Şimdi Ara

kitap okumaktan nefret ediyorumm! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kitaplarla dolu bir oda, ruhlu bir beden gibidir - Cicero

Bu sözü kitaplığına bakarak veya okumak istediğin kitabı eline aldığında aklına getir. Bir gün gerçekten bir kitabı severek etkilenerek bitirdikten sonra o kitabı tekrar eski yerine koy ve o kitaba bakarak bu sözü tekrarla işte ne demek istediğini o zaman çok iyi anlayacaksın ve artık kitaplarla iyi anlaşacaksın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kocali

Burada yazı yazan üyelerin kullandıkları bozuk cümleleri ve türk dilinde yeri olmayan kelimeleri görünce sizin çok şey kayetmediğinizi bilmenizi isterim.
    kullanılan kelimelere örnek vereyim:
    katılıorm
    okuyom
    Çoq güsell oluo öle

hocam ne diyorsun sen yaw, bir nevi konuşma dili oluşturmuş herkes öyle yazıyor..
    yazılan kelimelere bakmak yerine cümlenin içeriği anlamaya çalışırsan daha iyi olur

quote:

Orjinalden alıntı: ezgi_23

millet biraz yardım edin yaaa.kitap okumaya alışamadım bi türlü.bi kitabı 2-3 sayfa okuyorum.sıkılıyorum.nasıl çözebilirim bu sorunu?

evde bilgisayar, internet, TV, playstation, puzzle gibi insanı oyalayan diğer aktiviteler varken kitap için vakit ayırmak gerçekten zor gelir insana.. ben genellikle tatile çıktığımda otobüste yazlıkta plajda kafede kitap okurum.. evde ise; yatmadan önce okurum..

• bazı insanların doğasında var kitap okumayı sevmiyor işte ki özellikle teknolojinin her geçen gün ilerlediği bu çağımızda...bence zorlamanın bir anlamı da yok,okumanın yerini tutamaz ama bir başka etkinliklerle ilgilenilmesi daha mantıklı bence!
  • quote:

Orjinalden alıntı: EL NINO

Kitaplarla dolu bir oda, ruhlu bir beden gibidir - Cicero

Bu sözü kitaplığına bakarak veya okumak istediğin kitabı eline aldığında aklına getir. Bir gün gerçekten bir kitabı severek etkilenerek bitirdikten sonra o kitabı tekrar eski yerine koy ve o kitaba bakarak bu sözü tekrarla işte ne demek istediğini o zaman çok iyi anlayacaksın ve artık kitaplarla iyi anlaşacaksın...

Hocam büyüq laf...
  • bencede güzel on numara
  • quote:

millet biraz yardım edin yaaa.kitap okumaya alışamadım bi türlü.bi kitabı 2-3 sayfa okuyorum.sıkılıyorum.nasıl çözebilirim bu sorunu?

Sıkılıyorsan niye kendini kitap okumak zorunda hissediyorsunki...
    Ben hayatımda en fazla 3 kitap okumuşumdur kendimi hiç kitap okumak zorunda hissetmiyorum..
    Bir kere simyacı'yı bana o kadar övmüşlerdiki bir gazla okuyayım dedim hiç zevk almadım ve öğrendiğim bir şeyde olmadı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mika_hakinen -- 28 Şubat 2006; 13:53:34 >
  • okuma gitsin bazı kitapları oku mesela şu çılgın türkler gibi
  • Ben de bu dünya niye böyle diyorum...
  • quote:

İki-üç sayfada, yani yirmi, otuz değil iki üç sayfada sıkılıyorsan neden kitap okuman gerektiğine dair bir kaygın var ki? Çevrende kitap okumanın erdemli olduğu mu söyleniyor? Yani hem kitap okumak istiyor hem de o kadar çabuk bıkıyorsan senin istediğin okumak değil, 'okumuş bir insan' olmak sanki.
    Sonuçta önce okumaya ilgi oluşturman lazım ki bence bunun için meselenin özüne temas eden şeyler okuman lazım. Yani okuma alışkanlığı, hızlı okuma vb. ile ilgili kitaplar okuyabilirsin.

saygılar
  • olmuyorsa zorlama

Şaka biyana ne kadacr okursan oku ama hergün oku bi süre sonra okumadıgın gün kendinde eksiklik hissetmeye başşlayacaksın
  • bende hiç sevmiyorum hatta insanlar niye kitap okur onuda bilmiyorum.(bazı bilgi amaçlılar vs hariç)

Mesela bir roman ve çöp kutusunun yanındak çocuk vurulacak.Eeee zaten vurulacak biri bunu yazmış bizim hayal gücümüze yön veriyor.Zaten hazır olan bir şey sadece biz kitabın yazarının düşündüklerini düşünüp aynı şeyleri okuyoruz.Ama resimde bu böyle değil.İstediğin gibi istediğin yorumu çıkartabilirsin.Ressma bir resimde kadını vurgularken sen orda kadının yüz hatlarından veya arkadaki nesnelerden bir şeyler çıkartabilirsin.Çok ayrı şeyler düşünebilirsin.Ama çöp tenekesinin yanında vurulan bir çocugu düşünmekten başka bir şey çıkartamassın(yazım kimseye laf atmak veya resim ile kitabı karşılaştırmak amaçlı değil.Yanlış anlaşılmasın benim görüşüüm bu yanlış düşünüyosam konuşalım belki kitap okumaya başlarım :) dediğim gibi bazı siyasal bilgi içeren kitapları kastetmiyorumdaha çok romanlar vs.)

• kitap okumamak bir sorun değil.
    isteyip de okuyamıyorsan orta da büyütülecek bir şey yok.
    her şey gibi buda bir alışkanlık.alışıcaksın çare yok.

kimseyi takma ilkönce kitaba alış kütüphaneleri gez,arkadaşlarının okuduğu kitaplara göz at.......

kitaplar yavaş yavaş içine çeker seni.sen hiç bu gün kitap okumadım başım ağrıyor,kendimi kötü hissediyorum diyen insan görmedin dimi.kimileri için kitap böyle bir şey.hikaye kitabından bile başlasan bir şey yapıyor olursun ama çabala.kafandan okuyamıyorum kelimesini at makla başlayabilirsin.

KOLAY GELSİN.
  • eğer okuma alışkanlığı kazanmak istiyorsan işe aziz nesin okumakla başla aralıksız okuyabileceğinden eminim
  • bence buradaki en önemli husus istediğin tarzda bişeyler bulabilmende
    öyle bi kitap bul ki elinden düşmeyecek kadar hoşuna gitsin
    bu kitabın konusu herşey olabilir;korku,gerilim,romantizm hatta araba vs farketmez yeterki okuma hevesi versin sana
  • Kitap okumamak sorun değil, okumasan da olur diyen arkadaşlara şaşıyorum açıkcası.

Kitap okumak derken macera romanları vesaire gibi zaman geçirmeye yarayan, genelde insana pek bilgi katmayan kitapları kastediyorsanız, belki o kadar da mühim değil.

Ama okumak en iyi bilgi edinme yolu. Okumayı da bırakınca geriye televizyon radyo falan kalıyor bilgi kaynağı olarak. (Ama internet de var demeyin. Nette ciddi konuları araştıran, yeni şeyler öğrenmeye çalışan adam, oturup kitabını da okur.) Günümüzün televizyonlarının durumu da malum. Sonuçta da ortalıkta bir sürü "oha falan oldum yani" diye dolaşan tip bulunuyor.
  • o da seni sevmiyor pek anlaşılan.(tabii ki okuduğun kitaplardan bahsediyorum)
  • Bende de aynı sorun vardi...15-20sayfa ya okuyodum yada daha o kadar bile okumadan bırakıyodum........BEnce önce kendi tarzına ykın kitaplarla başla diyebilirim...Yada 100sayfalık klasıklerle başla....Onları bitirmen bi kaç gun alsa bile bakacaksınki kitap okumanın büyüsüne kaptırmıssın kendini...Bide tv ya da bilgisayar basında geçirdiğin vakti bıraz daha kısalt.........
  • klasikleri oku canın sıkılmaz örneğin 5-70 sayfalık oku sonra 100-120 filan öyle yap!öerneğin pal sokağı çocukları ile başlıyabilirsin..
  • Kitap okumaya başlamak istiyorsan Merak ettiğin,İlgini çeken konular hakkında kitaplar oku. Ben 4 yıl önce bölye başladım kitap okumaya
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.