Şimdi Ara

kızartığım patates neden çıtır çıtır olmuyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
12.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Az yağ koymayı denedin mi hiç teyzem öyle yapardı hep annemde bol yağda kızartırdı genelde oda yağı çekerdi bide böyle deneyin bence
  • sarı ödemiş patatesi alırsanız sorun çözülür ,izmirliyim şanslıyım yahu
  • hiç uğraşma hazır patates al çıtırı gör
  • sende onu yicek dis varmi

    kart iyidir iyi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rajeesh

    hiç uğraşma hazır patates al çıtırı gör

    öncelikle ya bunu yap ya da patatesleri biraz kızartıktan sonra 5 dk kadar tavadan alarak bir kenarda beklet , yağ boşta iyice kızsın o zaman tekrar hepsini tavaya at. bak nasıl çıtır çıtır oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rajeesh

    hiç uğraşma hazır patates al çıtırı gör


    kesinlikle katiliyorum ama ozellikle bimdeki su yu.a(cocuk yuasi gibi.. marka veremiyorum dimi ) marksindan al supperfrresh aldim inan onujn kadar lezzetli olmuyo
  • Patatesin cinsi önemli.Dûnyada en iyi patates kizartmasi yapan Belçikalilarin tarifini yapayim.
    Patates kizarmak için özel bir tencere,içindede bol yag.2 vey 3 litreye kadar olabilir.Belçikalilar yagin içine inek veya kuyruk yagida katiyorlar.Patatesler 2 kere kizartilmasi gerek.Patateslerin kararmamasi ve gevrek ve altin sarisi olmasi için püf nokta.Ilk kizartilan patateslerin 2.sefer kizartilinacagi isidan düsûk olmasi gerek.
    Örnek.Ilk kizartilma isisi 150° ise 2. kizartilma isisi 180° olmasi gerek.
    Ilk kizartilmadan geçilen patatesler.Daha sonra 2. defa daha kizgin olan yagda kizartilarak altin sarisi rengini alir.Bu islemleri yapmazsan patates kizartman basarili olmaz.
  • Adam 1 senede öğrenmiştir heralde kızartmayı
  • fast food culardakı gibi ince yapmak için aletler var bide patatesi buzdolabında dondurup kızgın yağa at aman sıçramasın kafanı arkaya çevirerek boşaltıp bi süre uzaklas ordan
  • Beyler Gastronomi öğrencisi olarak yardımınıza koşmuş bulunmaktayım.

    Öncelikle KIZARTMALIK patates istiyoruz pazarcı amcadan.

    Patatesleri ince ince kesiyoruz.

    Kızartmadan önce doğradığmız patatesleri kaynar suda 2-3 dakika haşlıyoruz.

    Patatesleri sudan çıkardıktan sonra , kağıt havlu yardımı veya gibi birşey ile suyunu emiyoruz ( çekiyoruz, kurutuyoruz.)

    Sonra patateslerimizi kabın içine koyuyoruz ve üstüne bir çorba kaşığının yarısı kadar yağ döküyüoruz.

    Ve 30 dakika buzluğa koyuyoruz.

    30 dakika sonunda kızgın yağa atıyoruz yaklaşık 3 ila 5 dakika arası.

    VE PATATESLERİMİZ KITIR PITIR.


    '' deneyenler yorumlarını pm ile atsın lütfen ''




  • Sevgini kat...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2000watts

    Patatesin cinsi önemli.Dûnyada en iyi patates kizartmasi yapan Belçikalilarin tarifini yapayim.
    Patates kizarmak için özel bir tencere,içindede bol yag.2 vey 3 litreye kadar olabilir.Belçikalilar yagin içine inek veya kuyruk yagida katiyorlar.Patatesler 2 kere kizartilmasi gerek.Patateslerin kararmamasi ve gevrek ve altin sarisi olmasi için püf nokta.Ilk kizartilan patateslerin 2.sefer kizartilinacagi isidan düsûk olmasi gerek.
    Örnek.Ilk kizartilma isisi 150° ise 2. kizartilma isisi 180° olmasi gerek.
    Ilk kizartilmadan geçilen patatesler.Daha sonra 2. defa daha kizgin olan yagda kizartilarak altin sarisi rengini alir.Bu islemleri yapmazsan patates kizartman basarili olmaz.

    Ben bunları yapmadan yapıyorum gayette basarılı.. Patatesleri ince kes hafif tuzla yağın kızmasını bekle at ocaga cıtır olur. Ben böyle yapıyorum okadar sey anlatmıslarda bence gerek yok.

    Edit : Beyler sizin anlattıklarını yapmaya kalksa insan aç kalır ya kesiosunuz buzluga koyuyosun yarım saat bekliosunuz cıkarıosunuz ohoo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ParanoiD. -- 6 Nisan 2010; 1:12:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nightmare_2

    once yaga at cok az pısırıp yaagdan cıkar sogusun buzluga at dondur sonra cıkart donukken yaga at


    aynen öyle kızgın yağa patatesleri 2dk at sonra çıkart ama sakın uzun tutma sonra dondur ve yeniden kızgın yağa at sana tavsiyem kıratma yağına bi küçük 2-3 parça soğan ve 1-2 dış sarımsak at tabi seversen offf manyak olur..
  • Kızartmalık patates al.Haşlamalık olanla kızartma yaparsan içi haşlanmış gibi kalır.
  •  kızartığım patates neden çıtır çıtır olmuyor.

  • iş patateste bitiyo arkadaşlar.patates diye bagıran amcalar eger yalancı cıkmazlarsa güzel oluyo ama yalan söylerse 5 kilo patates boşa gidiyo
  • ödemiş sarı patates al kızgın yağda bir kızart bakalım nasıl oluyo..
  • Ulan millet ne güzel atmış unla yok limonla

    Ben sana söyliyim 2 şey önemlidir

    1. Yağ kızgın olmalıdır buradaki sıcaklık çok önemli erken atarsan yağ çeker kısaca ne kadar çok beklerse patatesler yağ çeker çıtır çıtır olmaz..

    2. Patatesleri 1 gün önceden kesip buzluğa atacaksın donmuş superfreshinkiler gibi yapacağın zaman çıkarıp çözünmeden direk yağa atıcaksın.


    Bu arada en iyi patates fritözde olur.. Canım çekti yahu gideyimde kızartayım :)
  • yağ denildiği gibi kızgın olmalı.. yağda çok tatulmamlı.. bence en önemlisi de patatesler ufak ve ince olmalı ki çıtırlık olsun.. hadi afiyet olsun
  • en güzeli elma dilim patetes
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.