Şimdi Ara

Kıyma 190 tl/kg (Danet)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.497
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kıyma 190 tl/kg (Danet)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Devlet ucuz eti nerden bulup gönderiyor bu marketlere acaba ?

Kendi adamları et ithalatını yapıyor hazır alıcısı da hazır devlet.

Ee hükümette bakın bu zincirler kasaplar vs zam yapıyor bakın size ucuz et yediriyoz diye cakalarını basıyorlar. Gariban halkta Allah razı olsun bak nasıl mücadele ediy diye hükümete şükran duyuyor. Arkadaş sen neden köylüye destek vermiyorsunda ithalat yaptırıyorsun demiyor. KKM deki trilyon faizleri ödüyorsunda köylüye neden vermiyorsun demiyor. Çünkü bilmiyor. Çünkü umrunda değil. Herkes bir pay alma çabasında.

Tarımda da öyle mercimeğinden patatesine pirincine buğdayından ayçiçek yağına herşey ithal kanada şirketinin ortağının kim olduğu da çıktı ortaya.

Bizim çiftçimiz ne yapsın ? biri çıkıp söylesin ?

Hem paralarını kazanıyorlar hem halkın gözünde kahraman oluyorlar hem bu memleketin haycancılıkla uğraşanını, tarımla uğraşanını rekabet edemez hale getiriyorlar,

Hemde ülkenin geleceğini karartıyorlar çünkü köylü kente gidiyor ve orada kültür kargaşası iş bulma derdi kira artışları vs vs vs bin tane derdi çıkıyor.

Kimse hayvancılık yapmak tarım yapmak çoban olmak istemiyor. Köyler boşalıyor. Köylerde ne su var ne insan ne okul ne öğretmen ne hayvan.

Tutmuş devletin bakanı da suriyeli olmasa benim sürümü kim güdecek diyor. Türk oğlu Türk'e hakkı olan parayı vereceksiniz, sigortasını her türlü sosyal hakkını vereceksiniz vergi kaçırmakla gariban suriyelinin emeğini yarı maaşla sömürmekle ssk ödememekle kar elde ediyor devlete kazık atıyorsunuz bunuda ulusal kanalda ağlayarak bir mağduriyetmiş gibi kendi ahlaksızlığınızı anlatıyorsunuz. O suriyeli senin kölen değil. O suriyeli yaşlanıp çobanlık yapamadığında onu ve ailesini hayırına doyurmayacağınız ortada, en fazla oğlunu işe alırsınız yazık değilmi bu insanlara yazık değilmi şu ülkeye. Adamların yerinden yurdundan edilmesinde kimin katkısı varsa Allah onu bildiği gibi yapsın.

Seçim var siyaset yapalım diye değil bu gerçekleri görmemiz sorgulamamız lazım, Bu iş milli bir mesele çiftçi üretmeliki bu ülke doysun.

İthal getir paraları dolarları dış ülkelere yolla o ülkenin çiftçisini doyuruyorsun. Peki o çiftçiler bu kadar ucuza nasıl satabildiler bize bu etleri ?

Adamların mazotu gübresi ilacı yemi bizim gibi çiftçiye erişene kadar 5 kere vergi görmüyor ucuz. Nerde millilik yerlilik ?

Bu değirmen böyle nasıl dönecek merak ediyorum.

• Devlet tarafından bütün zincir perakende satış yapan firmalara gönderilen aynı et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Try it T kullanıcısına yanıt
    hangi markette ? a101 bim 'de göremedim bu fiyata.

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Kim market, çağrı market gibi marketlerde

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Et ve süt marketlerdede var ama üstünde et oranları yazıyor kollajen vs ben güvenip alamiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metehan_bera M kullanıcısına yanıt
    Kim Çağrı marketlerde görmedim ben şimdiye kadar ilginç. Hangi semtte gördünüz siz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 27 Mayıs 2023; 9:31:17 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • crashserkan kullanıcısına yanıt
    Hocam kollajen’nin de et olduğunu biliyorsunuz değil mi ?Hatta direk eti yapıtaşı olduğunu.

• Devlet ucuz eti nerden bulup gönderiyor bu marketlere acaba ?

Kendi adamları et ithalatını yapıyor hazır alıcısı da hazır devlet.

Ee hükümette bakın bu zincirler kasaplar vs zam yapıyor bakın size ucuz et yediriyoz diye cakalarını basıyorlar. Gariban halkta Allah razı olsun bak nasıl mücadele ediy diye hükümete şükran duyuyor. Arkadaş sen neden köylüye destek vermiyorsunda ithalat yaptırıyorsun demiyor. KKM deki trilyon faizleri ödüyorsunda köylüye neden vermiyorsun demiyor. Çünkü bilmiyor. Çünkü umrunda değil. Herkes bir pay alma çabasında.

Tarımda da öyle mercimeğinden patatesine pirincine buğdayından ayçiçek yağına herşey ithal kanada şirketinin ortağının kim olduğu da çıktı ortaya.

Bizim çiftçimiz ne yapsın ? biri çıkıp söylesin ?

Hem paralarını kazanıyorlar hem halkın gözünde kahraman oluyorlar hem bu memleketin haycancılıkla uğraşanını, tarımla uğraşanını rekabet edemez hale getiriyorlar,

Hemde ülkenin geleceğini karartıyorlar çünkü köylü kente gidiyor ve orada kültür kargaşası iş bulma derdi kira artışları vs vs vs bin tane derdi çıkıyor.

Kimse hayvancılık yapmak tarım yapmak çoban olmak istemiyor. Köyler boşalıyor. Köylerde ne su var ne insan ne okul ne öğretmen ne hayvan.

Tutmuş devletin bakanı da suriyeli olmasa benim sürümü kim güdecek diyor. Türk oğlu Türk'e hakkı olan parayı vereceksiniz, sigortasını her türlü sosyal hakkını vereceksiniz vergi kaçırmakla gariban suriyelinin emeğini yarı maaşla sömürmekle ssk ödememekle kar elde ediyor devlete kazık atıyorsunuz bunuda ulusal kanalda ağlayarak bir mağduriyetmiş gibi kendi ahlaksızlığınızı anlatıyorsunuz. O suriyeli senin kölen değil. O suriyeli yaşlanıp çobanlık yapamadığında onu ve ailesini hayırına doyurmayacağınız ortada, en fazla oğlunu işe alırsınız yazık değilmi bu insanlara yazık değilmi şu ülkeye. Adamların yerinden yurdundan edilmesinde kimin katkısı varsa Allah onu bildiği gibi yapsın.

Seçim var siyaset yapalım diye değil bu gerçekleri görmemiz sorgulamamız lazım, Bu iş milli bir mesele çiftçi üretmeliki bu ülke doysun.

İthal getir paraları dolarları dış ülkelere yolla o ülkenin çiftçisini doyuruyorsun. Peki o çiftçiler bu kadar ucuza nasıl satabildiler bize bu etleri ?

Adamların mazotu gübresi ilacı yemi bizim gibi çiftçiye erişene kadar 5 kere vergi görmüyor ucuz. Nerde millilik yerlilik ?

Bu değirmen böyle nasıl dönecek merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CallOfTheWild -- 27 Mayıs 2023; 9:46:59 >

• samuray_x S kullanıcısına yanıt
    Mopaşlardq var hocam

• DiagraM kullanıcısına yanıt
    ben göremiyorum bunu, mopaş'ta 280 lira.

mopas.com.tr
    Dana Kıyma | Mopaş | Markalar | Mopaş Online Supermarket
    https://mopas.com.tr/dana-kiyma/p/30220

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Şubenin kapılarına aşmıştı hocam bugün çıkarsam resimlerim, konum çengelköy rasathane

• Yazik ya şu düşülen duruma bak.

• samuray_x S kullanıcısına yanıt
    "Kolajen, hayvanların et, deri, kemik, tendon gibi kısımlarından elde edilebilen bir çeşit proteindir. Hidroliz adı verilen bir işlem ile üretilen, tüketilebilir türüne de jelatin denir. Kolajen ve onun türevlerinin hücre yenilemede etkili olduğunu biliyoruz."

siz et diye neler yiyorsunuz öyle? kolajen yararlıdır ama et'tir demek büyük laf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 27 Mayıs 2023; 12:4:52 >
  • bu etler ne kadar sağlıklı ankarada 1 2 markette karşılaştım 210liraya kuşbaşı veriyorlar

• CallOfTheWild kullanıcısına yanıt

Tarım kredi'den1 kez aldım, tadı eh işteydi. Ne/nerenin besisi olduğuna dair bir bilgi yazmıyor üstünde. Yerli besi yazmadığına göre, yabancı besi olduğunu tahmin etmek güç değil.

• Made in Polonya. Karkas et..

• CallOfTheWild kullanıcısına yanıt
    İyi güzel de köylüler ile olacak iş değil artık.

Türkiye nüfusu 86 milyon üzerinde sığınmacılar, 10 milyon turist bunların beslenme ihtiyaçlarını 3-5 inek besleyen köylü nasıl karşılasın.

Büyük holding düzeyinde şirketlerin bu işi yapması gerekiyor. Tarım hayvancılık artık bilimsel yöntemlerle yapılıyor.

Devlet böyle şirketleri destekleyecek gerekiyor ise kendi ön ayak olacak.

Ya köylü birleşme yolu ile kooperatif ki profesyonel yönetim olacak Ki bunu da 3-5 M2 toprak için birbirleriyle kanlı bıçaklı olan köylülerden beklemek fazla romantik oluyor.

En iyi yöntem bu topraklara el konularak birleştirme yönetimi ile büyük çiftlikleri kurmak.

Bırakın bu köylü, çiftçi güzellemelerini. Cahil, bilimden uzak demode yöntemleri dünya bırakalı çok oldu. Bizde halen çiftçi köylü güzellemeleri ile durum idare edileceğini sanıyorlar.

Esk tüm marketlere aynı fiyata et satıyor. Hatta tkk ve kendi mağazası çok daha ucuz fakat bulmak çok zor.

• 1234Rambo kullanıcısına yanıt
    https://acikders.ankara.edu.tr/pluginfile.php/167580/mod_resource/content/1/Kollajen%20ve%20elastin%20sentezi.pdf

Şimdi bunu okuyorsun kardeşim, sonra bu proteinler nelermiş, ne işe yararmış, nelerde varmış, orada yazandan kasıt neymiş öğreniyorsun.

Kolojenin de oluşturduğu yapıların işlevide aşağıda.
    https://acikders.ankara.edu.tr/pluginfile.php/97512/mod_resource/content/0/6.%20hafta.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 27 Mayıs 2023; 13:59:55 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.