Belki çok klişe olacak, belki "git biraz araştır da öyle konu aç, zırt pırt konu açıyorsunuz" gibi tepkiler alacağım lakin gene de ben yazayım.
Şimdi ben kitap okuma alışkanlığını yeni yeni kazanmaya çalışıyorum. Bu yaşıma kadar (17) pek kitap okuyan birisi değildim. Yapacak hiçbir şey olmadığı için bir gün "bari kitap okuyayım da zaman geçsin" dedim. İyi ki o gün okumuşum. "Denemeler" kitabını okuduktan sonra kitap okuma alışkanlığı kazandım. Ve bu sayede de artık her gün kitap okumak istiyorum.
İkinci olarak "Savaş ve Barış" başlayacaktım lakin başları özellikle çok ağır geldi. Hazır yeni yeni alışkanlık kazanmışken alışkanlığım gitmesin diye kitabın 50.sayfalarında bıraktım ve "Yeşil Yol" adlı kitaba başladım. Bu kitap da 3 gün sonra bitecek. Yani yeni kitap lazım.
Bu sıkıcı kısımları geçip, konuya dönersek... Şimdi benim aklımda şöyle birşey var. 1 tane dünya klasikleri kitabı, 1 tane tarih, 1 tane fantastik(bilim-kurgu), 1 tane de kişisel gelişim tarzı kitap okumak istiyorum. Bana kitap tavsiyeleri lazım.
Dünya klasiği olarak ağır olmayan bir kitap düşünüyorum. Tarih olarak aklımda belli bir tarih yok çünkü her tarih çok güzel bence. Bilim kurgu olarak aklıma Labirent geliyor, o tarz olabilir. Kişisel gelişimde ise ne okuyacağımı bilmiyorum. 1 defasında özgüvenle ilgili bir kitap okumuştum. Ama aklımda da pek bir şey yok.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
klasik: dostoyevski-bir yufka yürekli veya tolstoy-ivan ilyiç'in ölümü tarih: puşkin-yüzbaşının kızı (tarihi roman) bilim kurgu: isaac asimov-asi gezegen tyrran kişisel gelişim: wilhelm reich-dinle küçük adam.
theraven6
kullanıcısına yanıt
Tavsiyelerin için teşekkürler. İnceleyeceğim. Ayrıca klasikler ağır değil değil mi? Sormadan edemedim.
hayır, zaten en uzunu 70 sayfa civarıdır, kısa sürede bitirirsin. kısa ve iyi olanlardan önerdim.