Şimdi Ara

Kitapların bu kadar pahalı olma nedeni nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kitapların kitabevlerinde çok pahalı olmasının baş sebebi vergi. Yazarların yazmasından basımına kadar tut işçiliği ile birlikte ek maliyetler de buna sebep oluyor. Kitapları pahalı almak yerine farklı yöntemlere gitmek en iyisi. 2. el fiyatlarını araştırmak gerekiyor. Sahafları dolaşmak gerekiyor. Nadir kitap, kitap yurdu, idefix, dr, hepsiburada, n11 ve bunun gibi internet üzerinden satış yapan mağaza veya satıcılara bakmak da fayda var. Ben mesela Kaynak Yayınları'nın çıkardığı 30 Cilt'lik Atatürk'ün Bütün Eseleri adlı seri kitapları Kaynak Yayınlarının sitesinden almak yerine nerede uygun satan yerler var araştırarak aldım. Sitesinde 877 tl'de satılıyor. Bazı internet sitelerinde de kendini uyanık sanan satıcılar arasında 1100 tl gibi uçuk fiyattan satanları bile gördüm. Ben ilk 20 cildini sahaftan 140 tl. Sonraki ciltlerin bazılarını nadir kitaptan bazılarını idefixten alarak toplamda bana 400 tl maliyet çıktı. Kaynak yayınlarının sitesinde 877 tl satılıyor. Yani onun yarı fiyatına almış oldum. Bu örnekle anlatmak istediğim gerçekten ciddi kitap okuyucusu iseniz ve pahalı kitaplardan kaçınmak istiyorsanız yapmanız gereken sabırla araştırmak ve fiyatları karşılaştırmaktır. Tüyap kitap fuarlarına da mutlaka gidin. Saygılar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C18F35D20 -- 15 Mart 2017; 2:57:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• doktora yapıyorum. Araştırma konularım için amazon'dan yabancı kitaplar sipariş ediyorum. Oldukça pahalılar. 40-50 dolardan başlayıp, 130-150 dolara kadar akademik yayınlar var. İkinci el almak istemiyorum, titiz olduğum için içime sinmiyor. Kargo ücretiyle birlikte bir kitaba 500 lira verdiğim oluyor 🙁 Buraya gelmiş 20 lira kitaba pahalı diyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 15 Mart 2017; 6:28:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

doktora yapıyorum. Araştırma konularım için amazon'dan yabancı kitaplar sipariş ediyorum. Oldukça pahalılar. 40-50 dolardan başlayıp, 130-150 dolara kadar akademik yayınlar var. İkinci el almak istemiyorum, titiz olduğum için içime sinmiyor. Kargo ücretiyle birlikte bir kitaba 500 lira verdiğim oluyor 🙁 Buraya gelmiş 20 lira kitaba pahalı diyorsunuz

Yani böyle yorumlar nasıl "okumuş" insanlardan çıkıyor merak ediyorum.

1) Herkesin alım gücü farklıdır, kimine bir yemeğe 100 TL vermek koymazken kimi 10 TL'lük dürümü yiyemez.
    2) Size göre anlamsız olan başkası için anlamlıdır.
    3) Herkes sizin kadar zengin olamaz.

Kısacası bu ucuz havalı yorumunuz komediden başka bir şey değil. Tamam o zaman siz kitaba 500 lira veriyorsanız biz forumca çenemizi kapatalım.

Konu dışı olsa neyse, kitap bölümündeki yoruma bak yahu.

• deserthawk D kullanıcısına yanıt
    Minareyi çalan kılıfını hazırlar diye bir laf var. Bilginin zor bulunduğu ve herkeste olmadığı topraklarda eğer bilgi edinmek istiyorsan, maliyetine de katlanacaksın. Ucuz kitabın olduğu ülkelerde, o kitabın içindeki bilgilere zaten pek çok kişi sahip. Dolayısıyla insanlar sahip olduğu bilgiye tekrar para vermek istemeyecekleri için kitaplar da ucuz. Pahalı olanlar da dediğim gibi akademik yayınlar vs. Fayda / Maliyet üzerinden gidin, dediğimi anlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 15 Mart 2017; 18:40:0 >
  • quote:

Minareyi çalan kılıfını hazırlar diye bir laf var. Bilginin zor bulunduğu ve herkeste olmadığı topraklarda eğer bilgi edinmek istiyorsan, maliyetine de katlanacaksın. Ucuz kitabın olduğu ülkelerde, o kitabın içindeki bilgilere zaten pek çok kişi sahip. Dolayısıyla insanlar sahip olduğu bilgiye tekrar para vermek istemeyecekleri için kitaplar da ucuz. Pahalı olanlar da dediğim gibi akademik yayınlar vs. Fayda / Maliyet üzerinden gidin, dediğimi anlarsınız.

O atasözü ile ne alakası var.

O bilgi herkeste var diyorsunuz, ben gördüğüm için söyleyeceğim size bir romanın, araştırma kitabının -burada akademiden bahsetmiyorum, gazeteci yazarın vs.- alım gücüne göre fiyat kıyaslaması yapın görelim bizde kitap ne kadar fahiş bir fiyatla satılıyor. Ben zaten bir romandan ne bilgi elde edebilirim ki, siz direkt olarak araştırma-tez kitap odaklı gidiyorsunuz hala.

Ha, bu kitaplar çok çok ucuz olsa okuyan sayısı 20 katına falan çıkmaz. Survivor gibi programları izleyen zaten fazla kitap okumaz, okuyamaz.

Kitabın pahalı olmasının iki sebebi var,

1) Devletin bindirdiği fahiş vergiler
    2) Halkımızın cehaleti.

• quote:

doktora yapıyorum. Araştırma konularım için amazon'dan yabancı kitaplar sipariş ediyorum. Oldukça pahalılar. 40-50 dolardan başlayıp, 130-150 dolara kadar akademik yayınlar var. İkinci el almak istemiyorum, titiz olduğum için içime sinmiyor. Kargo ücretiyle birlikte bir kitaba 500 lira verdiğim oluyor 🙁 Buraya gelmiş 20 lira kitaba pahalı diyorsunuz

Hah işte dediğim de bu. Roman falan ucuz olabilir ama ciddi kitaplar yurtdışında acayip pahalı. Aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum. Geçen 200 sayfa bir kitaba yaklaşık 150 lira verdim. 35 pounddu. Paperback bir de.
  • Tolkien kitaplarının telif süresi dolmadi. 10 yıl falan bekleyin ucuza alırız, ben öyle yapacağım.

Mesela geçen yillara kadar Küçük Prens çok pahalıydı. Şimdi siparişlerin yanında bedava verecekler neredeyse. Keza Zweig'in kitapları da öyle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitap pahalı deriz, son model cep telefonumuz, arabamız ya da en kral cüzdan, gömlek, ayakkabı vs; den de vazgeçmeyiz. :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buraya bir cevapvyazacaktım ki cevabınızı gördüm. Fantastik eserlerdeki pahalılığın nedeni telif midir? Benim bu konu hakkında pek bir fikrim yokta.

Yani klasikler gene alınabilir fiyatlarda ama geçen gün buz ve ateşin şarkısıyla yüzüklerin efendisine bakayım dedim bakmaz olaydım. Cidden 35 tl ortalama kitap fiyatı ve bu kitaplar seri hani. İnsan alınca 5ini 6sını almak istiyor.

Telif olmayan kitaplar ise çok daha ucuz. Mesela her önüne gelen yayınevi sherlock bastığından fiyatı 10 tl civarı. Aynı şekilde hitlerin kavgam kitabı ve Dünya klasikleride.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 8 Nisan 2017; 21:39:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceyhunceyhan

Buraya bir cevapvyazacaktım ki cevabınızı gördüm. Fantastik eserlerdeki pahalılığın nedeni telif midir? Benim bu konu hakkında pek bir fikrim yokta.

Yani klasikler gene alınabilir fiyatlarda ama geçen gün buz ve ateşin şarkısıyla yüzüklerin efendisine bakayım dedim bakmaz olaydım. Cidden 35 tl ortalama kitap fiyatı ve bu kitaplar seri hani. İnsan alınca 5ini 6sını almak istiyor.

Telif olmayan kitaplar ise çok daha ucuz. Mesela her önüne gelen yayınevi sherlock bastığından fiyatı 10 tl civarı. Aynı şekilde hitlerin kavgam kitabı ve Dünya klasikleride.

Ben kitap yazıldıktan sonra 70 yıl telif hakkı olduğunu sanıyordum. Şimdi siz yazınca tekrar arattım, yazar öldükten sonra 70 yılmış. (Ülkelere göre değişiyor) Örneğin Tolkien 1973'te hayatını kaybetmiş. Bu hesaba göre 2043 yılından sonra isteyen yayınevi kitabı çevirip basabılecek. O zamana kadar kitabın haklarını alan yayınevi sanırım tekel de olmanın verdiği güçle böyle yüksek fiyatlar oluyor.

İlgili link:https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries'_copyright_lengths

• vergi mergi değil olay, cep kitaplar niye 2-3 liradan satilabiliyor? demekki kar marjı yüksek

• Kitaplar pahalı değil.
  • Bence kitap fiyatları normal. Fakat bizim alım gücümüz düşük olduğu için bize pahalıymış gibi geliyor.
  • Hiç sorma Reşat Nuri'nin Yeşil Gecesine 24 tl verdim. İçime oturdu.
  • Kütüphaneden takılın beleş zaten geç getirme ya da su dökme gibi sorunlar oluyor ama alıştım azara

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.