Şimdi Ara

Kitap okumak gerçekten faydalı mı yoksa bizi mi yiyorlar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
7.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kafadan 10 tane yararını yazabilirim ama yemek yedim ağırlık bastı yazamicam .. demekki üşengeçliğe yaramıyomuş kitap okumak tek eksisi bu sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 6 Haziran 2008; 17:51:14 >
  • Hayatım boyunca TV ve Sinema herşeyimdi. Kitap okumanın gereksiz olduğunu düşünüyordum. Askerde vakit bolluğundan ve can sıkıntısından kitap okumaya başladım ve ömrüm boyunca okumadığım kadar kitap okudum.
    Askerden dönüşte kitap okumayı yine bıraktım. Sebebi sadece vakit darlığı :(

Sonuç :

Hiçbir film, hiçbir medya kitabın yerini tutamaz. Kitap okurken anlatılanları sanki yaşıyor gibiydim. Tasvir edilen her mekanı, her karakteri sanki daha önce görmüş gibi hissediyordum. Ayrıca kitap okurken o kadar konsantre oluyordum ki etraftaki hiçbirşeyi görmüyor duymuyordum. ( Nöbette kitap okurken komutan yanıma kadar gelip kafama vurmak zorunda kaldı kendisini farkedebilmem için :)

Kitap okumak iyidir. Ama cidden -özellikle benim gibi bir an önce okuyup bitirmek istersen, sabırsızsan- vakit gerektiren bir hobi.
  • Vakit gerekiyo cidden...

Açık söylemek gerekirse ben kitap okuma alışkanlığı kazanmış biri değilim ve okduğum bölüm yüzünden bölüm kitapları haricindeki kitaplara zaman ayıramıyorum.. ama arkadaştan aldığım Hürrem Sultan kitabı öyle güzeldi ki.. onu baya bi oturup okumuştum... isteyerek yapılmalı ve kitap seçimi iyi olmalı..... yoksa melissa p. nin kitaplarını alıp okumaya kalkarsanız....
  • @Arda.

Yazdıklarının hemen hemen hepsini dizi ,film vb. seyler izleyerek de yapabiliriz.

@DarkChild
    haklısın vakit gerekiyor gerçekten ama nelere vakit buluyoruz hayatımızda isteyince bence günde 1 saat kitaplar içinde ayrılabilir diye düşünüyorum. Birde benim başka bir konum var terlemeyle ilgili orda da arkadaşlar seni bayagı övdüler oraya da ugrayıp cevap yazarsan sevinirim.
  • Dizi-film ile kitapları karşılaştıramayız bile bence. Çok basit bir örnek vereyim. İlk çıktığında Harry Potter kitaplarını okuyordum. Sonradan ilk kitabın filmini izledim. Sanki kitabın değil de kitabın özetinin filmi gibi hissettim resmen. Olaylar, kahramanlar, karakteristik özellikler, psikolojik çözümlemeler ve hatta bütün herşey kitaplarda çok daha derin ve doyurucu bir şekilde anlatılır, bu da onları dizilerden ve filmlerden daha üstün kılar kanımca.

Not: Ama çok güzel uyarlamalar da yok değil, mesela Mario Puzo'nun The Godfather'ı...
  • gordugum en aptalca baslik
  • Edebi değeri olan kitapları bu şekilde safi çıkar sağlama amaçlı okursan pek birşey elde edemezsin, hatta sıkılır bırakırsın. Kitap okumak bir hobidir. Hiç mi roman, öykü vs.. okumadın? Kitabı bitirdiğinde aldığın hazdır kitabın özü.

Kitap okumak çaktırmadan adam eder insanı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: grasper

Merhaba arkadaşlar başlıkta yazdığım soru benim kafamı kurcalıyor. Yıllarca bize kitap okuyun çok faydalı falan dediler ama acaba gerçekten faydalı mı?

Şimdi mesela programlamayla veya kişisel gelişimle ilgili kitapları kastetmiyorum ben. Benim sordugum kitaplar daha çok klasik , romanlar , hikayeler...

Örnek vereyim 2 kitap aldım diyelim birisi java programlama kitabı biride 2 kule olsun. İkisinide okudum 1. de javayı ögrendim evet faydası var dedim peki 2. kitapdan ne anladım ne faydası var ki bana. Sonuçta bir olay var kahramanlar var öyle gelişip bitiyor. EE o zaman roman okumakla film ya da dizi izlemek aynı degil mi sonuçta orda da olay var , kahramanlar var diyaloglar var.

Son olarak bu soruyu hakketen merak ettiğim için soruyorum hiç bir art niyetim yok. O yüzden kalıplaşmış klişe cevaplar yerine somut örnekler üzerinde cevap yazarsanız sevinirim.

dalga mı geçiyorsun yoksa gerçekten mi çok cahilsin?

• hocam illaki bi fayda aramak manasız sonuçta kitap okumakta bi zevk işi..her okuduğun sana bilgi verecek geliştircek falan yada her okuduğundan bir ders çıkartacaksın diye bir şey yok...eğlence amaçlıda okunabilirki....
    zaten bilgi edinmek için okuyorsan özellikle seçer okursun senin java kitabı gibi...özel amaçla kişilere java öğretmek için yazılmış kitap ...onun dışındakilerde gene içeriğe bağlıdır...belki yazar okuyucunun etkilenip bir takım yorumlar çıkartıp ders almasını ister yada kendi fikrini empoze etmek ister iyi yada kötü...

ha yok basitten kitap okumak ne işi yarar faydası nedir dersen ...bence hiç bişe...çok olsa okuma yeteneğin artar...
  • Şimdi bazı arkadaşlar seviyelerini yansıtıp saçma sapan şeyler yazıp sormuşlar. Onlara yazayım ben sadece bir soru sordum ve gerçekten merak ettiğim için.

Bence soru son derece normal her yerde kitap faydalı kitap faydalı denip duruyor iyide faydası ne. 9-10 madde vardır artık kalıplaşmış her yerde o yazar. Ben bunları istemiyorum somut faydaları söyle bana ki bazı arkadaslar cıkıp cok güzel cevap verdiler ama işte arada bazı çürük elmalar çıkp böyle saçma şeyler yazabiiyor neyse ya şimdi ban yemeyelim durduk yere

Birde sonucta yaptıgım iş bana bana fayda saglamıyorsa o işi yapıpta zaman harcamam.
  • Tabiiki faydası var. Her kitap hayal gücü, düşünme yeteneği ve ufkunuzu genişletir. Her kitabın ayrı bir faydası vardır.
  • Sadece hayal güce,düşünme v.s değil aynı zamanda okuduğunu anlama konusunda da çok yararlı. Gerçekten işe yarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tabip -- 7 Haziran 2008; 13:29:01 >
  • konu süper ben de hep düşünürdüm bunu faydalı mı yoksa boş mu diye ama yaşayarak öğrendim ki kesinlikle konsantrasyonu(her alanda) , anlama kapasiteni,okuma gücünü geliştiriyor. bunlardan okuma gücü nedir? okuma vardır bir de okuma vardır adam okur sana 2 satır özetler adam okur sana 10 satır özetler..sanırım edebi kitapların faydası bu..genel külür de bonusu kelime dağarcığı açısından da daha çok ağır kitaplar yararlıdır ki o edebiyat ile ilgisi olanlar için daha önemlidir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ImbaLanceD

Kelime haznesi ve duraksamadan konusma diye birsey duymadınmı.

Kitaplar konusurken Eeee aaa oooo demeni engeller ve duygularını anlatabilmen icin sana daha fazla kelime verir.

Şu ana kadar okuduğum kitap sayısı 4-5 dir.Pek bi eksiklik hissetmedim.Tabiki faydası vardır ama bu dediğine katılmıyorum.Çünkü çok gördüm böyle insanlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: grasper
    @Arda.
    Yazdıklarının hemen hemen hepsini dizi ,film vb. seyler izleyerek de yapabiliriz.

Zaten kitaptan başka ne beklenebilir ki kalkıp yemek pişirecek değil heralde..
    Film,kitap hepsinin de amacı aynıdır. Sanat ve/veya öğreticilik... Kitabın diğerlerinden en önemli farkı bilinç altına daha kolay nüfuz etmesi dolayısıyla daha kalıcı olmasıdır heralde.Yani diğerlerinden hem etkisi hem kalıcılığı bakımından daha etkilidir.İlla ki somut bir örnek istiyorsanız Kelebek filmini izleyin bir de kitabını alıp okuyun farkını anlarsınız.
  • saçma bir soru, kitap okumaktan kaçmak için mazeret arıyormuşsun gibi geliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilhdmr

saçma bir soru, kitap okumaktan kaçmak için mazeret arıyormuşsun gibi geliyor

Ben mi? Yılda yaklaşık 30 kitap okurum ki daha programlamayla ilgili kitapları bu sayıya eklemedim.

kapak.gif
    haşırt.gif

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grasper -- 6 Haziran 2008; 20:48:19 >
  • Roman-Hikaye gibi Türlerin hiç bir faydasi yoktur milletin kafadan uydurdgu şeyleri okuma bence bunlar yerine dünyada olan somut kitaplar oku bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkswordman

Roman-Hikaye gibi Türlerin hiç bir faydasi yoktur milletin kafadan uydurdgu şeyleri okuma bence bunlar yerine dünyada olan somut kitaplar oku bence

Bu kısmına tam oalra anlamadım. Bir kaç örnek verebilir misin?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.