yağı kaliteli ve kullanılmamış olmasına rağmen sonuç felaket. çok fazla yağ çekiyor.yağ tamamen kızana kadar patatesleri koymuyorum. kızarttıktan sonra kağıt havluyla fazla yağı çekiyorum değişen fazla bişey olmuyor. neden böyle oluyor acaba?
İnce kes. Bir de unla patatesleri...
patatesin cinsi de önemli
annem bazen kıtır kıtır olmuyo bi türlü bu,patatesin cinsinden öyle diyo.ordan biliyorum
once yaga at cok az pısırıp yaagdan cıkar sogusun buzluga at dondur sonra cıkart donukken yaga at
limon sık kıtır kıtır oluyor
quote:
once yaga at cok az pısırıp yaagdan cıkar sogusun buzluga at dondur sonra cıkart donukken yaga at
çok zahmetli gibi. ama sonuç iyiyse denerim
quote:
Orjinalden alıntı: rizabardakci239
limon sık kıtır kıtır oluyor
bu şekilde tadı değişmiyor mu?
limon, kızardıktan sonra mı sıkılıcak? (pişmeden önce yağın içine sıkılmaz herhalde)
superfreshlerin yontemi benim solediğim gibi hocam
Kızartmadan önce patetesleri tuzla ama burda tuzlama çok önemli ne çok tuz atıp tadını bozmayacaksın nede az tuz atıp çıtırını kaçırmıycan patetesleri dilimleyip son yıkadıktan sonra tuzla kızgın yağa atmadan önce
patates in cinsi de çok önemli eskişehirde patates pişmiyordu dışı kızarıyor içi bir türlü pişmiyordu ama tekirdağ da patatesler çok tatlı ve sapsarı pişiyor tuzuda tutturursan süper çıtır zaten
hızlı ateşte pişirr
yok mu bunun bi üstadı ya ? benimkiler de çok yağlı oluyor.
ince kesersem fazla kızarıyor,ayar tutmuyor. kalın kesersem dışı kızarıyor içi kalıyor.
ama elbet öğrenicem birgün..
EFENDİM ŞİMDİ ÖNEMLİ BİR HUSUS VAR BU KONUDA ODA ŞUKİ PATETESLERİN KESİM ŞEKLİ ÇOK ÖNEMLİDİR ÇÜNKÜ NEKADAR KALIN OLURSA OKADAR ÇOK YAĞ ÇEKER VE YAĞLI OLUR... AYRICA PATETESİN ISLAK İKEN KIZARMIŞ YAĞA ATILMASIDA BİR DİĞER SEBEBDİR...
Patatesleri hazırla 5-10 dk sulu kabın içinde beklet daha sonra kızart
öncelikle yağ kızgın olmalı.çıtır olması için dilimlenmiş patatesi önceden suyun içinde bekleteceksin.kuruduktan sonra,nişastası çıkan patatesi biraz una bulayacaksın.denemedim ama bir ara okumuştum.
Patatesleri kızartmalık doğradıktan sonra 2 dk maden sodalı su içinde bekletip dondurucuya atın en erken 2 saat sonra yağı soğutmayacak kadar miktarlarda fazla karıştırmadan kızartın
At yağında kızart!
Patatesin cinsi %75 etkiler
Sallamayın be, yağ çok kızgın olacak, patatesi ince ince kestikten sonra patates su dolu bir kapta bekletecek suda tuzlu olacak 2 yemek kaşığı teterli 1 kg patatese, ayrıca pattes taze ise daha da çok kızarır çıtır çıtır olur,