kitap almam ,alırsamda en fazla ders kitaplarını alırım.Onlarında fotokopi olmasına özen gösteririm.Örneğin bugün 87 liralık lehninger kitabının fotokopisini 8 liraya aldım
  • bütçeme gore değişiyor. elimden geldiğince orjinal almaya calısıyorum. ama bütçem yetmediği zaman korsan alıyorum mecburen. aslında orjinal almak lazım ama imkanı olan var olmayan var herkesin bütçesine gore.
  • Ben ikinci el alıyorum.

Korsan kitaplar 5tlye satılabiliyorsa orjinal kitaplarda o fiyatlara yakın fiyata satılabilir bence.
  • arkadaşlar ankarada nerde 2 el kitap satan yer var bir kaç yere baktım ama aradığım kitapları bulamadım korsana tenezül etmek istemiyorum orjinale para yetiştiremiyoz ağız tadıyla bir kitapta okuyamıyoz artık
  • Bir ara D&R a gidip kategorize edilmiş kitaplara,top listlere vs bakıp orada bazı kişilerinde tavsiyesini alıyordum.Doğru kitabı belirlememin ardından sergiden korsanını alıyordum.
    Artık kitap mitap okumuyoruz tabi,hey gidi günler
  • hep kitapyurdundan alıyorum. dolayısı ile hep orjinal. korsan almak aklıma bile gelmedi. şimdi sayenizde hatırladım işte

bir tek kitaba para verirken acımıyorum nedense. ama gidip yabancı, yüzbinler satan bir roman okuyacaksam(5 yılda bir ancak) gidip özellikle korsan alırım. 500-600 sayfalık sırf roman hikaye olan kitaplara 30tl gibi meblalar vermek dokunuyor.

zaten yabancı yazarları okumam. okuduğum kitaplar genelde tarih, siyaset ve güncel olaylar konu başlıklarını içerdiği için yabancı okumuyorum. bu konular hakkında yazanlar var ama genelde aleyhimize objektif olmayan şeyler vs.

ikinci sebebi, çeviri yaparken yazarın vermek istediği duygu kayboluyor bence.

• Aradığım kitapların kopyalarını bulamadığım için mecburiyetten aslını almak zorunda kalıyorum. Aslınıda alacak param olmazsa, İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi işimi rahatça görebiliyor. Velhasıl kelam, o anki tembelliğime, can sıkıntıma, duygularıma göre asıl veya kopya kitap alıyorum.
  • Tabii ki orjinal alıyorum. Emeğe saygı denen bir olgu var sonuçta. Bir yazarın yıllarca edinmiş olduğu birikimi, birkaç lira ucuza alınacak diye göz ardı edilemez.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.