kendinizi keşfetmeye ne dersiniz?? o zaman KOKOLOJİ kitabını yavsiye ederim. bu bir oyun. psikolojik oyun.kendini keşfetme okyunu. kitap size sorular soruyor ve sizin vardiğiniz sorular üzerine sizin cevaplarınızdan yola çıkarak size sizi tanımlıyor. kendinizin daha önce görmediğiniz ya da ifade edemediğiniz yönlerini size gösteriyor aslında. kitap önerilei bu kitaptaki soruların grupla yapıldığında gruptaki arkadaşların birbirlerini daha iyi tanıyabildiklerini iddia ediyor. ben biraz uyguladım bu kitanı çok eğlendim. geri kalanını arkadaşlarımlar uygulayacağım. daha eğlenceli olur eminim
Merhaba, Benim önereceğim 2 kitaplık bir seri. İrlandalı Franc McCourt'un kendi hayat hikayesini anlattığı Angela'nın Külleri I-II (Angela's ashes)adlı eserleri. Gerçekten güzel ve okumaya değer.
PATRICIA CORNWELL'ın bütün romanları...kadın süper cinayet romanları yazıyor...!!!
Jean Chiristophe Garange'ın kitapları da çok güzeldir...Özellikle "siyah kan" da zekasına hayran kalmıştım...!!!
Eski bi klasik öneririm arkadaşlar...okuması zordur biraz ama büyük hayranı olduğum DANTE'nin İLAHİ KOMEDYASI'nı okumalısınız bence...
Gleen Meade - Brandenburg Gleen Meade - Kar Kurdu
da vici şifresinden sonra melekler ve şeytanları okuyorum herkese tavsiye ederim
KÂFİR - TEHMINA DURRANI kesinlikle okunması gereken bi kitap
peygamberimiz kadınlara nasıl davranırdı? yazarı:nuriye çeleğen yayınevi:nesil bayanlara karşı nasıl davranılması gerektiğini bilmeyenlerin mutlaka okuması gerektiğini düşünüyorum asırlar öncesinde yaşamış rehberden öğrenmeleri gereken çok şeyler var................
Clive Cussler - TİTANİK
Filminin anlatımı değil. Titaniğin içinde olduğu olaylar dizisi ile sürükleyici bir roman
Aklın İsyanı Alan Woods Ted Grant Okuyabileceğiniz en iyi felsefe ve bilim kitabı
bana harry potter gibi fantastik olan hangi kitabı tavsiye edersiniz??
Aylak Adam:Yusuf Atılgan
=Orda Kimse Varmı:Alev Alatlı (Dört ayrı kitaptan oluşuyor Valla Kurda Yedirdin Beni,Ok Musti Türkiye tamamdır,Nuke Türkiye,Viva La Muarte Türkiye Siyasi sosyal tarihini çok iyi analizlerle ve farklı bir bakış açısıyla roman tadında okumak isterseniz tavsiye ederim)
=Kuantum Şifresi:Altan Çimen (''akıllı yazılımlar tarafından ileride kullanılmak üzere profilinizin çıkarıldığını, hakkınızda bir dosya tutulduğunu, özel hayatınızla ve yaptıklarınızla ilgili ayrıntıların kullanılmak üzere saklandığını biliyor musunuz? Dünya üzerindeki her türlü veri transferinin yüzde altmışından fazlasını izleyebilecek kadar güçlü bir düşmanınız olduğunu öğrenseydiniz neler hissederdiniz? Bazen bilmemek hayat kurtarır. Yaşamınız Umbranautların çıkarlarıyla çakışmadığı sürece de farkında olmayacaksınız. '' bu kitaptan bir alıntı çok iyi kurgulanmış ve okuması çok zevkli bir kitap)
=Cerrah:Tess Gerritsen (Doktorluğu Bırakıp polisiye yazan bir yazar ve tabi bol bol adlı tıp ceset incelemeleri konu ilginizi çekiyorsa iyi bir kitap)
=Kötü Ruh:Maxime Chattam (İlahi Komedya ve incelden esinlenerek cinayet işleyen seri katil veya katiller otopsiler adli tıp akıcı bir kitap )
=Sır:nermin Bezmen (renkli ayrıntılı tasfirler 1900 seneleri titanik paris amerika türkiye tutkulu bir aşk ve günümüz bir toruna bırakılan emanet değişik güzel bir kita=p)
=İlahi Komedya:Dante =Koku:Patrick Süskind (Olay 18 yy geçiyor kendi kokusu olmayan Baptiste en güzel kokunun peşine düşüyor ve cinayetlerde başlıyor)
=Parfümün Dansı:Tom Robbins =Tıkanma:Chuck Palahniuk =Bu Ülke:Cemil Meriç =Kış Ruhu:Edward W.Said (Sürgün Sömürge kavramları üzerine yazıları) =Sevgili Arsız Ölüm:Latife Tekin (Okuduğum en iyi kitaplardan biri cehalet,mistizm ve doğallık herşey iç içe) =Oğlak Dönencesi:Henry Miller =Otomatik Portakal:Anthony Burgess =Nietzsche Ağladığında:Irwın Yalom =İnce memet:Yaşar Kemal =Dönüşüm:Kafka =Yabancı:Albert Camus =Boyalı Kuş:Jerzy Kosinski =Jean C.Grange tüm kitaplarını tavsiye ederim =Dönüşüm:Kafka =Yabancı=Albert Camus =Dostyevski tüm Kitapları Şimdilik Bu kadar
BENCE DE BAY PİPO
okunan kitabın kişiye bişeyler katması fikrini kesinlikle destekliyorum bende kitap seçimlerimde özellikle buna dikkat ediyorum bu bağlamda size önerebileceğim kitaplar var
stephen covey (bill clinton' un danışmanlığını yapmış) kişisel gelişim kitapları Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Önemli İşlere Öncelik
Oğuz Saygın (NLP Trainner) 4*4 lük iletişim Negatİf Sulardan Pozİtİf Lİmanlara
MEHMET EROĞLU------- ZAMANIN MANZARASI
DAN BROWN --------DA VİNCİ SERİSİ
STEPHEN KING--------KARA KULE SERİSİ
MAEVE BINCHY----- İTALYANCA AŞK BAŞKADIR
BUKET UZUNER------ GELİBOLU
TABİKİ ŞU ÇILGIN TÜRKLER
arkadaşlar SABAHATTİN ALİ'nin KUYUCAKLI YUSUF adlı eserini okumanızı tavsiye ederim, Yeni Türk Edebiyatının önemli eserlerindendir. köy romancılığının temel taşlarındandır. yusufun aşkını, içine kapanıklığını, ayakta durma iradesini, haksızlıklara karşı gelmesini ve dirayetini görmeniz gerekli bence...
quote:
Orjinalden alıntı: Isabella
Jean Chiristophe Garange'ın kitapları da çok güzeldir...Özellikle "siyah kan" da zekasına hayran kalmıştım...!!!
Eski bi klasik öneririm arkadaşlar...okuması zordur biraz ama büyük hayranı olduğum DANTE'nin İLAHİ KOMEDYASI'nı okumalısınız bence...
dante iidir ama anlaması herkes için kolay değildir ama Jean Christophie Grange çok ii bir polisiye roman yazarıdır bütün serisini kştaplığımda tutuyorum klasik olmaya adaydır, özellikle kızıl nehirleri tavsiye ederim!
arkadaşlar kitap okumaya vakti olmayanlar "küçürek öykü" okuyabilir batıda "short-short story" die geçio bu türde türkiyenin en iyisi Ferit Edgü'dür ÖÇ alı kitabına bakabilirsiniz!