|
Bildirim
|
merhaba ben yaklaşık 40-42 yıldır amatör balıkçılık yapmaya çalışıyorum. Forumları incelerken yazınızı gördüm. siz ve sizin gibi düşünenlere yardımcı olması için nacizane tecrübemi aktarayım dedim. kıyıdan balık avcılığı için : 1-istarvit-hamsi-mezgit-çinekop-sardalya vb balıklar için alacağınız kamış özelliği boy :3,90- 4,20 olmalı atarı :100 gr yi geçmemeli ağırlığı :350 - 400 gr den fazla olmamalı mümkünse karbon veya cam elyaflı karbon ve esnek çekeri 8-10 kilo bu tür balıklar için at çek yapacağınız için ağırlık zamanla sizi çok yorar. makine olarakda 50-60 kafa diye tabir edilen seriden 4+1 bilyeli alimunyum kafalı surf özelliğ taşıyan makineler tercih edilmeli misina olarak kalınlığı 0,26-0,28-030 minumum çekeri 6-8-10 kilo olanlar tercih edilmeli bazı misinalarda libre olarak değer vardır buna dikkat edin misinanız mümkünse düğüme dayanıklı, suya çabuk batan ve esnek olmalı kullanacağınız takımları kendiniz veya güvendiğiniz birisi hazırlasın. takımlarda kullanacağınız beden misinası, köstek bisinası ve iğneleriniz en kaliteli seriden tercih ediniz. 2- yukarıdaki balıkları tekneden avlayacaksanız kamış boyu :1,60-1,80-2,10 metreyi geçmesin. makine aynı misine aynı 3-kefal-karagöz-mırmır-ispendek(küçük levrek)-kırlangıç-iskorpit-kalkan-dil-pisi vb ağırlığı 0,5 ile 4,5 kg olanlar için kıyıdan uzağa atacağınız için kamış boyu 3,90 - 4,20 - 4,50 atarı 100-250 gr atarlı cam elyaflı karbon 10-15 kg ağırlığı taşımaya sahip misana klavuzları paslanmaz seriden ağırlığı 500-600 gr geçmeyen esnek kamış olmalı makine 60-70 kafalı ve surf olmalıdır. bilye sayısı 4+1 ve üzeri olabilir 4+1 de yeterlidir. makine tuzlu suya dayanıklı ve çekeri 7,5 kg ve üzeri olmalıdır. misina 0,28-0,30-0,33 den biri olmalı çekeri 10 kg üzeri olanlar tercih edilmelidir. zamanla sizden gelen istek üzerine diğer balık malzeme ve takımlarınıda yazarım |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|