Şimdi Ara

Kitap okuma aliskanligi kazanmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En son kitabimi yaklasik 5-6 ay once okudum.Fazla kitap okuyan birisi degilimdir.Fakat cevremde gozlemledigim kadariyla surekli kitap okuyan insanlarin kendini daha rahat ifade edebilen, ufku genis insanlar oldugunu gozlemledim.Bende artik kitap okuma aliskanligi kazanmak istiyorum fakat hangi kitaptan baslamak lazim bilemedim. Bunun icin sizlerden kitap onerisi bekliyorum.

Yas 16

Not :Fantastik kitaplar pek ilgimi cekmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tarihi olarak Nihal atsizin bozkurtların ölümü kitabıyla başlayabilisin
  • Fantastik sevmiyorsan onerim dan brown ve grange in kitaplarini okuyabilirsin

• Bulduğun ilk kitabı okumaya başla arkadaşım. Okuya okuya okumayı alışkanlık haline getirebilirsin.
  • İnsanların tavsiyesi de önemli elbette fakat asıl önemli olan nelere ilgi duydugundur. Bir kitapçıya gidip içeriği-kapağı-anlatımı güzel bir kitap seçip başlayabilirsin.

• Berkancım şimdi kitap okuma alışkanlığı kazanmak istiyorsan ilk önce sevdiğin bir tür bulacaksın bazı insanlar sadece bilim kurgu sever yada bazıları aş ama illa bir tür seveceksin diye birşey yok mesela ben hertürde kitap elime geçince okuyorum. eğer kitap okurken eğer zaman kısıtlamasına sokarsan kendini okuyamazsın örneğin ben 30 dk okuyacağım bugün dersen okuyamazsın eline ilgini çekicek bir kitap alman gerek. Önerimi sorarsan daha belli dönemlere yeni girdiğini düşünüyorum oyüzden karşı cinsle alakalı kitaplar ilgini çekicektir bu kitapları sadece okumak için oku ordan aşk kitabına atlarsın ordan bilimkurguya orda bilime ordan fanteziye falan dini kitaplar alırsın falan bu sana kalmış ama başlangıçta alıcağın kitap kalın olmasın 200 sayfalık bişey al çünkü kalınlığı gördükçe sıkılırsın kendini kötü hissedersin.
  • berkaan kullanıcısına yanıt
    Fareler ve İnsanlar iyi olur bence başlangıç için.
  • Bence kitap okuma alışkanlığını kısa,akıcı bir kitap ile kazanırsın.Uzun romanlara hiç bulaşma.Fareler ve insanlar ince,akıcı bir kitaptır.Ondan sonra martıyı daha sonra küçük prensi okuyabilirsin.Bu kitaplar hem klasik,hemde sayfa sayısı az olan kitaplardır.Sıkılmadan okursun.
  • Tanrının kırbacı attila. Bu kitapla başladı herşey
  • En son 6 ay önce okudum demişsin. Okuduğun kitap neydi, beğendin mi bu gibi şeyleri belirt ki hoşlandığın türü belirleyelim ona göre tavsiyede bulunalım. Felsefe olarak Sofie'nin Dünyası iyidir mesela.
  • zevklerini belirtmemişsin ama uçurtma avcısı ve sineklerin tanrısı iyi kitaplardır
  • Reşat Nuri Güntekin-Kızılcık Dalları
    Sabahattin Ali-Kürk Mantolu Madonna

Bunlar akıcı çok ağır dili olmayan kitaplardır bunlarla başlayıp

Alamut kalesi
    El Kızı - Orhan Kemal

Gibi biraz daha ağır kitaplara geçmeni öneririm zaten bir o zevki aldın mı devamını getirirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersan145

quote:

Orijinalden alıntı: erryano

Tarihi olarak Nihal atsizin bozkurtların ölümü kitabıyla başlayabilisin

Adamın beynini zehirlemeyin lütfen.

Merak ediyorum eseri okudunuzmu

• quote:

quote:

Zehirlemek mi?

• quote:

quote:

sonuçta zevkler tartışılır adam incelesin diye öneri sunmuş al dememiş ki belki adamın tarihe ilgisi vardır
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Doğrudan esere saldırmadım aslında,yazar sebebiyle saldırdım.Eser tarihi bir kitap doğrudur fakat yazar fazlasıyla sakıncalı.

Yazarda eserde harikadir. Yazar her Turkun olmasi gerektigi gibidir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gökkağan

quote:

quote:

quote:

quote:

Doğrudan esere saldırmadım aslında,yazar sebebiyle saldırdım.Eser tarihi bir kitap doğrudur fakat yazar fazlasıyla sakıncalı.

Yazarda eserde harikadir. Yazar her Turkun olmasi gerektigi gibidir.

Yazarı seven çoğunluğun halini görüyoruz.Yazarı zaten söylemeye gerek yok.Irkçı adi insanın teki

O senin irkciligi nasil ogrendigine gore degisir. Bu bolumde tartisip konuyu kirletmeyelim, yazacagin bir sey var ozelden atabilirsin.

• VI.Mitridat kullanıcısına yanıt
    Abi adamın dibisin ya :D ben de bunu o tam arkadaşın yaşlarında okumuştum ve kesinlikle beni kendimden geçirmişti.

Kesinlikle öneri olarak yerinde olmuş 'Tanrının Kırbacı Attila' William Napier'in yazdığı enfes bir tarihi roman. Ama yine de aşağıdaki ilk ikiyle başlamanı öneririm.

35 kilo tembel teneke'yi öneririm Anna Gavalda yazarıdır. Çok kısa ve bir o kadar etkileyici bir kitap

İnsan ne ile yaşar'ı tavsiye ederim büyük usta Tolstoy'dan . Yine çok kısa tadından okunamayacak kadar güzel bir klasiktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sufferingismagic -- 23 Aralık 2013; 3:45:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sufferingismagic

Abi adamın dibisin ya :D ben de bunu o tam arkadaşın yaşlarında okumuştum ve kesinlikle beni kendimden geçirmişti.

Kesinlikle öneri olarak yerinde olmuş 'Tanrının Kırbacı Attila' William Napier'in yazdığı enfes bir tarihi roman. Ama yine de aşağıdaki ilk ikiyle başlamanı öneririm.

35 kilo tembel teneke'yi öneririm Anna Gavalda yazarıdır. Çok kısa ve bir o kadar etkileyici bir kitap

İnsan ne ile yaşar'ı tavsiye ederim büyük usta Tolstoy'dan . Yine çok kısa tadından okunamayacak kadar güzel bir klasiktir.

Hocam cidden şu yorumunuzdan sonra hemen okumaya başlıyorum önerdiklerinizi anlaşılır akıcı değil mi ? Tanrının kırbacı atilla

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle, yalnız tolstoy ağır realisttir. Haliyle çok fazla tasvir (betimleme) yapar ama bana göre en akıcı realist yazarlardan biri, çok enteresandır teoride savunduğu akım ve üslubunun yaratması gereken etki hiç akıcı olmayan bir yazıdır, ama oldukça sürükleyici ve göreceli akıcı romanları var, sadece 2-3 sayfa göz at bir kitapçıda beğenmezsen alma ama çok kısadır insan ne ile yaşar ve konusu da romanın uzunluğuna göre oldukça güçlü ve etkileyicidir.

Yalnız, özellikle Tembel teneke , çocuk kitabıdır yetişkin birini içine çeker ve etkiler mi hiç bilmiyorum, hatırladığım kadarıyla 10 ila 12 yaş arasında okumuştum onu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sufferingismagic -- 23 Aralık 2013; 10:08:27 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.