Şimdi Ara

Kitapyurdu'nun olumsuz yorumları yayınlamaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir çok kitaba yorum yaptım, eğer yorumlarda kitabı açıkça övmüyorsam yayınlamıyorlar o yorumu. Özellikle bir kitapta tek tük yorum varsa ya da hiç yoksa kitabı/basımı azıcık bile eleştirsem onaylanmıyor. Olumlu yorumlar ise kısa süre içinde onaylanıyor.
    Yani genel olarak memnun olduğum bir site ama bu şekilde açgözlü davranmaları hoş değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de o konuda fazlasıyla rahatsızım, yorumu yayınlamadıklarında sinir olup aynı kitaba beş on defa aynı yorumu yazdım birkaç gün aralıklarla, en sonunda bıktılar herhalde de yayınladılar. Gerçekten çok rahatsız edici olabiliyor böyle yapmaları.
  • Aynısını bende yaşadım. Kitapyurdu insanlar kaliteli kitap okusun düşüncesinde değil. İnsanlar ne alırsa alsın çöp bile alsa mutlu oluyorlar.

Tek gayeleri satış yapıp kar etmek.

• çok daha saçması var:

çok önemli bir rus klasiğinin kitapyurdu satış sayfasında kitap altına afedersiniz geri zekalının teki kitapla ilgili çok çok çok hayati bir bilgi vermiş, onu öğrenince kitap çöp oluyor, ve de pek değerli kitapyurdu editörleri o yorumu yayınlıyor - ki yorum onlarca eksi oy almış almasına rağmen hala yayında tutuyorlar , kaldırmalarını rica ettiğimi bildirdiğim mail attım amaa oralı olmadılar, yani sadece ucuza kitap varsa alın, ne yorumları okuyun ne de yorum yazın

maalesef piyasa fiyatının altına çok ucuza güzel kelepir sattıklarından tahammül ediyorum
  • Agatha Christie kitaplarının katillerini söyleyenler bile var. Hem de çoğu 8-9 yıl önce yazılmış ama kaldırmıyorlar. Polisiye okuyacaksanız yorumlara pek bakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark is the Sunlight

Agatha Christie kitaplarının katillerini söyleyenler bile var. Hem de çoğu 8-9 yıl önce yazılmış ama kaldırmıyorlar. Polisiye okuyacaksanız yorumlara pek bakmayın.

aynı şeyi grange'nin siyah kan kitabıyla ilgili yorumlarını okurken gördüm.Az sövmedim onu orada yazan adama da yayınlayan editöre de.Artık polisiye roman yorumlarına bakmıyorum.
  • Sadece kötü yorumları yayınlamıyor olsalar gene iyi. Çeviri bir fantastik kitapta bazı terimlerin çevrilmeyip olduğu gibi bırakılması, transkripsiyon kurallarına uyulmaması gibi nedenlerden ötürü iyi niyetle eleştiride bulunduğum bir yorumu yayınlamayı uygun bulmadılar. Ben de kızgın bir dille e-posta atıp karşılığında saçma sapan bir cevap aldığımda iyice sinirlendim. Bir süre sonra da öncekine benzer bir yorumu yine aynı kitaba gönderdim, bu sefer yayınladılar. Artık yorumu göndermeden önce not defterine kopyalıyorum eğer reddedilirse tekrar tekrar gönderiyorum. Kafa rahat, benimle uğraşanla ben de uğraşıyorum zaten bir noktadan sonra pes ediyorlar. Bir de sonradan silerler belki diye kullanıcı panelinden arada sırada yorumları kontrol ediyorum. Ahlaksız şark kurnazlarına pabuç bırakmak yok

• Arkadaşlar konudaki yorumlara hitaben, spolier'dan neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz? Ben okuduğum tek tür olmasa da arada polisiye okuyorum, tür ayırt etmeden film de izlerim, kaç kez spolier yedim ama rahatsızlık duymadım. Son ana kadar geçen süreç de gayet önemli çünkü, bazen fragmanlar veya kitap arkası açıklama/ön söz spolier olabiliyor. Ya da okurken/izlerken tahmin yürütüyorsunuz ve olaylar birebir gidiyor.

Hayır sorun şu ki insanlar bu rahatsızlıklarını aşırı şekilde belli ettiğinde alay konusu oluyor, bazı acayip insanlar da bilerek damarına basıyor bu tür kişilerin.

Bu arada konu hakkında, Kitapyurdu'nda yorumları vs. pek okumuyorum zaten, teslimat vs. için de sıkıntı çıkarmadılar. Doğum gününde ücretsiz kargo gibi jestleri oluyor bazen, o yüzden pek sıkıntım yok memnunum ama işlerini gerçekten ticaret değil de okumayı sevdirmeye yönelik yapıyor olsalarmış keşke.

• Infinitum kullanıcısına yanıt
    Spoiler yemek kitabın zevkini yarı yarıya azaltıyor. Hele bu polisiye kitapsa. Çoğu polisiye kitapta asıl.mesele katili bulmak zaten. Hele.hele Agatha Christie gibi klasik polisiyeyse olay tamamen katili bulmak. Modern klasiklerden falan spoiler yemek çok önemli değil.

• quote:

Spoiler yemek kitabın zevkini yarı yarıya azaltıyor. Hele bu polisiye kitapsa. Çoğu polisiye kitapta asıl.mesele katili bulmak zaten. Hele.hele Agatha Christie gibi klasik polisiyeyse olay tamamen katili bulmak. Modern klasiklerden falan spoiler yemek çok önemli değil.

Agatha Christie'nin Doğu Ekspresinde Cinayet kitabını okumuştum. Aslında o klasikler için haklı sayılabilirsiniz. Çünkü hiç tahmin etmediğim bir son oldu onda mesela.
  • Infinitum kullanıcısına yanıt
    On Küçük Zenci'yi de öneririm hocam.

• Bende yayınladılar,tabi çok abartmadım bu "olumsuz" yorumu,olanı söyledim farklı kaynaklardan okuyun dedim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

On Küçük Zenci'yi de öneririm hocam.

Sağolun hocam, listeye aldım umarım sıra gelir :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.