Şimdi Ara

Kitap okuma süresi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 350 sayfaya kadar olanları 3 günde bitirmeye çalışıyorum. Bu sayfa sayısının üstündeki her kitabı max 1 haftada bitirmem gerek. 1 haftayı aştığım takdirde asit kaçan kola gibi olur o kitap. Hiçbir tat alamam. Tabi bu durum her şey stabil giderse böyle. Ama ben daha çok günlük minimum 100 sayfa okuma hedefini gerçekleştirmek istiyorum. Bu daha sağlıklı bir hedef bana göre. Önemli olan istikrar.
  • benim okuduğum kitapların hepsi 300+ hocam ve tek bir kitap okumadığım için 8 aydır bitiremediğim kitap var unuttuğum bölümler bile oluyor bazen.
  • kitabın üslubuna, akıcılığına ve puntosuna, sayfa tasarımına bağlı yeri geliyor 1-2 günde bir kitap bitiyor
    işler fazla yoğun olmadığında ortalama haftada bir kitap bitiriyorum (bahsettiğim kitapların tamamına yakını 500 sayfadan az)
  • En düşük günüm günlük mutlaka 50 sayfanın altına düşmem. Ama bazen kitap sizi öyle bir bağlarken 2 bile sürmeden 500 sayfa (Alamut kalesi) kitabını bitirdiğimi bilirim.
  • 400 Sayfalık kitapları 1 haftada bitirilecek die hedef koymaya çalışıyorum hedef olunca bir nevi zorunlu oluyorsun, tabi kitabada bağlı senı alıp göturur bir anda 2 gün sürmez 400 sayfayı bitirmen en çabuk biten romanlarımdan (piraye)
  • sevdiğim, kafama yatan kitap olursa kendimi kaptırıyorum 10 saatte 700-800 sayfa okuyorum. özellikle otobüs yolculuklarında yol yarım saatten uzun sürecekse 50 sayfa okumadan bırakmıyordum. ama son 1-2 senedir hem okuduğum serilerin devamının çevirisinin yapılmaması, hem de aklıma koyduğum başka bir serinin kitaplarının aşırı pahalı olması beni bitirdi. şimdi manga serilerini ingilizce devam ediyorum. onlarda da duruma göre günlük 300-400 sayfayı bulabiliyorum.

tavsiye olarak ilgi alanlarınızı, sevdiğiniz türleri iyi tespit edin. yazı fontları, basılan kağıt cinsi (baskının beyaz veya kuşe olması iyi olacak anlamına gelmez) göz yormayacak sarımtrak ve mat olması (saman kağıt görüntüsü), okuduğunuz satırın alt tarafını kapatacak mat koyu renkli bir cisim (plastik veya karton), satırlarda odak noktası belirleyerek okuma yapmak ve son olarak mümkün oldukça satır içinde geri dönüşler yapmamak (bilimsel-alana yönelik kitaplar hariç) çünkü beyin göz takip hızını anında algılar, gerekirse eksik kalan yerleri cümle devamıyla anlamlı hale getirir, bunu da bilinçsiz bir şekilde yaparsınız.

• Bende bu aralar hiç bitirme kaygısı gütmeden sakin sakin okuyorum hem çok daha rahat canlandırıyorum çok daha iyi oluyor ama hayat kısa biraz daha hızlı okumaktan zarar gelmez boş bir vaktimde dediğin kitabı incelerim dostum
  • Günde ortalama 300 sayfa okurum. Eksilmez ama bazen 350-400 ü bulur. Parayı kitaba yatırıyoruz zaten
  • Bu yıl hedef koydum kendime. Her hafta 1 kitap olmak üzere 52 kitap bitireceğim. Bu yüzden günde en az 70-80 sayfa okumam gerekiyor.

Bundan önce ise günde hiç olmazsa 20-30 sayfa okuyordum. Polisiye romanları bazen hiç ara vermeden bitirdiğim de oluyordu. Aslında ne kadar okuduğun değil de, ne kadarını hatırlayabildiğin önemli bence. O yüzden acele acele kitap okumayı sevmem. Özellikle söz konusu klasikler olunca.
  • günde 50-60 sayfa ama dergi gazete ve internetden okuduklarım hariç tabiki
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.