Şimdi Ara

KİTAP FİYATLARININ PAHALILIĞINA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
3
Favori
1.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar forumda birkaç kez bu başlıklara rastlıyorum ve cidden benim de şahit olduğum bir durumdu,geçen hafta 50 tlye aldığım ayt orijinal matematik bu hafta 75 liraya çıkmış gerçekten çok kötü piyasa şuan normal bir kitap alışverişi her dersten bir kitap ve genel denemeler alsanız 500-600ü bulacak durumda. zaten bu kısım tartışıldığı için forumda özet geçip çözüm önerilerime geçiyorum.

1. YOUTUBE

aslında youtube gerçekten bu konuda nimet. matematiğin fatihi, eyüp b ve benzeri bir çok hocanın (fizik kimya gibi derslerde de böyle seçme sorular çözen hocalar var) seçmiş olduğu soruları görebiliyorsunuz. Aslında ilk soru bankasından sonraki soru bankalarının çözülmesinin nedeni bu soruları görebilmek,biz bu soruları bu tür hocaların kanalları sayesinde zaten görebiliyoruz. Bunu bir-iki kaynak çözüp konuları öğrendikten sonra yapmak aşırı soru bankası çözmekten daha çok katkı sağlar.

nasıl olur?

Telefon/tablet

Soruyu hoca çözmeye başlamadan ss alıyoruz ve iyi bir fotoğraf üzerine yazı uygulaması buluyoruz. Önce biz çözmeye başlıyoruz,çözebilirsek videonun sonuna getirip cevaba bakıyoruz, çözemediysek ya da cevap yanlış çıktıysa baştan başlatıp izliyoruz. Bunun daha pratik olması için tablet ekranında iki uygulamayı birden açma özellikleri var, sadece telefonda biraz rahatsız edici olabilir ama yapılmayacak iş değil.

telefon/tabletimin dokunmatik kalemi yok ne yapabilirim?

bunun için internette stylus kalemler var fakat fiyatları biraz pahalı ve yorumlarda bozuluyor gibi şikayetleri çok fazla okudum o yüzden almanız konusunda yorum yapmıyorum. ucunda siyah kauçuk gibi birşey olan kalemler var, çok ucuza almıştım 5-6 tl falan. ucundaki kauçuk sürekli çıkıyordu , bantladım şuan aktif olarak baya rahat kullanıyorum. bunun için internette dokunmatik kalem yapımı videoları var, beceriksiz olduğum için denedim ama olmadı o yüzden size de o 5-6 liralık ucunda siyah kauçuk olan kalemi öneririm. Bendeki böyle birşey, ucuzlul pazarlarında falan da satılıyor olabilir.

KİTAP FİYATLARININ PAHALILIĞINA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

bilgisayarda:

bilgisayarda da aynen tablet telefonda olduğu gibi ss alıp üstüne çözüyoruz yapamadıysak ya da yanlış yapmışsak videoyu izliyoruz.

bilgisayarda bu işlemi yapmak için bir grafik tablet almanız lazım , hem dolar kuruyla hem de yeni virüs varyantını yüzünden okulların online olma ihtimaliyle yakında daha da fiyatları zamlanabilir.ülkede en ucuz grafik tablet wacom'un olması lazım 450-500 lira,daha ucuzunu bulursam linkini alta ekleyeceğim. Profesyonel grafiker değilseniz ya da olmayı düşünmüyorsanız sırf sınav senesi için idare eden bir grafik tablet yeterli olur, geçen yıl onlineken de bu fiyatlardaydı fakat kur yerinde durmuyor, alacaksanız alın.

Starcom diye bir markanın grafik tabletini buldum, 185 lira. 6--7 aylık kitap masrafından kurtarır gibi düzgün kullanılırsa. Fakat bunun için önceden bilgisayarınızın olması şart dediğim gibi bilgisayara bağlayıp kullanacaksınız.

https://www.trendyol.com/STARCOM/Grafik-cizim-Tableti-p-77292343?boutiqueId=61&adjust_t=mk12x3o_m4o2h83&adjust_tracker_limit=250000&utm_campaign=77292343&adjust_campaign=product_free&utm_source=share&utm_medium=product_free&link_userID=47029015&utm_term=47029015&link_contentid=77292343

2. ikinci elciler

Dolap gibi uygulamalarda ikinci elden satanlardan alabilirsiniz. Fakat çoğu size zamdan önceki fiyattan satmaya çalışacaklar,yine aşırı uygun değil. Ankara-İstanbul gibi büyük illerde sahaflara da gidebilirsiniz ama iyi bir şeyler bulmak zor, genelde ygs-lys dönemiden şeyler kalmış oluyor.

3.fot*kopiciler

Anladınız ama önermiyorum. Orijinal kitaptan 5 lira ucuza anca alabiliyorsunuz şu piyasada, o kadar para olsa orijinal alırsınız. Hem illegal hem de kârlı değil sadece yazmak için yazdım bu seçeneği es geçebilirsiniz. Bazı yerlerde ucuzmuş ama ülkenin %90ında şuan fotokopi fiyatları bile cep yakıyor.

4.malum yer

ilk seçenekteki ekipmanlara sahipseniz gayet iyi yapılır. herkesin erişebileceği ve her yere yazılan malum yer oradan bulup pd* çözülebilir fakat 22 pdfleri çok net değil. Bu da 3. Seçenek kadar illegal.

biliyorum hiç biri kitap rahatlığını sağlamayacak fakat durum böyle giderse başka seçenek de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medness -- 5 Aralık 2021; 17:47:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sınava hazırlanırken en üzüldüğüm nokta hep bu olurdu.Aileme kitap alalım derdim Allah razı olsun 1 kere oğlum para yok su bu demediler ikiletmediler tabii o zaman da birçok şey pahalıydı ama şimdi resmen uçtu gitti her şey.Ben sınavı kazandım aileme yük olmadan bir okulda okuyorum,yurtta kalıyorum ve paramı alıyorum ancak sınava hazırlanırken bunu düşünüp hep üzülüyordum.

Fotokopi hak hukuk vs düşünülecek zaman değil.Zaten fiyatlar uygun olsa kimse gidip de siyah beyaz bir şey çözmek istemez.Fotokopiyi geçen Ankara 'da 6 kuruşa aldım ama her yer 7 kuruş olmuş kadın 5 kuruş yapmadı bile ama 7 kuruş baktığınız zaman 300 sayfalık ekipman için spiral ile birlikte kabaca 25 TL yaptığı için hala uygun.

Arkadaş seçenekleri güzel belirtmiş bunlar hariç de ne yazık ki bir şey yok.Size bu yazıyı yazdıran herkesin de Allah belasını versin

• Bir tane de ben ekleyeyim.
    Mesela fizikten 6 kitap cozeceksiniz, bir arkadaş grubu olusturun. Siz 3 farkli kitap alin o da 3 farkli kitap alsin biylece ikiniz de 6 kitap cozmus olursunuz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ankara'da fotokopiciler bayağı fiyat farkı veriyor. Kitapları normalden 20-30 liraya alabiliyorum

• Cortana12 kullanıcısına yanıt

bu çok mantıklı bu arada. Üç arkadaşlar diyelim ki (kitapları aklıma geleni rastgele yazdım)örneğin bir arkadaş ayt matematikten bilgisarmal, acil ,apotemi ; diğeri 345 metin 3d , öbürü de karekök,aydın,endemik çözsün bitirince beğendikleri soruları işaretlesinler kitapları birbirlerine ödünç versinler diğerleri de önemli gördükleri sorular işaretlenmiş haldeyken çözsün hepsi 9 tane soru bankası çözmüş gibi olur zaten belli seviyeden sonra sb alsalar da soru seçerek çözmek gerekiyor.

tabi bunu sadece güvendiğin arkadaşlarınla yapabilirsin öyle bir gerçek de var.

• Gardrops ta pazarlıkla alınabilir kargo ücretsiz dolap tan da fokotopi den de uyguna geliyor.

• Bu devirde pdf çözülür kitaba para mı dayanır

• kim uğraşır youtube'la, ss almakla hocam. açın telegramı, "yks pdf" yazın arama kısmına. binlerce kitap pdf'i elinizin altında. dilciler için de "dilcigram" sayfasını öneririm telegram'da. başka sayfa yoktu zaten geçen sene ben kullanırken :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sriiouss kullanıcısına yanıt

Sonda yazdığım malum yol buydu zaten de bu şekilde ifade edince yayınevleri şikayet edip konuyu sildirtiyor forumda

kardeşim PDF‘i yasallaştırma burada ya. Emek hırsızlığı bihayli suçtur. Gidin orijinal alın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • wweiss1023 W kullanıcısına yanıt
    Bu düşünceyle şu ana kadar pdf almadım full orijinallerle gittim lakin harcadığım para neredeyse 700-800 lira oldu. Beni zorla günaha sokacaklar

Hocam bir kitap olmuş 80 lira evine asgari ücret giren adam nasıl bu paraları verebilecek ki?

• Tırınını Sinan kullanıcısına yanıt
    hocam dolap uygulamasında 2. el satıyorlar gayet de uygun bakabilirsiniz nacizane önerim

kitap almaya gerçekten gücü yetmeyen insan ne yapabilir ki daha? dijital oyun tasarımı okuyacağım ben. gücü yetmeyenler korsan indirebilir oyunlarımı, çok parada gözüm yok. cebimden bir şey çıkmayacak sonuçta bu ekonomide eğlenmek isteyen ancak maddi durumu elvermeyen türk genci oyunumu korsan indirdi diye. kazanacağım para azalmayabilir bile bu durumda. sonuçta o kişi korsan indirmese bile zaten oyunuma para harcayamayacaktı, cebime bir şey girmeyecekti. yine de inşallah en yakın zamanda küçüklük aklımla maddi durumumuz iyi olduğu halde korsan indirdiğim bir iki oyunun ücretini verip satın alacağım. herkesin kitaba ayıracak parası olmayabilir hocam. benim yok mesela. birkaç aydır eve para bile girmiyor düzgün. sağdan soldan topladığım kitaplarla yetinmeye çalışıyorum şu an. derece öğrencisi falan olmak istemediğim için gayet de yetiyor bana bunlar. peki ya düzgün şekilde eğitimine devam etmek isteyen diğer çocuklar ne olacak? bizim okulun rehberlik servisi, ihtiyacı olanlar için burs veriyordu az da olsa. para kazanmaya başladığımda ben de okula destek olmak istiyorum. korsan kitabı desteklemiyorum ancak belki de benden daha kötü durumda olanların eğitimin haklarının ellerinden alınmasına da pek sıcak bakamıyorum maalesef. ahlaka uygunluğu tartışmaya açık şimdi bu dediklerimin. ne derseniz haklısınız şimdi bana. insanlar arası bir ayrım olmasa zaten felsefe de ortaya çıkmazdı.

• Sınava hazırlanırken en üzüldüğüm nokta hep bu olurdu.Aileme kitap alalım derdim Allah razı olsun 1 kere oğlum para yok su bu demediler ikiletmediler tabii o zaman da birçok şey pahalıydı ama şimdi resmen uçtu gitti her şey.Ben sınavı kazandım aileme yük olmadan bir okulda okuyorum,yurtta kalıyorum ve paramı alıyorum ancak sınava hazırlanırken bunu düşünüp hep üzülüyordum.

Fotokopi hak hukuk vs düşünülecek zaman değil.Zaten fiyatlar uygun olsa kimse gidip de siyah beyaz bir şey çözmek istemez.Fotokopiyi geçen Ankara 'da 6 kuruşa aldım ama her yer 7 kuruş olmuş kadın 5 kuruş yapmadı bile ama 7 kuruş baktığınız zaman 300 sayfalık ekipman için spiral ile birlikte kabaca 25 TL yaptığı için hala uygun.

Arkadaş seçenekleri güzel belirtmiş bunlar hariç de ne yazık ki bir şey yok.Size bu yazıyı yazdıran herkesin de Allah belasını versin

• Bir kez daha mezuna kalacak olsaydım grafik tablet alıp250 tl civarı telegramdaki soru bankası pdflerinden çözerdim.Denemelere gerçekten para verirdim.Sadece soru bankası değil eyüp b. çıkmış sorular gibi birçok şeyi grafik tabletle halledilebilir iş çok çok daha ucuza kapatılabilir

• part time iş bulup çalışmak

arkadaşların tekrar tekrar açıklama yapmasına rağmen nasıl oluyor da anlamıyorsunuz, hayret ettim aklınıza

korsana kızıp 2. ele destek vermek de ayrı bi tuhaflıkmış hocam ikinci el aldığınız zaman yayıncı bir şey kazanıyor mu? soruları yazan kişi bir şey kazanıyor mu? hayır sanırım. eee bunun korsan indirmekten ne farkı kaldı? bi kişi korsan indirip sonra onu parayla satsa yine aynı mantığa gelmez miydi?

Hayatımda ilk defa korsanla ikinci eli karşılaştıran birini gördüm. İkisini aynı kefeye koymak en naif söylemle cahilliktir. Korsan hırsızlıktır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.