< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selowan -- 5 Nisan 2020; 2:5:10 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selowan -- 5 Nisan 2020; 2:5:10 > |
Bu acizlik değil, haddini bilmek. Her yönüyle o konuda benden kat kat daha fazla bilgisi olan ya da benim asla yaratamayacağım bir kurguyu yaratan birinden neden faydalanmayayım?
Ayrıca sadece 1 kitap okuyup o insanın görüşlerini mutlak doğru olarak kabul etmiyoruz, birçok kitap okuyup değerlendirme yaparak dünya görüşümüzü, fikir dünyamızı geliştiriyoruz. Reddit'te, instagram'da, orada, burada takıldığın insanlar kim? Ne gibi vasıfları var da onların düşüncelerini ciddiye alayım? Ne gibi bilgi birikimleri var? |
okumucaksan okuma ama köylü kültürünle entellektüel insanlarla tartışmaya çalışma
|
hesaba katmadığın şey emek. senin o redditte gördüğün şeyleri (çok büyük çoğunluğunu) millet öyle yazıyor geçiyor. Fakat okuduğun kitapları insanlar tekrar tekrar günlerce haftalarca aylarca düşünüyor, kimileri yıllar içinde oluşuyor. Her ayrıntısı her detayı düşünülmüş eserler. Redditle falan kıyaslanamaz bile. Ve insan bir şey üzerinde düşündükçe o şey hakkında daha çok şeyin farkına varıyor, bakış açısı gelişiyor vs. Dolayısıyla kitaplardan alacağın şey çok daha fazla olacaktır. Çünkü o kitabı yazan adam o kitap hakkında çok düşünmüştür, kendini daha çok geliştirmiştir o konuda, ve aktarımı da dediğim gibi detaylıdır, her detayı düşünülmüştür.
Bu arada not türk yazarlardan okumanı tavsiye etmem çok nadir birkaç yazar var da çoğu çöp. Belli ki pek kitap okumuyorsun zaten git klasikleri oku ama entelektüel olanlara fazla bulaşma genelde saçma sapan boş şeyler oluyorlar. Edit: bu arada belli bir bilimsel konuysa falan öğrenmek istediğin şey ne bileyim programlama, c++, çizim vs. böyle şeylerin kitaplarını ben de tavsiye etmem. nedense böyle kitaplar çok pahalılar ve hak etmiyorlar öyle fiyatları. internette discorda gir adamlar şimdiye dek sahip olduğum tüm öğretmenlerden daha yardımsever. oluşturduğum kütüphanede sorun vardı bir bugı çözemiyordum adam yolla dedi dedim yollayamam kendi oluşturduğum kütüphaneyi kullanıyorum adam dedi kütüphaneyi yolla. tüm kütüphaneyi yaladı yuttu çözdü sorunu allah razı olsun aylardır da uğraşıyordum o bugla hevesimi bile köreltmişti ama şimdi tam gaz devam. neyse baya uzattım. mesela dil kitapları olur ingilizce öğrenmek için falan kesinlikle tavsiye etmem. kursları da tavsiye etmem. internet çok daha iyi. Fakat okuma kitaplarının yerini de hiçbir şey tutamaz. Çünkü her şey tamamen kendi hayal gücünüzle oluşuyor. Ve yazar da iyi ise oluşacak şeylere inanamayacaksınız bile. |
Sen kimsin peki bize bundan bahset
Atatürk’ten tur da Gandhi, Steve Jobs, Bill Gates gibi dünyaya yön veren insanların kütüphanelerinden haberin var mı? Peki sen kimsin bu hayatta ne başardın da bunları söyleyebiliyorsun Bakın ben hiç kitap okumuyorum ama şu şu başarılarım var ben Türkiyeye ve Dünyaya yön veren biriyim de inanalım senin izinden gidelim Yüzlerce kitap okursan yüzlerce kişinin bilgi birikimine bakabilirsin. Her bir yazar da aynı şekilde yüzlerce binlerce kitap okumuş ve binlerce kişinin bilgi birikimine, deneyimlerine sahip insanlar. Ayda 1 kitap okusan bile üniversiteye geçtiğinde 200+ kitap okumuş olacaksın bu da 2.000+ kişinin bilgi birikimi demek |
Başlık sahibi gibi düşünen yeni nesillerle daha önce karşılaştım ve halen karşılaşıyorum.Cok yanlış bir düşünce biçimi.Her insan bir kitaptır yaşantıları önem verin kendi zihninizde harmanlayın.
|
sen kimsin ki kendini alanında uzmanlaşmış, bir konu üzerine yıllarını vermiş, araştırmış, öğrenmiş ve bu bütün birikimini bir kitaba sığdırmış insandan daha iyi bildiğini zannedebiliyorsun. reddit gibi bir grup ortalama insanın düşünceleriyle geliştiğini zannediyorsan baya komik.
|
Bu durumda biz 1 kişiden aşağı görüyoruz sen forumlarda düşüncelerini önemsediğin binlerce kişiden kendini aşağı görüyorsun lol
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old Mac New Clip -- 5 Nisan 2020; 3:1:18 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 5 Nisan 2020; 13:50:28 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|