Şimdi Ara

Kitapların bu kadar pahalı olma nedeni nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen Silmarillion'u almak üzere kitapçıya gittim, 33tl (tavsiye edilen satış fiyatı) yerine 28tl dedi. Eyvallah abi kalsın dedim, çıktım. İnternetten baktığım fiyatlar da 25tl civarı.

Anlamadığım şey, sonuçta bu maddi olarak 3-5cm kalınlığında 3tlden fazla maliyeti olmayacak kağıt yığını. Telif hakkı sahibi de kitap başına bu kadar fazla para almaz diye düşünüyorum. Öyleyse nasıl bu kadar pahalı olabiliyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yani böyle yorumlar nasıl "okumuş" insanlardan çıkıyor merak ediyorum.

1) Herkesin alım gücü farklıdır, kimine bir yemeğe 100 TL vermek koymazken kimi 10 TL'lük dürümü yiyemez.
    2) Size göre anlamsız olan başkası için anlamlıdır.
    3) Herkes sizin kadar zengin olamaz.

Kısacası bu ucuz havalı yorumunuz komediden başka bir şey değil. Tamam o zaman siz kitaba 500 lira veriyorsanız biz forumca çenemizi kapatalım.

Konu dışı olsa neyse, kitap bölümündeki yoruma bak yahu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

knk olay bi tek matbaa olsa eyw

devlete ayı gibi vergi ,telif hakkına hayvan gibi para, reklama apayrı bi para, dağıtıma çok ayrı bi para, matbaaya özel bi para, yüzlerce personele ayrı maaş, çevirmene ayrı para, burada sayamadığım onlarca mikro giderin birikmesinden oluşan sağlam bir makro gidere çılgınlar gibi bi para..

aslında kâr marjları pek bi düşük. baya az kazanıyolar. he bi de şöyle düşün: bi dvd ya da tablo 20-40₺ arası değişiyo. kitap öyle bişey ki içine 30 dvd'lik veri ve 100'lerce tablo sığıyo. millet her gün sigaraya 10₺ bayılıyo. kitapların suçu ne de bu kadar göze batıyolar anlayamıyorum. örneğin ben, bile bile gider lokal kitapçıdan pahalı pahalı alırım kitapları. zengin olduğum için falan değil ha. destek olmak için, kapanmasınlar diye. muhabbetim çok benim kitapçılarla. halleri içler acısı, boğazlarına kadar borç içindeler. ve ayakta durmaya çabalamaları ülkeye çok önemli bi hizmet destek olmak lazım qnq yapma gözün seviym

Saygılar saygılar

• Hocam bakış açını anlıyorum, maaşım olsa zerre gocunmam, aynısını ben de yaparım ama ayda iki kitap okuyan bir öğrenci için 50-60tl fazla.

Norveç, Kanada, İngiltere, Hırvatistan, İrlanda ülkelerindeki gibi bizde de kitaptan vergi almasalar keşke. Zaten okuma oranı düşük bir ülkeyiz.

• Kardeşim yorumları okumadım fakat bana kalsa kitaplarda vergi alınmamalı çok saçma. Hazır okuyan, okumaya merkı olan insanlarımız var onları da soğutuyorlar. Ben genelde internetten alırım toplu halde okuyup bitirince yeni kitaplar alırım.
  • Ikinci el forumunda uygun fiyata kitap satan vardır. Ben zamanında elinde fazla olan kitapları o şekilde cikardim.

Fiyat için ise ben normal buluyorum. Mağaza fiyatı yüksek olması o mağazanın giderlerini karşılıyor. Internet ortamı ucuz olması ise bu tarz yüklerin olmaması ile kaynaklı.

Ben genelde internette kampanya yakalandığım için internetten alıyorum. Mağazada ise alacağım kitabı unutacağım için alıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kütüphaneye de baktım alıp getirmemişler kitabı. Zaten 2 tane varmış, birisinin son iade tarihi 2014te diğerinin 2015te. Çalmışlar yani. Parası neyse verip alacam artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isengardlı -- 21 Şubat 2017; 17:56:38 >
  • Okumayalım, öğrenmeyelim, düşünmeyelim. Beynimiz çalışmasın ki, sistemi sorgulamayalım. Tek sebebi budur.

Çünkü cahil halkı yönetmek daha kolaydır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 500 adet a4 kağıt 7-8 lira. Eğer karşılaştırma ölçütü buysa git onlardan al.

Değerli kitap pahalı olur. Özel çalışmalara, tarihten gelen kitaplara bakın hep pahalıdır. Çünkü ederi odur.

Uyduruk bir romanın 10-15 lira olduğu yerde Silmarillion'u aynı fiyata beklemek sizin hatanız.

Universite zamanı gelince orjinal kitap almaya güç yetiremeyeceksiniz. Çünkü yurtdışında bile 50-150 dolar arası dolanıyor. Oysa 500 adet a4'ün basılı hali niye bu kadar pahalı, okumuyalım diyemi hadi bize böyle yapıyorlar elin adamıda mı millet okumasın diye pahalı yapıyor. Demek ki ezbere atlamamak lazım herşeye.

Buyrun amazonda fiyatlar
    https://www.amazon.com/Silmarillion-J-R-R-Tolkien/dp/0544338014/ref=tmm_pap_swatch_0?_encoding=UTF8&qid=&sr=

• -RüzgarGibiGeçti- kullanıcısına yanıt
    Böyle bir yorumun geleceğini tahmin ettiğim için ilk mesajda maddi olarak diye bastırarak belirttim.

Elbette değerli bir eserdir, uyduruk romanla da kıyaslamadım. Ama uyduruk roman 7-8tl olsun Silmarillion 15tl olsun mesela daha güzel olmaz mıydı?

"Okumayalım diye yapıyorlar" gibi teori de üretmedim, devlet her şeyden aldığı gibi vergisini alıyor. Anormal bir durum yok. Sadece okuma oranı oldukça düşük olan ülkemizde teşvik amaçlı vergi almasa daha iyi olabilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isengardlı -- 23 Şubat 2017; 9:0:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Isengardlı

Böyle bir yorumun geleceğini tahmin ettiğim için ilk mesajda maddi olarak diye bastırarak belirttim.

Elbette değerli bir eserdir, uyduruk romanla da kıyaslamadım. Ama uyduruk roman 7-8tl olsun Silmarillion 15tl olsun mesela daha güzel olmaz mıydı?

"Okumayalım diye yapıyorlar" gibi teori de üretmedim, devlet her şeyden aldığı gibi vergisini alıyor. Anormal bir durum yok. Sadece okuma oranı oldukça düşük olan ülkemizde teşvik amaçlı vergi almasa daha iyi olabilir diye düşünüyorum.

Her yayın evi pahalı değil hocam.

Hasan ali yücel serisine baktığımızda 1000 sayfalık karamazov kardeşleri 17 lira 1800 sayfalık savaş ve barışı 33 liraya satıyorlar. Demek ki oluyormuş

• Kitaplar pahalı değil, alım gücümüz düşük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuventhh

Okumayalım, öğrenmeyelim, düşünmeyelim. Beynimiz çalışmasın ki, sistemi sorgulamayalım. Tek sebebi budur.

Çünkü cahil halkı yönetmek daha kolaydır.

Çok doğru.Kitaptan vergi alınmaması gerektiğini söyleyen arkadaşlara da kesinlikle hak veriyorum. Ama bu Türkiye'de hayalden öte bir şey değil ne yazık ki ülkenin Cumhurbaşkanı avm açılışına katılır bir tane kütüphane açılışına katılmaz hatta kitap bile okumayan biri. Gel de böyle ülkenin gelişmesini bekle Atatürk'ün yolundan giden biri ülkeyi yönetmediği sürece kitap konusunda bir adım ileriye gidemeyiz acı ama gerçek.

• birde şöyle espiri var ankaradaki sahafların çoğu 2.el kitabı kitapyurdundaki sıfır kitaptan daha pahalıya satıyor
  • Ben genelde 2. el ve kampanyalarla alıyorum.

Silmarillion'u daha geçen hafta aldım. 15 TL' idi fiyatı yanlış hatırlaıyorsam. Bence böyle kampanyalar ve ikinci elleri kovalamak bir nebze bu işin boynunu kırıyor.

Ayrıca şu da var, ben mesela bir kitaba yüksek miktarda para bayılmışsam; o kitap daha bir değer kazanıyor gözümde. Yüzüklerin Efendisi Tek Cilt basımı 50 liraya mı ne almıştım; neredeyse eldiven takacaktım okumak için.Tabii bu güzel bir şey değil;
  • Basılı kitap neyse de elektronik kitapla basılı geleneksel kağıt kitap arasında bir kaç lira fark olması acayip

• quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

Ben genelde 2. el ve kampanyalarla alıyorum.

Silmarillion'u daha geçen hafta aldım. 15 TL' idi fiyatı yanlış hatırlaıyorsam. Bence böyle kampanyalar ve ikinci elleri kovalamak bir nebze bu işin boynunu kırıyor.

Ayrıca şu da var, ben mesela bir kitaba yüksek miktarda para bayılmışsam; o kitap daha bir değer kazanıyor gözümde. Yüzüklerin Efendisi Tek Cilt basımı 50 liraya mı ne almıştım; neredeyse eldiven takacaktım okumak için.Tabii bu güzel bir şey değil;

• George orwell Kitaplar ve sigara kitabinin ilk makalesinde buna deginmis.

Aslinda pahali degil. Yazarin kazanmasi lazim. Cevirmen. Yayinevi. Reklam parasi. Matbaa parasi. Calisanlarin parasi. Vergi. Dagitimci payi. Ortaya bu fiyatlar cikiyor.

Asgari ucret 1400 lira degil de 2400 lira olsa pahali gelmeyecek.

Ama gelismemis bir 3.dunya ulkesinde yasadigimiz icin, ekonomimiz berbat oldugu icin, krizle hep kafa kafaya carpistigimiz icin boyle sey oluyor.

Kitap okumak pahali degil de. Orjinal kitaplarla guzel bir kitaplik sahibi olmak pahali kaciyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: -RüzgarGibiGeçti-

500 adet a4 kağıt 7-8 lira. Eğer karşılaştırma ölçütü buysa git onlardan al.

Değerli kitap pahalı olur. Özel çalışmalara, tarihten gelen kitaplara bakın hep pahalıdır. Çünkü ederi odur.

Uyduruk bir romanın 10-15 lira olduğu yerde Silmarillion'u aynı fiyata beklemek sizin hatanız.

Universite zamanı gelince orjinal kitap almaya güç yetiremeyeceksiniz. Çünkü yurtdışında bile 50-150 dolar arası dolanıyor. Oysa 500 adet a4'ün basılı hali niye bu kadar pahalı, okumuyalım diyemi hadi bize böyle yapıyorlar elin adamıda mı millet okumasın diye pahalı yapıyor. Demek ki ezbere atlamamak lazım herşeye.

Buyrun amazonda fiyatlar
    https://www.amazon.com/Silmarillion-J-R-R-Tolkien/dp/0544338014/ref=tmm_pap_swatch_0?_encoding=UTF8&qid=&sr=

Amazonda Silmarillion 10 dolar.
    Türkiyede ise 25 Lira.

Türkiyede asgari ücret 1400 lira civarı sanırım.
    Amerikada asgari ücret eyaletlere göre değişiyor fakat saati ortalama 10 dolar. Günde 8 saat çalışsan, ayda yaklaşık 2000 dolar eder.

Yani Amerikada yaşayan biri bir aylık maaşıyla 200 tane Silmarillion alırken, Türkiyede yaşayan biri bir aylık maaşıyla sadece 56 tane Silmarillion alabiliyor.

Haklısın ezbere atlamamak lazım herşeye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceyyn -- 11 Mart 2017; 15:41:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Amerika'nın kişi başı alım gücünün ülkemizden yüksek olduğu bir sır değil. Hemen hemen her üründe bunu görebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CKayacan

quote:

Orijinalden alıntı: -RüzgarGibiGeçti-

500 adet a4 kağıt 7-8 lira. Eğer karşılaştırma ölçütü buysa git onlardan al.

Buyrun amazonda fiyatlar

Amazonda Silmarillion 10 dolar.
    Türkiyede ise 25 Lira.

Türkiyede asgari ücret 1400 lira civarı sanırım.
    Amerikada asgari ücret eyaletlere göre değişiyor fakat saati ortalama 10 dolar. Günde 8 saat çalışsan, ayda yaklaşık 2000 dolar eder.

Yani Amerikada yaşayan biri bir aylık maaşıyla 200 tane Silmarillion alırken, Türkiyede yaşayan biri bir aylık maaşıyla sadece 56 tane Silmarillion alabiliyor.

Haklısın ezbere atlamamak lazım herşeye.

Palmira Brummett- Ottoman Seapower paperback 28 dolar hardcover 43 dolar

Palmira Brummett- Osmanlı Denizgücü ciltli bana özel 18,48

https://www.amazon.com/Seapower-Levantine-Diplomacy-Discovery-Economic/dp/0791417018/ref=mt_hardcover?_encoding=UTF8&me=

http://www.kitapyurdu.com/kitap/osmanli-denizgucu-amp-kesifler-caginda-osmanli-denizgucu-ve-dogu-akdenizde-diplomasi-ciltli/125958.html&filter_name=palmira%20brummett

2000/43= 46

1400/18= 77

Üstelik bir de bizdeki çevirinin İngilizce hardcovera ek olarak çeviri maliyeti + telifi var.

Bedava olmasını mı bekliyorsunuz anlamıyorum ki.

Bu hesapta da Türkler daha zengin çıktı. Peki daha mı zenginiz? Kesinlikle hayır. Ama uzun süredir yabancı kitap okuduğum için bir Amerikalı'dan daha ucuz kitap aldığımızı söyleyebilirim. Bu yüzden zaten Amerika'da kütüphaneye akın var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.