Şimdi Ara

kitap okumaya bir alternatif : kitap dinleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu adreste birçok kitabı indirebilir ve dinleyebilirsiniz. nedendir, ben kitap okurken konsantre olamam ve terler hemen ya televizyon karşısına ya da müziğe ya da başka bi şeye dalarım diyorsanız. gece yatmadan önce de gözlerim zaten yoruldu bu millet gece yatmadan nası oluyo da kitap okuyo diyosanız:
    size bi alternatif.. o okusun siz dinleyin. görme özürlüler için hazırlanmış bu kitaplar bence sadece görme özürlülere değil bize de hitap ediyor.
    anna karenina dan tutun bir sürü klasiğe kadar kitap var. ayrıca başka sitelerde de bulabilirsiniz google dan arama yaparak. benim size vereceğim linkler:

http://www.karakutu.com/seslikitap/
    http://emuzik.kultur.gov.tr/seslikitap.htm

kitap okumak lazım...

• Çok güzel linkler. Web'de bir sürü İngilizce sesli kitap var ama Türkçe bulamıyordum. MP3 çalarların bir faydası da böyle kitapları her yerde dinleme fırsatı sağlaması. Teşekkürler
  • Gözleri sağlam birisi için çok gereksiz.Ortalama konuşma 125kelime/dk'dır.Hızlı konuşarak bunu 200'lere çektiğini varsayalım.Halbuki iyi bir okuyucu çok kısa sürede okuma hızını 400'lere,çalışmasını sürdürerek de 700-1000 kelime arasında çıkarabilir.Kitap okuma işini,hem çok yavaşlatıp;hem de okuma zevkini yok edeceğini düşünüyorum.Bazıları,sesli kitapları,kitap okumayı sevmeyenler için iyi bir alternatif olarak görebilir;ancak bu şekilde,sayfaları çevirmeden,kitabı hissetmeden kitap okumaktan(dinlemekten) keyif alınamaz.Çünkü kitabı dinlerken beynin işitme merkezi sürekli uyarılır;fakat okurken hem dokunarak,hem görerek,hem de - pek dikkat çekmese de - sayfaların kokusuyla kitabı hissedebiliriz.Ayrıca istersek,iç sesimizi kullanarak kitabı kendimiz seslendirebiliriz.Kısaca,insanlar,beyinlerini çalıştırmaktan kaçmak için ellerinden geleni yapıyorlar.Tabi bu yazdıklarım gözlerinde herhangi bir problem olmayan okurlar için geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drizzt DoUrden -- 15 Ağustos 2006; 15:27:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mfiz

Çok güzel linkler. Web'de bir sürü İngilizce sesli kitap var ama Türkçe bulamıyordum. MP3 çalarların bir faydası da böyle kitapları her yerde dinleme fırsatı sağlaması. Teşekkürler

birkaç tane link verir misin ? (ingilizce olanından)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt DoUrden

Gözleri sağlam birisi için çok gereksiz.Ortalama konuşma 125kelime/dk'dır.Hızlı konuşarak bunu 200'lere çektiğini varsayalım.Halbuki iyi bir okuyucu çok kısa sürede okuma hızını 400'lere,çalışmasını sürdürerek de 700-1000 kelime arasında çıkarabilir.Kitap okuma işini,hem çok yavaşlatıp;hem de okuma zevkini yok edeceğini düşünüyorum.Bazıları,sesli kitapları,kitap okumayı sevmeyenler için iyi bir alternatif olarak görebilir;ancak bu şekilde,sayfaları çevirmeden,kitabı hissetmeden kitap okumaktan(dinlemekten) keyif alınamaz.Çünkü kitabı dinlerken beynin işitme merkezi sürekli uyarılır;fakat okurkan hem dokunarak,hem görerek,hem de - pek dikkat çekmese de - sayfaların kokusuyla kitabı hissedebiliriz.Ayrıca istersek,iç sesimizi kullanarak kitabı kendimiz seslendirebiliriz.Kısaca,insanlar,beyinlerini çalıştırmaktan kaçmak için ellerinden geleni yapıyorlar.Tabi bu yazdıklarım gözlerinde herhangi bir problem olmayan okurlar için geçerli.

katılıyorum fakat hem kitap okumayı sevenler içinde yatmadan önce radyoda arkası yarın dinler gibi dinlemek hoş olur bence

• steinbeck'in fareler ve insanlar 1.bölümü çektim ama 2 dk bile dinleyemedim anlatım çok kötü. kitap okumanın yerini asla tutmaz. mecbur olanlar müstesna tabi.
  • mecbur olmadıkca gereksız yaw
  • quote:

Orjinalden alıntı: C4

steinbeck'in fareler ve insanlar 1.bölümü çektim ama 2 dk bile dinleyemedim anlatım çok kötü. kitap okumanın yerini asla tutmaz. mecbur olanlar müstesna tabi.

günde bir saatten fazlasını arabada geçirmek durumunda olan biri için bu tür uygulamalar çok güzel oluyor ...
  • hımm bak bu iyi bi fikir ama.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.