Şimdi Ara

Kıyma 190 tl/kg (Danet) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.497
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Mantıklı bir cevap sonunda, tek katılmadığım nokta et ve süt kurumu tüm marketlerde satmıyor, hatta tarım kredilerde bile satmıyor. Kendi marketi örneğin sadece istanbul üç tane falan var satış yeri ve çok uzak. Sabahın 4-5 inde gidip sıraya girmeniz, sonra da kalırsa sadece belirli bir sınırda alabiliyorsunuz. Geri kalanına katılıyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben Mopaş Maltepe de 2 kg civarinda aldim. Disarida yazili asilmisti, kasada baktim herkesin elinde kiyma, dondum bende aldim. 2 kg dan fazla veremiyoruz dedi. Kasap reyonundaki arkadas ithal esk dan geliyor, ben evime aldom abi tavsiye ederim dedi ve itimat ettim. Henuz deneyimlemedim. İcimde suphe var, coluk cocuga yedirilir mi sikinti yasamayalim ucuz etin yahnisi muhabbeti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün Happy Center marketlerde bu fiyatlarda idi. Reyondaki arkadaşla konuştuk lezzetsiz dedi.

Kendine alırsan ve istersen al ama misafirin varsa mahcup eder dedi. Cümlenin fikrini veya felsefesini yapacak değilim. Vazgeçtim böyle olunca. Bazı etler gerçekten çok kötü sert tatsız oluyor. Bir hayvana ne yapılabiir ki bu denli fark ortaya çıkıyor. Danet te böylemidir acaba . Buy arada sanki genel bir ucuzlama var. Happy de tarım ve kredi etleri gelince kendi etlerine de indirim yapmıştı. Kendi etleri kuşbaşı yanlış hatırlamıyorsam 269TL idi

• muhalif13 kullanıcısına yanıt

Hocam bu iş memlekette zor iktidara atıyoruz ama bizde de var. Vakti zamanında bizim köyde süt kooparatifi kuruldu ve devletten alınan ilk teşvik kredisi yenildi ardından onca bina alt yapı yatırım vs kapatıldı dağıldı gitti. Nitekim bizim köyde hayvancılık kredisi alanlar oğul everdi kız sattı araba aldı cart curt. Tüm köylü devlete borçlu. Elde var sıfır.

Avrupada örneğin fransada bin çeşit peynir var ve ıhracat yapıyorlar nasıl yapıyorlar ? Kooparatif ile ama onların devletide halkıda biliyor ki bu işi yapmazsak bu insanlar aç kalacak. Bir şekilde milli bir bilinç oluşmuş. Biz ahlak ve din üzerine kendimizi zirveye yerleştirirken kulcu şükürcü birazda hafif şark kurnazı bir toplum istedik ve bunada eriştik.

Bizim en dipten en tepedekine kadar çok iyi bir bilinç seviyesine ihtiyacımız var. Diğer türlü holdingler bu işe el attığı zaman bu holdinglere toprakları birleştirip bir şekilde satmanız kiralamanız veya hibe etmeniz gerekir ve köylü kendi toprağında asgari ücretle çalışacak demektir. Ki köylünün tapusu devlette ipotekte borcuna karşılık el koyulursa şaşırmam.

Malesef kendimize neyin iyi geldiğini dahi bilemeyecek durumdayız.

Çiftçi güzellemesi yapmadım hocam bir şekilde öyle yada böyle sorunun çözülmesinin gerektiğine dem vurdum. Sana katılıyorum ama ithalatla bu işin çözülmeyeceği açık ona dem vurdum. Bu nasıl yapılır bilmiyorum bende.

Çağımızın vebası Post Truth deyin hakikatin önemsizleştirilmesi deyin yalanın siyaseti deyin her ne ise bu zihniyetin yerini birlik beraberlik bilinci içeren bir ortak bilinç oluşturmak.

Ama malesefki böyle birşey göremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CallOfTheWild -- 29 Mayıs 2023; 9:10:17 >

• mahmut716 kullanıcısına yanıt

Hocam mopaşta 1 aydan fazladır var, online da göstermiyor olmasını dikkate alma. Aldım mı? almadım ama var yani.

• samuray_x S kullanıcısına yanıt

Bağcılar Çağrı da ve bağcılar-Esenler deki Kim marketlerde var

Ayrıca Altun markette de var.

• Balıkesir de alabilecegimiz yer var mı bunu ? deneyimlemek istiyorum fiyat %50 farklı, tadını geceli cok oldu protein alsak yeter kafasındayım.

• haziran 'da kıymanın 380-390 civArında olacağı söyleniyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mopaş kim happy marketler de karkas olarak mevcut.
    reyonda ki arkadaş ithal olduğunu söyledi.
    İki kere Çektirdim Aldım iddia edildiği gibi hiç bir tat değişikliği yok tek olumsuz tarafı biraz yağlı.

• benim mahallemde olan Kim,Happy ve Şov marketlerde bu fiyata satılıyor. Kıyma 190, Ako Kuşbaşı 210 TL. ne 190 olanı ne de 210 olanı hiç beğenmedim. özellikle 190 olan, yağdan et görünmüyor. tarım kredi market de 210 TL ye indirmiş. onun etleri hepsinden iyi. Aynı eti ister kuşbaşı ister kıyma olarak alabiliyorsunuz.

• CallOfTheWild kullanıcısına yanıt
    Bu iş siyasiler ile olmaz. Hepsi birbirinden kötü. 3 oy 1 koltuk uğruna yapmacakları iş yol yok.

Devlet köylüye 2 seçenek sunacak ya ekip biçersin yada el koyarım karışamazsın. Misal 2-3 yıl ekmedi mi o bölge tümden el koyulacak. O topraklardan elde edilen gelirin bir kısmı kira olarak verilecek. Böylece mülkiyet hakları da korunur.

Birleşerek kooperatif yada başka bir şey toprak çoğaltma yapılacak. Miras yoluyla çok fazla bölümdü ne köylü ne çiftçi yapmak isteyen para kazanamıyor.

Bilimsel yöntemlerle yapılacak.

Misal Nestle reklam yapıyor 3 yılda Antep fıstığı üretimi 2-3 kat arttı diye. Lipton aynı şekilde yapıyor.

Çok zor değil, yeterki imkan ve köstek olunmasın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Maltepe zümrütevler

Kıyma 190 tl/kg (Danet)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.