Şimdi Ara

kitap okumaktan nefret ediyorumm!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • millet biraz yardım edin yaaa.kitap okumaya alışamadım bi türlü.bi kitabı 2-3 sayfa okuyorum.sıkılıyorum.nasıl çözebilirim bu sorunu?

• Sana hitap etmeyen kitabı okuyorsun demek ki

Tür değiştir
  • 2-3 sayfada tür mü anlaşılır... kitabın ritmini yakalamak lazım hocam.... bir filmin ilk 2-3 dakikasını izleyip bırakarak keyif alınır mı?
    her gün 2-3 dakka seyredilmeyeceği gibi 2-3 sayfa kitap okumak da işkenceden başka bir şey değildir.

nar gibi oturdun mu okumak lazım..

1-boş zaman ayarla... 2-3 saat işin olmasın.
    2-kastır en aşşaa 20 sayfa oku.
    3-sonra devam et.
    4-sonra biraz daha devam et.
    5-o zaman ahkâm kesebilirsin.
  • yaa kitabın bitmesine 10-20 sayfa bile kalsa sıkıldığımda bırakıyorum.türü ne olursa olsun
  • aklın başka şeylerle meşguldur senin toparlamalısın kendini
  • Yaş kaç?
    Ufakken ben de okuyamazdım.İlgini çekebilecek konulardaki kitapları dene.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MeTaLiTY

aklın başka şeylerle meşguldur senin toparlamalısın kendini

hacı avatarına bakınca sende okuduklarına odaklanmaya zorluk çekiyorsundur gibi geldi bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlahi Morluk -- 20 Şubat 2006 23:13:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Okuldan nefret ediyorum
    6 ay önce açıldı
    yaşamaktan nefret ediyorum
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: spotlightkid

quote:

hacı avatarına bakınca sende okuduklarına odaklanmaya zorluk çekiyorsundur gibi geldi bana

:p
  • okuma o zman
  • kesinlikle tarzın olmayan bir kitaba başlamışsındır. ilgi alanına göre kitaplar seç. mesela psikolojisi,kişisel gelişim kitapları ilgini çekiyorsa onu oku veya en zevk alarak okunan mizah veya cinsel içerikli kitaplar oluyor. onlardan da başlayabilirsin. Aziz Nesin'in kitaplarını zevkle okuyabileceğini düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: spotlightkid

quote:

• Bence sürükleyici bir kitapla özellikle gerilim romanlarıyla başla.Öyle sürükleyici olsunki sonraki sayfada ne olacağını merak edesin.Bu gerçekten okumaya alıştırır.Ben birçok arkadaşımı bu şekilde okumaya alıştırdım.Sonrasında daha ciddi kitaplara geçebilirsin.Kısacası kitap sabrını edinmen lazım.Sana tavsiyem Dean Kontz kitaplarıyla başlayabilirsin.hemen ikinci sayfadan başlar gerilim.Kaptırırsın kendini.
  • Kitap okumak ya da okumamak, bu bir tercih meselesidir. Tamam kitap okumak iyi birşeydir ama istemiyorsan okuma, olmazsa olmaz değil yani.

Eğer illa ki okumak istiyorum dersen, sadece ilgi alanına giren kitapları al. Örnek, sadece bilgisayarla ilgili...CIO'nun el kitabı, Aldatma Sanatı(Kevin Mitnick).. gibi

Girwww.kitapyurdu.com,www.idefixee.com vs.. sitelerine konulara göre arama yap ve oradan istediğin konuyu seç. Kredi kartın yoksa, kitapların isimlerini not al, kitapçıdan temin et.

Tekrar söylüyorum, sadece ben kitap okuyorum demek için okumuş olma..Kimse de seni kınamaz okumuyorsun diye

• @MeTaLiTY hiç güleceğim yoktu valla avatarı değiştirmiştin ama forumda bir günlük veritabanı arızasıyla eski avatarın geri dönmüş

kitap okumaktan nefret ediyorumm!

erken gelen edit: avatar hemen eskiye dönmüş yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlahi Morluk -- 21 Şubat 2006 22:03:05 >
  • bencede okuduğun türü değiştirirsen böyle bu sorun yaşamazsın gibi gelio bana
  • bence para verip soyle okkalı bir kıtap almalısın bay pipo olabilir mesela 25-30ytl verde okuma goreyim
  • @spotlightkid avatarı değiştirmicektim aslında. hangi topicte yazı yazsam konu avatarıma geliyor. konu dağılıyor yoksa memnundum avatarmdan

bu arada kitap okurken zorluk çekmiyorum. sevdiğim turleri okurum
  • sürükleyici kitaplar oku,fazla kitap okuyamıyorsun anladığım kadarıyla o yüzden ağır bi dille yazılmış kitaplarla değil de daha basit ve sürükleyici kitaplarla kitap okuma alışkanlığı kazanabilirsin

sana tavsiyem olaya Türk klasiklerinden başla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Déstiny -- 22 Şubat 2006 1:52:28 >
  • sana daha uygun kitaplar bulmalısın bende okuyamadııım saman oluyodu ama artık hergün okuyorum

Turgut Özakmanın kitaplarını öselliklede Şu Çılgın Türkleri oku... dün okulumusdaydı gerçekten çok duygulandırdı beni konuşmaları, ilerde onun kadar olamasada onun gibi bi yetişkin olmak isterdim

ayrıca bası arkadaşlarıma(!) ve onların yorumlarına sadece gülüyorum ne olduklarını belli etmeselermiş bari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoonRose -- 22 Şubat 2006 1:37:51 >
  • beni de türk klasiklerinin çoğu sıkmıştır...aziznesin sayesinde seydim kitap okumayı ..ezgi bence sen aziz nesin,rıfat ılgaz fln oku
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.