Şimdi Ara

Kitaptan notlar aldıktan sonra

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar bazı ekonomi, tarih, felsefe vb konularda kitap okurken altını çizdiğim yerler oluyor. Bunları daha sonradan bir deftere geçirmek istiyorum. Daha fazla akılda kalması ve ilginç yerleri araştırmam için. Bunu yaparken aklıma bir şey takıldı:
    - Kitabı bitirdikten sonra mı bu not alma işlemini ve araştırmaları yaparsam daha faydalı olur. ( Kitabın yeni bitmesi sıcaklığıyla.)
    - Yoksa farketmez 2-3 ay sonra da bunları yaparsam faydalı olur.

Cevaplarını bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bence ilk dediğin çok daha mantıklı

• Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar

• Sanırım deneme yanılma yöntemiyle hangisinden daha fazla verim aldığınızı kendiniz belirlemeniz daha sağlıklı olur. İlk bakışta tabi ki kitap bittikten hemen sonra bilgiler tazeyken yazılması daha mantıklı geliyor ama ikinci seçenek de aklınızı biraz kurcalıyor gibi. O yüzden ikisine de şans verin.
  • Ben uzun bir süredir notlarımı deftere geçirme işlemini yapıyorum, çok da faydasını gördüm çok şükür. Kitap bitiminde ya da okuduğunuz bölüm bitiminde yazmanız daha makul hocam. Hem kitabı kafanızda biraz toparlamış oluyorsunuz, hem de zaten tuttuğunuz notları arada bir açıp okuyorsunuz, 2-3 ay sonra yazmak yerine ayda bir yazdıklarınıza göz gezdirseniz notlarınıza fazlasıyla aklınızda kalır. 2-3 ay sonraya bırakırsanız sistematik olmaz pek, ayrıca taze taze yazmak için daha da hevesli oluyorsunuz, yazmak emek gerektiren ve vakit alan bir iş her ne kadar kısa kısa parçaları not etseniz de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kamkat -- 5 Şubat 2017; 23:46:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.