Şimdi Ara

Kız istemek saçma değil mi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
4.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanırım konuyu açan arkadaş olayı yanlış anlatmış olay kız isteme değilde,kızı isterken daha senin nasıl insan olduğunu anlamadan işini gücünü sormaları ve beygir alıyormuşsun gibi ikide bir ne kadar altın vereceksiniz gibi şeylerin olması saçma,kız isteme kültürümüzde var doğru ama kültürümüzde belli bi altın karşılığı kız isteme yok,o kadar boşanma neden oluyor sanki kimse kimsenin insanlığına bakmıyorki,mesela doktor ol direk herkes kızını veriyor kimse demiyor yahu bu pezevenkmi kimdir nedir.

Aslında dünyanın her yrinde kızın ailesiyle tanışıp kız isteme var ama bizde bazı şeyler abartıya kaçıyor,herkes insan gibi yapsa şu işi kimse sikayetçi olmaz belli bi yaşa geliyoruz evlenebilmek için çalışıp çırpınıyoruz saçma yani.
  • Sacmaligin krali hemde :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

quote:

Orijinalden alıntı: EhrimeN

Yeni nesil olan bizlere doğal olarak saçma geliyor. Bunu yaşlı biriyle konuşsan laf ederler olur mu canım öyle şey diye. Ama biraz mantık çerçevesinde bakarsanız olayın saçmadan da öte olduğunu görürsünüz. Evlenmeyi düşündüğünüz birisinin ailesiyle, sizin aileniz elbette tanışacaktır ama sahibinden satılık ev alıyormuş gibi kız istemeyi ben evlenmeyi düşündüğüm kişiye hakaret olarak görürüm.

Birazdan gelir yine birileri geleneklerimiz ölüyor, batılılaşıyoruz diye.

Sonunda bunu fark ettim '' DONANIMHABER'İN BÜTÜN YÖNETİCİLERİ HEP FARKLI GÖRÜŞLER SUNUYOR.HİÇ NORMAL OLANI VE ÇOĞUNLUĞA UYDUKLARINI GÖRMEDİM'' Çok çeşit yönetici var ve hepsi de çoğunluğa uymamaya direniyor...Tebrikler.

Tabi ki saçma değil .Sonuçta istemeye gittiğin kızın sahibi önce ailesidir , eğer ipsiz sapsız olsa zaten istemeye gidilmez.Kız istemeye gitmek geleneği , kızın ailesine saygı duymak , KIZIN SAHİPSİZ OLMADIĞINI GÖSTERMEK KIZ AİLESİ TARAFINDAN Göstermektir.Yoksa sanki ülkemizde hiç yok kız istemeden evlenen...

Bazı şeyler vardır değiştirilmez...Bu kural'da onlardan biri.Ben sevdiğim kızı gidip mal gibi istemem , kızını sevdiğimi bilen aileden gidip kızlarını onların da rızasıyla ve Allah'ın emriyle isterim.Tabii Allah'ın emirlerini bilmeyenler varsa onların istememesi de doğal olarak normal zaten .

Bütün yöneticiler robot ya hepsi aynı şeyi düşünecek?Onlarda Bizim gibi Bi İnsan Sonuçta Yönetici Olmaları fikirlerinin aynı olduğunu göstermez.
    Ayrıca Kız İstemek Nedir Ya? Yok Başlık Parası Ailenin İzni olmadan Evlenememesi Bunlar Geçmişte Kalmış Saçmalıklar Tabii Hala Bu Saçmalığı Sürdüren İnsanlar var.

• Kızların eskiden alınıp satıldıgı mal gibi kullanıldıgı bir gercek. Ama kız isteme sadece sembolik olarak kültürümüzde kaldı. Cünkü artık kişiler birbirini sevmeye baslayınca ve karsılıklı anlasınca kız istenilmeye gidiliyor. Eskiden öyle degildi kız hayatında görmedigi biri tarafından istenir kızın babası başlık parası vs. begenirse kızını verirdi. Simdi öyle bir durum yok ki. Hem kız istemeye gidildiginde aileler birbirini tanımıs gibi oluyor. Tanısma faslı aradan cıkıyor işte daha ne. Kız istemye gitmesen tanısmak icin mutlka gidiceksin.
  • kız istemeye gidilince yani 3-4 saatte mi adamlar birbirlerini tanıyıcak
  • Yukarda açıkladım ama yine bişeyler ekliyeyim yukardaki arkadaş 3-4 saattemi tanır aileler demişte yaf arkadaşım senin kızın olsa sana baba ben biriyle beraberim hadi hoşçakal görüşürüz diyip evden çıksa dahaamı hoş olur isteme olayı normal ama kızın ailesinin habire altın para pul istemesi yanlış,kız isteme olmadan nasıl evlenilecek ben onu anlamadım.
  • bunun bi de şemsiyelerin ard arda makatta açıldıgı düğün kısmı var çok farz sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ted Mosby

quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Dünyanın en rezil geleneği. Çok saçma.

Daha doğrusu gelenek olarak rezil olup olmaması önemli değil. En nihayetinde 1000 yıl önce adamlar böyle şeyler yapabilirlermiş.
    Gelenek denen şey başlıbaşına rezil bir şey, 1000 yıl önce yapılan saçma sapan şeylerin günümüzde yaşatılması ve hala yapılması gereksizdir.

+1

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Scaletta

bunun bi de şemsiyelerin ard arda makatta açıldıgı düğün kısmı var çok farz sanki

• saçma değil. bir şekilde aileler toplu olarak görüşmek zorunda kalıyor. birbirlerini tanımak açısından önemli bir olay bence. açıkçası 2 gencin verdiği kararı desteklemek onların arkalarında olmak namına hayırlı bir iş. ve ayrıca bugün türkiye de boşanma davaları hızla büyüyor... bunun sebebi iletişimsizlik. çağa ayak uyduracağız diye saçmalıyorsunuz. bizim örf ve adetlerimizde başlık parası kalktı. tamam güzel. kız istemek niye ağır geliyor size. ciddiyetinizi sevdiğiniz kızın ailesine göstermek bu kadar zor mu geliyor ? emin olun onlarda sizin ciddiyetinizi görmek için ailenizle birlikte gelmenizi istiyorlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: EhrimeN

Yeni nesil olan bizlere doğal olarak saçma geliyor. Bunu yaşlı biriyle konuşsan laf ederler olur mu canım öyle şey diye. Ama biraz mantık çerçevesinde bakarsanız olayın saçmadan da öte olduğunu görürsünüz. Evlenmeyi düşündüğünüz birisinin ailesiyle, sizin aileniz elbette tanışacaktır ama sahibinden satılık ev alıyormuş gibi kız istemeyi ben evlenmeyi düşündüğüm kişiye hakaret olarak görürüm.

Birazdan gelir yine birileri geleneklerimiz ölüyor, batılılaşıyoruz diye.

Eksik düşünüyosun bence adı kız istemek olsada para mal mülk karşılıgı istemiyosun sadece aileden rıza istiyosun buda gayet normal ben seve seve giderim sevdigim kızın ailesiyle tanışmaya.Ablan kardeşin varsa daha rahat anlam verebilmen lazım.Nihayetinde sen istesende istemesende kızla evlenirken ailesini hatta senin ailende onun ailesini kabul etmiş durumuna gelir.Yanlış olan sadece olayın ismi veya uyandırdığı duyum.Kızın mal gibi görülmesiyle uzaktan yakından alakası yok..

• Ne yani istemeye gidince diyelim ki ailesi razı olmadı , kız senle ailem istemiyor diye evlenmicekse o kız zaten hiç seni sevmemiştir ya da ailesini senden çok seviyordur .

Malesef ki kızınnı mal gibi görüp bu işten birde kazanç sağlamaya çalışanlar falan var . Yok 5 tane burma isteriz 55 tane altın isteriz gibi karşı tarafı sömürmeye çalışan saçma sapan insanlarla dolu bu ülke.

Bu da tamamen cehaletten kaynaklanıyo . 2 kişi birbirini sevdikten sonra istemeymiş düğünmüş takı tokaymış böyle seyler bana çok saçma geliyo . Yanlış anlaşılmasın ailelerle oturup tanışılmasın görüş alınmasın demiyorum ama istemek nedir abi ya ? Hangi yüzyılda yaşıyoruz yapmayın allahaşkına ...

Düğünlere de oldum olası ifrit olurum . Bir salon kiralayıp oyun havası eşliğinde oynamak benim eğlence anlayışımla uyuşmuyo . Takı makı işleri de saçma , takı toka işleri yüzünden karşı taraf zor duruma düşüyosa yapılan dayatmalar vs. gereksizdir . Bazı aileler bu altınları boşanılırsa kızının güvencesidir diye böyle açgözlülk yaparlar . Bu takı toka işleri zaten karşılıklı bugün bana yarın sana mantığı içinde gidiyo . Ne gerek var arkadaş ya ? Düğün yapmaya harcadığın , takı takmaya harcatılan parayı pulu sevdiğin insanla oturacağın evi güzelleştirmek için kullan :) Git 82 ekran alacağına 106 ekran lcd al , Buzdolabını no frost al , Çamaşır makinasını 8 litrelik al nebiliyim ya herşeyin son çıkanını al .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canaydo -- 22 Temmuz 2011; 12:40:42 >

• saçma bencede
  • Saçma falan değil zaten artık eskisi gibi değil şuan ki kültüre göe yontulmuş ve bence mantıklıdır. Gidiyorsun biz kızınzla anlaştık evlnmeye karar verdik sizin rızanızı istiyoruz diyorsun bu kadar. Nesi rezil bunu?
  • Ben bir baba olacağım ve kızımı isteyen elinden tutup bana sormadan götürecek?? adamı ikiye böler dörde çarparım.

Bazı şeyleri yazmadan önce biraz derinlemesine irdeleyin. Akıllı adam her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaka­®

Ne yani istemeye gidince diyelim ki ailesi razı olmadı , kız senle ailem istemiyor diye evlenmicekse o kız zaten hiç seni sevmemiştir ya da ailesini senden çok seviyordur .

Malesef ki kızınnı mal gibi görüp bu işten birde kazanç sağlamaya çalışanlar falan var . Yok 5 tane burma isteriz 55 tane altın isteriz gibi karşı tarafı sömürmeye çalışan saçma sapan insanlarla dolu bu ülke.

Bu da tamamen cehaletten kaynaklanıyo . 2 kişi birbirini sevdikten sonra istemeymiş düğünmüş takı tokaymış böyle seyler bana çok saçma geliyo . Yanlış anlaşılmasın ailelerle oturup tanışılmasın görüş alınmasın demiyorum ama istemek nedir abi ya ? Hangi yüzyılda yaşıyoruz yapmayın allahaşkına ...

Düğünlere de oldum olası ifrit olurum . Bir salon kiralayıp oyun havası eşliğinde oynamak benim eğlence anlayışımla uyuşmuyo . Takı makı işleri de saçma , takı toka işleri yüzünden karşı taraf zor duruma düşüyosa yapılan dayatmalar vs. gereksizdir . Bazı aileler bu altınları boşanılırsa kızının güvencesidir diye böyle açgözlülk yaparlar . Bu takı toka işleri zaten karşılıklı bugün bana yarın sana mantığı içinde gidiyo . Ne gerek var arkadaş ya ? Düğün yapmaya harcadığın , takı takmaya harcatılan parayı pulu sevdiğin insanla oturacağın evi güzelleştirmek için kullan :) Git 82 ekran alacağına 106 ekran lcd al , Buzdolabını no frost al , Çamaşır makinasını 8 litrelik al nebiliyim ya herşeyin son çıkanını al .

işte bu yüzden destansı olarak anlatılan kız kaçırma olayları vardır. :D madem birbirinizi seviyorsunuz ve aile engeli var kaçarsınız olur biter :D

• Saçma tabii ki, iki medeni insan kendi kararlarını kendi verebilmeli, istemek de ne oluyor, zaten bizim toplumumuzda kızın annesini babasını bırakın dayısı,amcası,halası vs. bile olumsuz yorum yaptığı için biten çok ilişki oluyor, aileleri bu denli karıştırmak yanlış, düğüne çok fazla para harcamak da yanlış, mütevazı bir düğün yapılabilir ama o düğüne yaptığın masraftan dolayı 5-6 sene borç ödeyeceksen yukarıdaki arkadaşın dediği gibi o parayı evine harcamak daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: N.O.Y.A.N

Ben bir baba olacağım ve kızımı isteyen elinden tutup bana sormadan götürecek?? adamı ikiye böler dörde çarparım.

Bazı şeyleri yazmadan önce biraz derinlemesine irdeleyin. Akıllı adam her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür.

Kızın rızası olmadan götürdüğü yok, kız da istiyor zaten, sen vermiyorum desen ne olacak, artık eskisi gibi değil, kızınla kötü olduğunla kalırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefa94

quote:

Gelenekler Görenekler kutsal kitabınız herhalde sizin? Saçma falan denemiyo. Ulan anlamıyorum ben bu sözde ''milli değer'' denen şeylere bu kadar sahip çıkılmasına. Akıl mantık işi değil arkadaş. Millet geleneğe göreneğe tapıyo lan herhalde. Saçma diyosak gitçekmişiz memleketten. Bak bak bak liseli seni.

Gelenek görenek ne diye sorsan onuda bilmez allah bilir. Kim uydurduysa bu gelenek görenekleri onun şeyini çekiyoz.

haddini aşma bak. Herkes saygılı olsun birbirine. Ben atalarımdan böyle gördüm ve mantıklı bir uygulama olarak gözüküyor. İstersen yapma. Kusura bakma ama hiç mantıklı düşünmüyorsun. Kült olmuş düşüncelere karşı çıkmak güzeldir ama önce bir oturup düşünün gerçekten ortada adam akıllı bir yanlışlık varsa buna karşı çıkın.

+Adam hakli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanım keleşi getir -- 22 Temmuz 2011; 14:15:59 >

• quote:

Dünyanın en rezil geleneği. Çok saçma.

Daha doğrusu gelenek olarak rezil olup olmaması önemli değil. En nihayetinde 1000 yıl önce adamlar böyle şeyler yapabilirlermiş.
    Gelenek denen şey başlıbaşına rezil bir şey, 1000 yıl önce yapılan saçma sapan şeylerin günümüzde yaşatılması ve hala yapılması gereksizdir.

Sen zaten bütün herşeye karşısın.Yeterki Türklükle iligli bişi olsun.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.