Şimdi Ara

Kitap Arşivi Yapanlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese hayırlı sabahlar. Kitap konusunda bir sürü kitap arşivi yapan saklayan insan var bu güzel birşey kimisi saklıyor kimisi dağıtıyor(bence en güzeli) benim merakim bu yuzlerce hatta binlere varan kitap arsivini saklayan kisilere. O kadar kitabi aldin okudun bir suru para harcadin falan fistan aradan seneler gecti kitaplik oldu 500 600 sayi dahada artiyor. Simdi bu rakamlara ulasan kitap kurtlari bu okuyup bitirip rafa kaldirdiklari kitaplari ne yapiyorlar. Kitabi aldin okudun sana kattigini ozumsedin sonra hop rafa kaldirdin baska kitaba gectin o okudugun kitap zamanla o rafta unutuldu gitti ve bu aldigin her kitaba uygulamaya basladin farkinda olmadan. Peki neden niçin ne gerek var hepsini olene kadar bir odada tutmaya. Yanlış anlasilmasin dagitan satan illaki vardir benim sorum saklayanlara yani ne gerek var sen okudun gectin ver başkasına dagit başkasida yararlansin dimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben o saklayan insanlardanım. Kitaplarını dağıtan insanların, bizlere sanki hastalıklıymışız gibi bakması da çok komik geliyor.

Kitaplarım genellikle tarih ve politika üzerine, roman gibi okuyup geçilecek kitaplar değil. Bazen açıp bir bölümünü tekrar okuyorum ve bilgileri tazeliyorum.

Bir diğeri yeğenlerim gelip bunlardan yararlanıyorlar ve bir gün çocuğum benim yaşadığımı yaşamasın istiyorum. Elinin altında bir kütüphane olmasını istiyorum.
  • Bibliyofil olmayan biri, kitabı okuduktan sonra ona bakarak veya kitabın gözüne çarpmasıyla zihninin derinliklerine yolculuk yapıp da kitabı yâd etmeyi, saatlerce birlikle olduğu karakterleri selamlamayı anlayamaz; bunun için üzgünüm. Bu dediğim romanlar içindi, diğer türleri zaten kütüphanede tutmak elzemdir. Ayrıca, arşiv dediğiniz şeye biz gizli bir tarikat olarak kütüphane diyoruz. Kendisi kulağa oldukça hoş gelen kelime, kullanmanızı tavsiye ederim.

• TheDestroyer35 kullanıcısına yanıt
    Bir yanlış anlaşılma olmasın kimseyi hastalıklı ya da başka bir ithamda bulunmuyorum sadece merakımdan soruyorum. Neden tutma sebebinizi öğrenmek içindi maksat.

• Bibliyofil diye bir terimin olduğunu sizin sayenizde öğrendim tabi merak edip boyle bir konu açmasa idim ogrenemezdim, yani burda sorduğum neden tuttuklari ile ilgiliydi amaç merak tamamen herhangi bir ithamda bulunmak değil. Ayrıca bibliyofil olmak cidden güzel birşey mi yoksa kötü mü orasına karar veremedim internetteki açıklamalara göre

• Kitap hastalığınız olmasın, kitap okuma hastalığınız olsun!

Kitap biriktirme hastalığı, çöp biriktirme hastalığı gibi bir kulvarda sayılabilir diyen tezler de var.
    Aslında bu olgu kitap okuma hastalığının bir parçası olabilir. Bu itibarla kitap okuma hastalığı ile kitap biriktirme hastalığı arasında bağlantı vardır. Kitap okuma hastalığından biraz bahsedecek olursak; Okuma hastalığı üç evreden oluşur, ilk ikisi normal olup üçüncüsü psikolojik (psikiyatristlik de olabilirmiş) tedavi gerektirebilir! -:)

1 Okuma hastalığı
    2 Kitap okuma hastalığı
    3 Kitap satın alma hastalığı - biriktirme hastalığı

Çok kitap satın alan kişiye doğrudan "kitap (satın alma) hastası" teşhisi konabilmesi için belirli şartların oluşması gerekir.

Kitap (satın alma) hastalığının belirtileri:
    Kampulsif yani Alışveriş hastası değilse (duyarlılık sadece kitaplar ile sınırlı ise)
    İçerikten çok görüntüye önem veriyorsa (kitap örneğin etkileyici kapak resmine sahip olması, birinci hamur kağıt olması gibi.)

Satın aldığı kitapların başvuru kitabı olmaması (örneğin satın aldığı kitapların çoğunun sadece bir veya birkaç kez okunabilecek kitaplardan oluşuyorsa; roman, anı gibi

Okumayacağından emin olduğu halde sırf görüntüsünü beğenip kitap alıyorsa,
    Aldığı kitapların çoğunu okumuyorsa,
    Aldığı dergi içeriklerinin yüzde yetmişini okumuyorsa,
    Kitaplara ev eşyası muamelesi yapıyorsa,
    Baskı kalitesinden etkilenip aldığı bir kitabın kapağına orasına burasına okuma eylemi yapmadan doğrudan dakikalarca bakıyorsa, görüntünün verdiği etkileyicilikten haz duyuyorsa,
    Kitaplarını sergilemekten hoşlanıyorsa (örneğin kitaplarını herkesin görebileceği yerde saklıyorsa; salon, oturma odası gibi - bu amacın dışında kitap sergilemek veya herkesin görmesini istemek bunun dışındadır-)
    Satın alınan kitapların miktar olarak belirli düzeyde olması veya satın ama eyleminde algının aşırı tutkuyla çerçevelenmiş olması gerekir (yoksa örneğin haftada bir kitap almak hastalık olarak değerlendirilmeyebilir; çok kitap satın almaktan kasıt alınan kitapların miktar olarak çokluğu, zaman olarak kısalığına göredir, yoksa örneğin 15 yılda alınan toplam kitap sayısının yüzlerce binlerce olması gibi bir şey kastedilmiyor)
    Maddi olarak sıkıntıya düşeceğinden emin olduğu halde, okuma ihtiyacı hissetmeden doğrudan satın alma isteğiyle, temel ihtiyaçları için harcaması gereken parayı kitaba yatırması (ders kitapları veya işi dolayısıyla aldığı kitaplar bu kapsam dışıdır)
    Ortada hiçbir sebep yokken belirli sayının üstünde kitap satın alması (örneğin -süresi kısıtlı- ucuzluk dolayısıyla alınan kitaplar bu kapsam dışıdır, çünkü burada "ucuzluk" olgusu-sebebi vardır)

Ayrıca beterin beteri vardır, Eğer satın alınan kitap okunuyor-sa veya yalanıp yutuluyor-sa "kitap satın alma hastalığının" marjinal faydasının kişiye katkısı belirli bir düzeyin üstünde olacağından, bu hastalığın kişiye olası kayıplarını en aza indirgeyebilir. Dolayısıyla sahip olunan kitabı saklamak doğal olabilir!

Not: Kitap okuma tutkusu olan veya çok okuyan insanlar kitap hastası değildirdir.

Sondan bir önceki not: Tabi siz bu yazımı bulunduğunuz ortam çevrenizden değerlendiriniz. Zira biraz da tebessüm edelim diye yazdım, bu şu anlama da gelmez; bu yazdıklarım bilimsel olmadığı. Okuyun ve ona siz karar verin... Kendinizi sınayın!

Son Not: Beğenilen tek hastalık vardır, o da okumak!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 13 Nisan 2017; 19:17:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çocuklarıma bırakacağım en değerli mirasım olacağı için saklıyorum. Ayrıca kitapsız bir ev bana çok boş geliyor. Kitaplar dolduruyor içini.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pdf yi kitap yapma?
    10 yıl önce açıldı
    Kitap ve Seri Kitap Tanıtımları
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnbzkrt

Bibliyofil diye bir terimin olduğunu sizin sayenizde öğrendim tabi merak edip boyle bir konu açmasa idim ogrenemezdim, yani burda sorduğum neden tuttuklari ile ilgiliydi amaç merak tamamen herhangi bir ithamda bulunmak değil. Ayrıca bibliyofil olmak cidden güzel birşey mi yoksa kötü mü orasına karar veremedim internetteki açıklamalara göre

Aslında hastalık derecesinde olanına bibliyoman deniyor. Hastalık konusuna gelirsek, istediğiniz ithamda bulunabilirsiniz: Hasta, çatlak vs. her türlü yoruma açığım. İyi ve kötü çoğunlukla göreceli şeylerdir, o sebeple maalesef ki net bir şey söyleyemem.

• Anlayamadığım şey biz bu kitapları evimizde tutunca geri kalan insanlar bu kitabı okuma şansından mahrum mu kalıyor? Aynı kitaplar halk kütüphanelerinde de, kitapçılarda da, internette de bulunuyor. Matbaa diye bir şey var artık. Sanırım bazı arkadaşların bundan haberi yok. Ayrıca kitabımı kimseye elletmem diye de bir şey yok. Eğer güvendiğim bir arkadaşımsa kitaplarımı ödünç de veririm. İnsanlar bu evde kütüphane yapma olayına niye bu kadar kafayı takmış anlamak güç. Celal Şengör'ün daha geçen videosu çıktı. 50.000 kitaplık kütüphanesi varmış adamın. Ne güzel bir şey. İmrenerek izledim videoyu.

(Bu yorumdaki sinir size değil, genele yayılmış bir sinirdi.)
  • Kitap toplayan arkadaşların hemen hepsi benim gibi belirli bir alan üzerine okuyordur, eğer okumaya devam ederlerse yıllar içinde ciddi bir koleksiyon toplarla zaten.Ben şahsen ilgilenirlerse çocuklarıma ilgilenmezlerse bir kütüphaneye bağışlamak istiyorum kitaplarımı.Fakat dört bir yana saçarsam kimse faydalanamaz diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Çocuklarıma bırakacağım en değerli mirasım olacağı için saklıyorum. Ayrıca kitapsız bir ev bana çok boş geliyor. Kitaplar dolduruyor içini.

sigara başını uzatıp yanayım mı abi dedi, yan dedim be yan
  • quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

ne güzel dedin be hocam, yaktım bi sigara hemen

Eyv. hocam. Ama sigara içmezseniz Donanımhaber ailesi olarak daha mutlu oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

Çocuklarıma bırakacağım en değerli mirasım olacağı için saklıyorum. Ayrıca kitapsız bir ev bana çok boş geliyor. Kitaplar dolduruyor içini.

Siz benim misafirim olun. Ben sigara yerine Türk kahvesi ikram edeyim size hocam.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

Siz benim misafirim olun. Ben sigara yerine Türk kahvesi ikram edeyim size hocam.

Eksik olmayın hocam teşekkür ederim.

• Siz öyle deyince, ne bileyim insan ciddi algılıyor.
  • Neden dağıtayım?

Ben emeğimin karşılığı parayı vererek kitap alacağım ama bunu en pahalı sigaraya para verip içen, veya marka giyinmek için o kadar para harcayıp, kitaba gelince pintilik yapan kişiye mi vereceğim ? Çok bekler. Beleşçiliğe karşıyım.

Okumak isteyen gerekirse az yer, kitap alır, okur. Hiç bulamadı Kütüphane denen bir mekan var, oradan faydalanır.

Not :1.Ayrıca emaneten verdiğim kitaplarımdan dönmeyen de oldu, içi karalanmış şekilde gelen de! Artık kitaplar kutuda duruyor. Görünen yerde durunca isteyen çok oluyor. Böylece benim kafamda rahat, kitapların sayfalarıda.

2. Birde son zamanlarda birine hediye alacaksam karşı tarafın ilgi alanına göre bir kitap alıyorum. Hem kalıcı hemde okumaya teşvik edici oluyor. Tavsiye ederim.

• Ben de kitaplarimi tutmaktan yanayim. Ama ara ara kitaplarimi toplu olarak gönderdiğim oluyor. Hatta forumda buna yonelik actigim konular da vardi.

Cogunlukla kitaplarla ilgili duygusal bir bağ oluyor sanki. Böyle bir sey oldugunda o kitabi mutlaka tutuyorum kitabi. Diger turlu isteyen oldugunda falan veriyorum ama bu cok cok nadir oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi London_ -- 15 Nisan 2017; 2:40:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuventhh

Neden dağıtayım?

Ben emeğimin karşılığı parayı vererek kitap alacağım ama bunu en pahalı sigaraya para verip içen, veya marka giyinmek için o kadar para harcayıp, kitaba gelince pintilik yapan kişiye mi vereceğim ? Çok bekler. Beleşçiliğe karşıyım.

Okumak isteyen gerekirse az yer, kitap alır, okur. Hiç bulamadı Kütüphane denen bir mekan var, oradan faydalanır.

Not :1.Ayrıca emaneten verdiğim kitaplarımdan dönmeyen de oldu, içi karalanmış şekilde gelen de! Artık kitaplar kutuda duruyor. Görünen yerde durunca isteyen çok oluyor. Böylece benim kafamda rahat, kitapların sayfalarıda.

2. Birde son zamanlarda birine hediye alacaksam karşı tarafın ilgi alanına göre bir kitap alıyorum. Hem kalıcı hemde okumaya teşvik edici oluyor. Tavsiye ederim.

Hiç sormayın! Kitabı ödünç verip de geri getirmeyen çok ne yazık ki. Geri getiren de çoğu zaman hasarlı olarak geri veriyor. Hiç unutmam, bundan 10 sene evvel Harry Potter'ın Zümrüdüanka Yoldaşlığı kitabının ilk baskısını çıkar çıkmaz almıştım. Eve misafir olarak gelen biri istemişti. Haftaya getireceğini söylemişti ayrıca. O zamanki çocuk aklımla masumca vermiştim. 1 hafta değil 10 sene geçti. Kitabı getiren eden olmadı tabi. Hatırladıkça sinirleniyorum.

O gün bu gündür, kimseye kitap vermiyorum. Ayrıca kitaplarımı kapalı dolaplarda ve kutularda muhafaza ediyorum ki kimse görmesin.

• Razer kullanıcısına yanıt
    Ben isteyenlere kibarca kimseye kitap vermiyorum diyorum.İşe yarıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: KolonyaAdam

Ben isteyenlere kibarca kimseye kitap vermiyorum diyorum.İşe yarıyor

Bu da bir yöntem tabi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.