Şimdi Ara

Kitap okurken not almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece merakımdan soruyorum,not almak ne işe yarar ? önemli midir ? Nasıl not tutulur ?
    Kitap okumaya yeni başlamış birisi olarak pek fazla bilmiyorum.Sanıyorum ki,okuduğunuz kitapları bir süre sonra unuttuğumuz için kısa olarak özet mi yazıyoruz ?
    Ben sadece güzel bulduğum sözleri yazarım o kadar.Bazı kişilerin not tuttuğunu öğrenince merak ettim

• Bende sen gibi yapıyordum ama ASOIAF'ı sırf bu yüzden baştan okuyacağım. Bende sözleri not alıyordum. Olayları da alacağım 2. okuyuşumda .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9EC7358F0

Bende sen gibi yapıyordum ama ASOIAF'ı sırf bu yüzden baştan okuyacağım. Bende sözleri not alıyordum. Olayları da alacağım 2. okuyuşumda .
    Kafamda oluşturduğum karakterlerde kullanabileceğim yerleri not alırım.Gerek söz,gerek konu.

Kitapta örnek yada atıf yapılan kitap,makale,gazete haberlerini de mutlaka not alır ve orjinalini incelerim...
  • Ben hiçbir zaman not almam. Çünkü not alacağın zaman bilinçaltında hep bir not alınacak yer ararsın. Bu da kitaptan alacağın zevki ve o anki konsantrasyonu azaltır. Alınacak bir not varsa kitap bittikten sonra aklımda kalanlardan alırım sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ricky.McFloyd

Ben hiçbir zaman not almam. Çünkü not alacağın zaman bilinçaltında hep bir not alınacak yer ararsın. Bu da kitaptan alacağın zevki ve o anki konsantrasyonu azaltır. Alınacak bir not varsa kitap bittikten sonra aklımda kalanlardan alırım sadece.
    Çok fazla karakteri olan kitaplarda Buz ve Ateşin şarkısı , Grange'ın bazıı kitapları gibi, Karakterleri not alıyorum. Fiziksel ve diğer özellikleri ile ilgili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ynal

Çok fazla karakteri olan kitaplarda Buz ve Ateşin şarkısı , Grange'ın bazıı kitapları gibi, Karakterleri not alıyorum. Fiziksel ve diğer özellikleri ile ilgili.

Alıntıları Göster
    not almam bilmediğim bir kelime çıkarsa telefondan bakarım , beğendiğim sözleri , konuları ise telefondan fotoğrafını çekerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Mandalorian

not almam bilmediğim bir kelime çıkarsa telefondan bakarım , beğendiğim sözleri , konuları ise telefondan fotoğrafını çekerim

Alıntıları Göster
    Önemli gördüğüm yerleri işaretlerim.Notu ise her kitap için ayrı ayraç kullanıyorum ve kaynakçalardaki kitapları veya yazar isimlerini yazıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

Önemli gördüğüm yerleri işaretlerim.Notu ise her kitap için ayrı ayraç kullanıyorum ve kaynakçalardaki kitapları veya yazar isimlerini yazıyorum.

Alıntıları Göster
    Bazen çiziyorum. Karakterlerin, güzel sözlerini ve fiziksel özelliklerini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drybeansandrice

Bazen çiziyorum. Karakterlerin, güzel sözlerini ve fiziksel özelliklerini.

Alıntıları Göster
    sözleri not alırım. ve bazen de müzik-film-vs.. gibi şeyler de geçebiliyor. onları da not alır ve incelerim muhakkak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ynal

+1 sadece bu amaçla not alıyorum.
  • mrsmrc kullanıcısına yanıt
    Bende fosforlu kalemle üstünden geçerim özellikle müzik adı paylaşmış ise Hakan Günday çok yapıyor bunu, müzik ya da değişik kültürlerden bi şeyler sıkıştırıyor kitaplarının arasına, hoş oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lilith Immaculate

Bende fosforlu kalemle üstünden geçerim özellikle müzik adı paylaşmış ise Hakan Günday çok yapıyor bunu, müzik ya da değişik kültürlerden bi şeyler sıkıştırıyor kitaplarının arasına, hoş oluyor.
    Okuduğum kitabın zevkini azaltıyor diye düşündüğümden dolayı not almak pek özelliğim değildir.
  • Ben almıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Professional Geek

Ben almıyorum.
    sizin için önemli olan satırları foforlu kalemle cizin unuttugunuzu zannettiginiz bölümler bilinc altınızda kalır hiç anlamazsınız bir gün bilinc altınızdan cıkar ve buna siz de şaşırırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hitokiri Battousai

Bende sen gibi yapıyordum ama ASOIAF'ı sırf bu yüzden baştan okuyacağım. Bende sözleri not alıyordum. Olayları da alacağım 2. okuyuşumda .

Hocam ben de sırf bu yüzden yeniden okuyacağım seriyi bu arada kısaltmayı da beğendim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bran the Builder

quote:

Hocam ben de sırf bu yüzden yeniden okuyacağım seriyi bu arada kısaltmayı da beğendim

Alıntıları Göster
    Ben bilinmeyen terimleri, kavramları ve kelimeleri not alırım. Coğrafi yerlere internet üzerinden bakarım. Karakterlerle ve olayın gidişatıyla ilgili not almam. Kitapla ilintili inceleme yazıları yazılacaksa not almak elzemdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: iztuzu

Ben bilinmeyen terimleri, kavramları ve kelimeleri not alırım. Coğrafi yerlere internet üzerinden bakarım. Karakterlerle ve olayın gidişatıyla ilgili not almam. Kitapla ilintili inceleme yazıları yazılacaksa not almak elzemdir.

Alıntıları Göster
    Karakterleri hatırlama amaçlı not tutarım.Sözleri tutmaya üşeniyorum.
  • Sadece beğendiğim sözleri not alıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok fazla seri.kitaplarda yaparım, isimler yabancı olunca ve bazen benzerlik gosterince bunun burada ne işi var felan dediğim bile oluyor, bazende beğendim sözleri not ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fannibal

quote:

Genelde yabancı forumlarda bu kısaltmasa kullanılıyor bende de alışkanlık haline geldi bunu kullanıyorum hep .

Zaten tekrar okurken de zevk alacağıma eminim. Önemli olan zaman bulmak. Benim de YGS LYS var zor olacak ama bu yaz okuyabilirsem okurum yoksa üniversitede.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.