Şimdi Ara

KIYAMET (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu konuyu da türk milleti olarak hemen bilim kurgu ve fantazi tartışmasına cevirmeyelim.önemli olan kıyamet e inanıyormuyuz!ölümden sonraki hayata inanıyormuyuz!ahiret gününe inanıyormuyuz!eğer inanıyorsak neden o güne hazırlanacağımıza her şeyi biliyor edası ile ya da mevcut bilgimizi bişey zannederek kendimizi yorum yapmaya muktedir görüyoruz.şu nu o kalın kafamıza koyalım artık insanız ve aciziz.kıyamet in ne zaman kopacağı bizi ilgilendirmez.bizi ilgilendiren dünya hayatının ne kadar boş ne kadar fantazi ne kadar kendini beğenmişlik olup olmadığı ve kendimizi sorgulamamız .
  • Driver sana tamamen katılıyorum 1 konu hariç. Kıyametin ne zaman kopup kopmayacağı bizi ilgilendirmez fakat arkadaşlarında dediği gibi bunun için alametler var ve bu alametler sank bana oluyor gibi geliyor. Benim bu topiği açmamda ki amaç bu olanlarında size böyle mi geldiği şklindedir. Yoksa geleceği Allah' tan başka kimse bilemez. SAYGILAR:)
  • İnternetin telefon faturası da her ay şaşmadan "evde kopan kıyamet" alametlerinden biri
  • bunlar çok derin konular fazla deşmemek lazım. İçinden çıkılmaz sonra...
  • Mistik konular olayları özünden uzaklaştırıyor.

İlgi alanlarının her zaman etki alanlarından geniş olmasından geliyor işte. Ne olacak, kıyamet yaklaştıkça namaz kılmalarda artış mı olacak? Belki de evet, 60'ını geçenlerin namaza başlaması belki bundandır.

Nasıl da karıştırdım çorbayı...[bandt]
  • yaw ben 13 te basladım namaza
    10 yıl oldu hemen hemen
    bi gun olup gidecez
    sevap kesesinde bikaç sevap olsun değil mi lazım olur sonra ¿
  • me to
  • o cin li topiğin linkini yazsanıza yaw merak ettim
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by pew</i>
    <br />o cin li topiğin linkini yazsanıza yaw merak ettim
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

17 Eylül de crow Bir Cin Fotoğrafı ve Düşündürdükleri topiğini açtı. İstersen bak.
  • <font color='blue'>Bu kıyamet tartışması inanın bana boş.Size şunu garanti ederim,siz,biz herkes şu anda dunyada yaşarken kıyamet kopmayacak.Kıyametten once insanın kendi olumu var.Dolayısıyla biz daha cok olumun muhatabıyız.Bence konuşulması gereken en onemli konu ölümdür.Evet kıyameti de yaşıcaz,ama mezarlarımızda...!Kıyameti merak eden onu fizik kitabında,biyoloji kitabında bulamaz..Onu merak eden açar dini kaynaklara bakar.Çünkü insanı yaratan Allah'tır.Onu en iyi bilen yine O'dur.Allah'in dediklerine peygamberler aracılığıyla ulasabiliyorsak demek ki bizim peygamberimizin sozlerine biraz kulak vermemiz gerekiyor!Mesela ben bir hadis biliyorum.Şöyle diyor hadiste:"Ben dunyanin ikindi vaktinde geldim" Yani dunyanin gecmisini dusunun ve ikindi vakti biliyorsunuz aksamdan onceki vakit 2-3 saat kadar onceki vakit.
    Sözün özü:Kıyamet ne zaman kopacak değil,biz kıyamete hazırmıyız...?</font id='blue'>

• <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by BADI_SABA</i>
    <br /><font color='blue'>Bu kıyamet tartışması inanın bana boş.Size şunu garanti ederim,siz,biz herkes şu anda dunyada yaşarken kıyamet kopmayacak.Kıyametten once insanın kendi olumu var.Dolayısıyla biz daha cok olumun muhatabıyız.Bence konuşulması gereken en onemli konu ölümdür.Evet kıyameti de yaşıcaz,ama mezarlarımızda...!Kıyameti merak eden onu fizik kitabında,biyoloji kitabında bulamaz..Onu merak eden açar dini kaynaklara bakar.Çünkü insanı yaratan Allah'tır.Onu en iyi bilen yine O'dur.Allah'in dediklerine peygamberler aracılığıyla ulasabiliyorsak demek ki bizim peygamberimizin sozlerine biraz kulak vermemiz gerekiyor!Mesela ben bir hadis biliyorum.Şöyle diyor hadiste:"Ben dunyanin ikindi vaktinde geldim" Yani dunyanin gecmisini dusunun ve ikindi vakti biliyorsunuz aksamdan onceki vakit 2-3 saat kadar onceki vakit.
    Sözün özü:Kıyamet ne zaman kopacak değil,biz kıyamete hazırmıyız...?</font id='blue'>

Çok basit bir soru: Neden mavi renkte yazıyorsun?

• <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by pew</i>
    <br />o cin li topiğin linkini yazsanıza yaw merak ettim

yaz diyeceğine kendin aratsana search diye bişey var :)

Hadi bu seferlik BENDENSİN!

http://forum.donanimhaber.com/topic.asp?TOPIC_ID=51508
  • ...bir namazlik saltanatin olacak taht gibi o musalla taşında...
  • editlendi,,,---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Citizen -- 21 Ekim 2004, 21:23:37 >
  • Cuma gunu kopacak işte biz peygamber değiliz(haşa). bilemeyiz. fakat tedbirli olmak lazim bilmem anlatabildim mi....
  • abi sanırım topiğin yıldönümü olmus ama sunu diyim ölen bi insan için kıyamet zaten kopmustur
  • quote:

Orjinalden alıntı: Qsman

Arkadaşlar sizce kıyamet yakın mı? Yecücle mecüc yoksa ingilizlerle amerikalılar mı?

Var ya ben söyliyim bu konu uzun yaşamaz..
  • Hehe ama 1 yıldır yaşamış..
  • quote:

17 Ekim 2003, 2:46:25
    Orjinalden alıntı: Qsman

Arkadaşlar sizce kıyamet yakın mı? Yecücle mecüc yoksa ingilizlerle amerikalılar mı?

abi yeterince uzun yaşamaşmı sence
  • Ben ruyamda gormustum kıyamet anını.Hayatımda gordugum en ilginc ruyalardan biriydi.Tıpkı kuran'da anlatıldıgı gibi aklıma ilk isledigim gunahlar geldi.ruyadan uyandıgımda bayagı aglamıstım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.