Şimdi Ara

Kıyaslama değil Mantık sorusu Golf 5 Tour Astra H Enjoy Focus Titanium?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar forumda çok aktif değilim fakat yüksek fiyatlı bir şey alacaksam buradaki yorumları kesinlikle okurum Bundan önceki iki aracımı buradaki yorumlara bakarak aldım fakat bu sefer çok kararsızım konu açayım dedim umarım konuma yeterli ilgi olur. 9n3 polo comfortline kullanıyordum sattım şu an bu 3 arabadan birini alacağım.

--Bir yanda focus sürüş zevki yol tutuşu diğerlerine oranla hızlanması beni cezbediyor(115 bg 2008-2010 model)
    --Diğer yanda tour modeli biraz donanımı düşük olsa da esp ve wv kalitesi olması cezbediyor(1.6 düz motor 2008 model) Buna 2006 comfortline ekleyebilirim fakat model yılı düşük olduğundan uzak duruyorum biraz
    --Diğer taraftan forumda çok önerilmesinden kalitesinden dolayı astra var(115 bg 2008-2012 model)

Araçların hepsi manuel vites olacak ve 39000 civarı bir bütçem var. Hangisini almak mantıklı.
    Elbet de hepsinin birbirinden üstün yanı var karşılaştırma istemiyorum mantıklı olanı istiyorum forumda yeterince karşılaştırma var.
    Şimdiden teşekkür ediyorum.

• Bu paraya model yılı yüksek astra alınabilir.Pinpon topu gibi araba mis gibi binersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tsi yada tdi olsa golf derdim ancak astra çok daha mantıklı bence

• 3 aracı da yakından iyi tanırım.

1- Ford focus 1.6 tdci titanium hb 2009 model var. (42.000 tl ye almıştık) Aracın gidişi sürüş hissi her türlü çok iyi. Bastığında yüksek tork seni koltuğa yapıştırır.Donanımı çok iyi. Konforu da yeterli .Tipi zaten güzel bir jant ile baktırır .Ses sistemi diğerlerini katlar o derece iyidir. Kötü yanı yol sesini alması çok abartı değil ama diğerlerine göre öyle. O kadar basmaya rağmen şehir içi 5.5 6.0 litre şehir dışı 4-5 litre yakıt tüketimi.

2- Volkswagen jetta 1.6 düz motor lpgli primeline 2010 model yumurta kasa (40.000 tlye aldı arkadaşım.) Araba gidişi iyi değil. Konforu güzel. Malzeme kalitesi yeterli. Donanım çok zayif jantlar bile plastik. Direksiyonu deri bile değil tuşsuz. Piyasası var sadece yoksa 40.000 tlye alınacak en boş araçlardan birisi. Ses sistemi yüksek kullanıma gelmiyor hoparlörler patlama meğilli trim sesi geliyor. Usb yok aux var ama verimli değil sesi bozmakta. Lpg de bile az olmayan yakıt tüketimi.

3- Opel astra 1.3 cdti 111.yıl özel seri sedan. Aracın dizeli için konuşuyorum 95 hp beygir var ama onlar beygir değil eşek heralde. Gitmiyor bir türlü. Malzeme kalitesi klasik alman ağırlığı. Fakat iç tasarım çok sıkıcı göğüs kullanışlı değil. Aracın pek numarası yok. Sağlam ama elektronik olarak saçma sapan hatalar ekranda yazar söner kafasına göre. Ses sistemi vasat koymasalar daha iyi. Track çalıyor usb bile yok.

Jettayı örnek verme sebebim genel olarak aracın aynısı olduğu için ama golf daha tok bir arabadır jettaya göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lego95 -- 13 Aralık 2015; 12:15:04 >

• Golf 5 tsi kullaniyorum alabiliyorsan tsi al.. Emin olher yonuyle memnun kalirsin .... Ayrica esp yide acip kapatabiliyorsun...konfor yol dinamikleri surusu keyfi sessizlik hersey ayarinda yapilmis...hatta otopark bile demisti biz napiyoruz hep golf 5 platformunu ariyoruz diyerek.....

• Bence golf hariç araç bakın. O eski Hitler motor ve çok yakıt tüketimi araçtan bıktırabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tsi olanindam dedik o sinifta en kral aractir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende baktım fakat 140 bg olan tsi için sıkıntılı yazılmış açıkcası çekindim sizinki kaç bg peki
  • smlkpln S kullanıcısına yanıt
    Bende 140 kullaniyorum neymis sikintisi bende merak ettim acikcasi.....aldigimda baski balata ve azalmis ve ve devirdaimde sikinti vardi bunlarida bilerek pazarlik ettik... Aldim ertesi gunu bunlari yaptirdim sonrasinda krs masraf etmedim hergun kullaniyorum arac hic bos durmuyor seytan kulagina kursun son derece memnunum.. Focusmus astraymis civicmis hikaye kardesim.... Adam gibi araba.. Temizini bul expertizini yaptir al gonul rahatligiyla bin.... Ben antalyadayim buralarda olsan sana arabayla bir tur attirirdim ve emin ol aninda fikrin degisirdi

• motor dağıttığı(bu konu hakkında kullanıcıların hikayesi var bir iki forumda) kompresör ve turbo sıkıntıları gibi sorunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lego95

3 aracı da yakından iyi tanırım.

1- Ford focus 1.6 tdci titanium hb 2009 model var. (42.000 tl ye almıştık) Aracın gidişi sürüş hissi her türlü çok iyi. Bastığında yüksek tork seni koltuğa yapıştırır.Donanımı çok iyi. Konforu da yeterli .Tipi zaten güzel bir jant ile baktırır .Ses sistemi diğerlerini katlar o derece iyidir. Kötü yanı yol sesini alması çok abartı değil ama diğerlerine göre öyle. O kadar basmaya rağmen şehir içi 5.5 6.0 litre şehir dışı 4-5 litre yakıt tüketimi.

2- Volkswagen jetta 1.6 düz motor lpgli primeline 2010 model yumurta kasa (40.000 tlye aldı arkadaşım.) Araba gidişi iyi değil. Konforu güzel. Malzeme kalitesi yeterli. Donanım çok zayif jantlar bile plastik. Direksiyonu deri bile değil tuşsuz. Piyasası var sadece yoksa 40.000 tlye alınacak en boş araçlardan birisi. Ses sistemi yüksek kullanıma gelmiyor hoparlörler patlama meğilli trim sesi geliyor. Usb yok aux var ama verimli değil sesi bozmakta. Lpg de bile az olmayan yakıt tüketimi.

3- Opel astra 1.3 cdti 111.yıl özel seri sedan. Aracın dizeli için konuşuyorum 95 hp beygir var ama onlar beygir değil eşek heralde. Gitmiyor bir türlü. Malzeme kalitesi klasik alman ağırlığı. Fakat iç tasarım çok sıkıcı göğüs kullanışlı değil. Aracın pek numarası yok. Sağlam ama elektronik olarak saçma sapan hatalar ekranda yazar söner kafasına göre. Ses sistemi vasat koymasalar daha iyi. Track çalıyor usb bile yok.

Jettayı örnek verme sebebim genel olarak aracın aynısı olduğu için ama golf daha tok bir arabadır jettaya göre.

1. focus 109luk mu?
    3. h kasa astra cdti 90hp, 111. yıl da 90hpdir muhtemelen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 13 Aralık 2015; 21:57:42 >

• smlkpln S kullanıcısına yanıt
    Kendimde sanayide bir ustayim..bu kadar fehimlenmeyin... Focusta zincir kiriyor opelde kapak problemli... Ama bunlar her kullanicinin basina gelmeyecek ender seyler..kompresor de sorun yapmiyor.. Sadece kompresorun devreye girip cikmasini saglayan devirdaim uzerine bagli olan elektrikli miknatisli bir sistem var bu sistem uzun kullanimlar sonucunda miknatis ozelligini yitiriyor ve devreye girip cikmada kararsiz kaliyor.. Kompresor arizasi dedikleri bu....hayir bu aracin motorunun daha ne oldugunu bilmeyen ustalara goturup yanlis teshis yanlis tedavi uygalama sonucu insanlarin cani yanabiliyor.....ben size dedim iyi bir expertiz yaptirip alin...zira focustada astrada benzer mekanik sorunlar yasanabilir

• Bu bütçelerde araç takibinde biri olarak hiç Golf'ü listeye almadım. Focus veya Astra arasında hangisinden temizine ve fiyatı uygun olursa onu düşünürdüm.
  • Zamanında Golf 5 FSI sahibiydim yıllar içerisinde ise 2 Focus sahibi oldum halen kullandığım araç focus 3

Bana sorarsan Golf ü ele derim ruhsuz sıkıcı bir araç sadece bir otomobil insana araba kullanırken keyif vermiyor

Öte yandan Focus öyle değil her hareketi ile seni kendine daha çok bağlıyor seninle sürekli iletişim halinde kendi sınıfına göre makul bir performans sunarken

Yol tutuş anlamında kusursuza yakın bu araçta esp yok ancak esp ye ihtiyaç duymuyorsun sınırları çok zorlamaz isen ben bir çok yonca ya 80 ile girip çıktığımı bilirim

bunun dışında da işçilik kalitesi servis bakım maliyetleri makul kronik bir problemi yok

Astra yı tanıyacak kadar çok fazla haşır neşir olmadım fakat genel kanaat zayıf işçilik iyi yol tutuş makul performans
  • Lego95 kullanıcısına yanıt
    Değer verip bu kadar bilgilendirdiğin için teşekkür ederim kullanıcılardan deneyim duymam daha iyi oluyor

• İlginiz için teşekkür ederim biraz riskli duruyor ama değerlendirmeye alıcam tsi yakıtı ne durumda peki

• Antalya full sehir ici kullanim bir depo ile 600 km net yapiyorum 225 civari doluyor depo uzun yol ise 120 km hiz ve altinda rahat 1000 km leri goruyor yani yakiti makul derecede.. Kullanimi ruhsuz felan denmiste.. O kisiye gore degisir bende focusa binince transit aklima geliyor bildigin kamyonet gibi sert bir arac.. Fsi ve hitler motor biraz zayif kalsada tsi 140. Larin kullanimi cok keyifli...cogu kisi bilmeden yorum yaparda normal fsi ile arasinda en basitindem arka z rotlari bile farklidir..daha spor suspansuyon ve viraj kabiliyeti gayeet ustundur... Oyle 180 - 200 le giderken yaninizdaki yolcunun kacla gittiginizi bile anlamasi zordur yani.. Yol mukavemeti ustun bir arac... Ayrica ilk gaza basisinizdan itibaren o kompresorun devreye girme sesi sonrasinda daha daha ust devirlerde turbo ve tislama sesleri ayrica sanki bir v6 motor kullaniyormuscasina hiriltili motoru.. Yani muthis zevkli bir aractir.... Performansa zaten hic girmeyim.. Az cok tahmin edebilirsiniz oyle. 150 ile giderken felan gazi tokatlamanizla 220 230 lara cok hizli bir sekilde ulasir....ben 180 ile gidiyorum yeter bu kadar gitmicem demez..ayrica kompresor destegini alan alt devirler cok cok doludur daha 800 devirde degistir vitesi 2 le yurimicem demez cok rahat bir sekilde hizlanir...daha ne soyleyim .. Size bilemedimki.... Daha once focus civic accent rover ve daha sayamadigim bircok arac gecti altimdan.. Sikintili bir arac olsa nen almazdim zaten....yapmaniz gereken dusuk km li expettizli bir arac bulmaksonrasinda zaten memnun kalirsiniz eminim

• quote:

Orijinalden alıntı: smlkpln

Değer verip bu kadar bilgilendirdiğin için teşekkür ederim kullanıcılardan deneyim duymam daha iyi oluyor

Hocam dediğim gibi tüm araçları 3 senedir tanıyorum. Hepsinle de herşeyi denedik desem yeridir. Eğer sürüşe gidişe tipe önem veriyorsan direk Focus al geç. Her türlü seni tatmin eder diğer araçlara dikiz aynanda bakarsın. Tabi dizel 109 luk olanını al derim. Benzinlisinin gidişi dizele göre vasat sayılır. Sağlamlık olarak hepsi sağlam araçlar onca mühendis yapsın bi zahmet.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.