Şimdi Ara

Kız istemek saçma değil mi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
4.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Saçma diyenlerin hepsi yabancı özentileri.... (bknz: çıktığı kabuğu beğenmemek ,yabancı dizilerin etkileri)
  • Yıl 2011 her aşk filmlerinde hala kız isteme sahneleri çekiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MinaTo

Saçma diyenlerin hepsi yabancı özentileri.... (bknz: çıktığı kabuğu beğenmemek ,yabancı dizilerin etkileri)

Bu gelenek yukarda bir arkadaşında söylediği gibi araplardan geçmiş Türklere , E şimdi araplar bize yabancı olmuyorlar mı ? Demekki sende yabancı özentisisin
  • Bazı at gözlüklerini çıkaramayan arkadaşlar mal mı bu alınıp satılsın falan demişlerde kendileri baba olmadığı için anlayamıyorlar sanırım. Düşün sen yedir içir büyüt 20 sene ondan sonra tek kelime demeden gitsin ona buna versin bunun mantığı ne? Ayrıca sizin düşündüğünüz gibi alınıp satılma durumu değil bu kız ve erkeğin birbirini sevmesi evlenmek istemesi sonucu saygıdan dolayı ve gerekli olması sebebiyle ana babasının da rızasının alınmasıdır. Bunu da saptırıp saçmalamış arkadaşları tebrik ediyorum ve selamlar gönderiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaka­®

quote:

Saçma diyenlerin hepsi yabancı özentileri.... (bknz: çıktığı kabuğu beğenmemek ,yabancı dizilerin etkileri)

Bu gelenek yukarda bir arkadaşında söylediği gibi araplardan geçmiş Türklere , E şimdi araplar bize yabancı olmuyorlar mı ? Demekki sende yabancı özentisisin

İyi dikkat etmişsin valla adamı dolaylı yoldan vurdun

• quote:

Orijinalden alıntı: fincankahve

quote:

Orijinalden alıntı: N.O.Y.A.N

Ben bir baba olacağım ve kızımı isteyen elinden tutup bana sormadan götürecek?? adamı ikiye böler dörde çarparım.

Bazı şeyleri yazmadan önce biraz derinlemesine irdeleyin. Akıllı adam her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür.

Kızın rızası olmadan götürdüğü yok, kız da istiyor zaten, sen vermiyorum desen ne olacak, artık eskisi gibi değil, kızınla kötü olduğunla kalırsın.

Tanıştığının ertesi günü evlenecek değiller zaten. Yurt dışında bile aile ile tanışma faslı vardır ve biraz gergin olur birlikteki ilk akşam yeneği, yalnız şu da var erkek ve kız tanışırlar
    uzun zaman geçer birbirlerini evli bellerler sonra aile vermezse kötü olur bunlar tabiki göz ardı edilemeyecek şeyler ama bu işin oluru iki ailenin birbirini görüp az çok fikir sahibi olmasıdır.
    O sinerjiyi hissetmesidir. Din dil ırk mezhep bazlı uyuşmazlıklar yüzünden çıkan anlaşmazlıklar her ne kadar üzücü sonlara yol açsa da, kız ile evlendiğinde ailesinin de getirisi ve götürüsünün de
    evlilikte önemli payı vardır. Kız isteme faslı bu yüzden önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 22 Temmuz 2011; 14:51:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jaka­®

quote:

Aslında o şekilde değil. Müslüman devlet olduğumuz için kur'an da yazdığı için uyguluyoruz. Müslüman devlet olmasak büyük ihtimal kız isteme diye bir şey olmuyacaktı

+ Gelenekler 1, 2 günde oluşan bir şey değildir.

• Şimdi öncelikle devletin dini olmaz , Müslüman devlet dersen yanlış olur , bu yüzden şöyle diyelim ; doğru diyorsun halkının büyük çoğunluğu müslüman bir ülkede yaşıyoruz . Talas savaşından sonra Türklerin araplarla tanışıklık kurmasıyla Türklere ait değerlerin büyük çoğunluğu ya değişmiş ya da Arap Kültürüyle harmanlanmış . Aslında öz kültürümüzü kaybetmişiz farkılaşmışız kültürel olarak bunu kimser inkar edemez . Arapları sevmem bu yüzden fazla konuşmcm bu konuda :) Doğru söylüyosun gelenekler 1, 2 günde oluşan şeyler değil ama 1000 yıl önce oluşmuş şeyleri aynen sürdürmek ne kadar doğru bilmiyorum bana mantıklı gelmiyo pek . Bunlar tabiki insanların şahsi görüşleridir , kimisi bunlara bağlı kalmak ister , kimiside bunları saçma bulur . Ben saçma bulanlardanım .

İnsanların hayata olan bakışlarını gelenekler etkilememeli diye düşünüyorum .

Yukarda bir arkadaş , 20 yıl besle büyüt ona buna versinler diye seviyesiz bişeyler yazmış . Onu kınıyorum , 5 parmağın 5 i bir değil sonuçta . İnsanın içinde olmaya görsün ....

• Bence saçma değil. Sahsen ben ailemin uygun görmediği biriyle evlenmek istemezdim.. Evleneceğim kişinin ailesini daha yakından tanımak ve özellikle ailemin ailesini yakından tanıması için isterdim.
  • Sırf alışkanlıktan iler gelen bir şeyi bu kadar ateşli savunup, bunu vatan sevgisiyle falan kıyaslayanlar var yahu. Gelenek görenek örf adet varmış. Eee? Yani? Sanki bana uzun yıllar bilim adamlarının tartışıp kesin olarak ortaya koyduğu bilimsel gerçekler. Hepsi harfi harfine doğru olan mükemmel, kesinlikle içinde yanılma payı bulundurmayan, son derece ahlak kalıpları içerisinde bulunan şeyler. Bunları bulan atalarla benim aramda hiç fark yoktur herhalde. Hatta ben daha üstünümdür büyük ihtimalle. Bundan 1000 yıl önce yaşayan adamla 21. yüzyılda yaşanayan adamı bir tutamayız.
    Kısacası 1000 yıl önce insanların uyguladıkları(o zaman için doğru şeyler olabilir. Veya o zaman için bile yanlış şeyler olabilir) şeylere bugün bile din gibi bağlı kalmak bilemiyorum ne kadar doğrudur. Hele bir de bunun için vatan haini, memleket nereye gidiyor vay halimize falan diyenler yazık size cidden. Gelenekleri bile tabu olarak görüyorsak toplum olarak vay halimize diyeyim.

Aklınızı kullanarak neyin yanlış neyin doğru olduğunu bulamayıp, bu gelenekmiş o zaman kesin süper ahlaklı süper bir şeydir diyebiliyorsanız o sizin acizliğiniz. Ben diyemiyorum arkadaş. Gelenekse gelenek, belkide benden 10 kat daha düşük zekalı bir adam topluluğu uydurdu bu geleneği. Bundan 1000 yıl önce yaşamış adamın sözlerini, davranışlarını benim için bu kadar değerli yapan nedir ki ben her geleneğe uyayım, onu doğru bulayım.

Geleneğin çıkış noktasına bakarsanız, sizin o süper ahlak kurallarınıza da uymadığını görürsünüz. Belki o zaman hak verirsiniz bana.

Zaman değişiyor diyorum arkadaş. 2011 yılında 700-800 yıllarında uygulanan şeyleri uygulamak ne kadar mantıklıdır onu düşünün bir isterseniz.

Hayır bunların uygulanıp uygulanmaması topluma çok büyük zarar verdiğinden bu kadar ateşli şekilde karşısında durmuyorum. Gördümki bazı adamlar taparcasına gelen göreneği savunuyo. Birisi şirk koşmak bile demiş. Yazık yahu.

• Erkek egemen toplumlardan gelme bir alışkanlık mı diyeyim gelenek mi herneyse...
    Batıda haliyle bilinmeyen ve garipsenin bir iştir ve saçmalığı tartışılmaz ama Türkiye gibi erkek egemenliğinin hala dibine kadar devam ettiği ülkelerde kız isteme,başlık parası gibi kavramlar vardır ve uygulanır,mal gibi büyükbaş memeli hayvan gibi satıldıklarını hergün görüyoruz.

Forumdaki erkek egemenliği de almış başını gittiği için hiç dişi birey bakış açısından olay düşünülmemiş,onlar da sizi istemeye gelmek istiyor belki ne var bunda...

Sahip çıkılacak o kadar kültürümüz değerlerimiz var iken,hala bu toprağın diline insanına karşı kin kusarken bırakın böyle şeylere sahip çıkmaya çalışmayı.Ha tamam aileler tabii ki tanışacak en başta,ama bu topluca bir çay bahçesinde veya lüks bir lokantada olabilir artık mali durumunuza göre,bu kadar basit.

Şimdi diyeceksiniz ki bu iş şehirde olur taşrada nasıl yapıcaz;o da zamanla göre göre olacaktır,her devrim kendinle başlar...

• Bunun anlamı biz veriyoruz nbiz alırız demek saılık değil demek :D
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.