İşin açıkçası konunun skandal olarak nitelenecek bir tarafı yok.. Şu denebilir deprem yaşanmış neden depoda bekletiyorsun denebilir ama niye satıyorsun denmesindeki mantığı kavrayamıyorum.. Kızılay iştirakleri dahil kar amacıyla hareket eden bir kuruluş değil ama Kızılayın da çadır üretimini sürdürülebilir şekilde devam ettirebilmesi için iştiraki olan çadır şirketine nakit girişi olması gerekiyor. Sadece Ahbap değil Afada da parayla satıyorlar.. Burdaki amaç üretimin devam ettirebilmesi.. Sonuçta Kızılay hammaddeyi bedava satın almıyor.. Dediğim gibi neden deposunda beklettiği sorgulanabilir ama niye satıyor denilemez. Neymiş opet parayla almış ne ile alacaktı yahu.. Opete neden bedava çadır versin.. Tamam Muhalif olalım da eğriye eğri, doğruya da doğru demek gerekiyor. |
Kızılay skandalında ikinci perde: Yardımları da satmışlar (2. sayfa)
-
-
......vermem diyenlere kansiz vatan hainleri seklinde cevap veren cografyanin insanlari kansizliktan donuyor.
Maygadin sopasi yok..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Normal zamanda zaten satıyorlar. Diğer iştirakler de satıyor.
Ama bu kuruluşlar insanların bağış paraları ile kurulan yerler.
Bağış parasıyla kurulan fabrikalarda üretilen şeyleri felaket zamanı insanlara geri bağışlarsın.
Zaten bağış almaya devam ediyorsun, oradan karşılarsın. Bide sen Kızılay olarak bana hammadde lazım ama şu an nakit param yok dersen sana zaten hammadde verilir. Para bile verilir.
Opet çadırı felaket esnasında kullanacaksa OPET'e o çadır bedava verilmeli. Bak, millet yakıt sıkıntısı yaşadı oralarda. OPET yine isterse para versin.
O fabrikaların da orada üretilenlerin de parası bu millet tarafından fazlasıyla peşin ödenmiştir zaten.
sen haberi okudun mu?
bağış olarak aldıkları malzemeleride satmışlar. Yorumunu değiştirecek misin yoksa buda mı senin için normal bir durum
-
Sattıktan sonra daha faydalı işlerde kullandılarsa sıkıntı yok.. Örneğin çadır üretimi vs gibi.. Örneğin gıda yardımı gibi.Örneğin yemek gibi. Bağış olarak alınan 2.el malzemeleri değerlendirip gelen parayı daha fayda sağlayıcı işlerde kullanılırsa problem yok.. Aynen normal bir durum..Gaz verenlerin gazına gelmeyin.. Gün gelir Kızılayın yardımlarına muhtaç olursunuz.. Kan vermem, yardım etmem diyenlere lafım. Bu kurumlar denetleniyor.. Kızılay gibi kurumları siyasetin parçası yapmamalıyız..
-
Opet yardım mı yapmış oluyor o zaman?.. Opet asli işini yapsın ücretsiz akaryakıt versin.. Çadır bağışlamak istiyorsa da parasını verir alır depremzedelere gönderir.. Ben farklı birşey söylemiyorum.. Alınan paralar gene yardımda kullanılıyor.. 2000 küsür çadırı stoklamadıysa hatalı yaptığı birşey yok..Doğrudur yalandır bilmem açıklama yaptılar Ahbap olmasa Afad üzerinden bu çadırlar gidecekti... Deprem bölgesine çadır götürmüyor Kızılay.. Çadırı götüren Afad.. Afad talep ediyor Kızılay parasıyla maliyetinden afada satıyor.. Ahbapa da aynı şekilde satmış.
Hammadde verilir, para verilir. Bunlar farazi cümleler.. Bakın bu kurumlar yardım kuruluşları da olsa çarkı döndürmek için bu tür işler yapmak zorundadır.. Bunlar para kazanmak için yapmıyorlar bu işi. Bu çadırları da piyasa da satmıyorlar.. Deprem bölgesine giden çadırları maliyetine veriyorlar.. Normal zamanda bunlar çadır satmazlar.. Sadece Türkiye değil dünyada ihtiyacı olan ülkelere de gönderirler.. Bu çarkın dönmesi için de Normal dönemde kızılay markasıyla soda vs satışı da yaparlar..
Sözün özü; Kızılay bu parayı sermaye artırımı için kullanmıyor, kar dağıtmıyor... Gene deprem bölgesinde kullanıyor.. Bakın bu kurumları siyasi işlere alet etmemek lazım.. Kızılay gibi kurumların marka değerinin zedelenmemesi gerekir.. Bunlar denetleniyor her sene..
-
-
sözüm bilmemne yaz şu numaraya gönder depremzedelere katkın olsun mesajına karşılık yazıp,
yok kızılay yok yeşilay yok filanca yardım kuruluşuna bağış yapıp para kaptıranlaradır.
yolda karşılaştığınız insanları tanıyorsunuz. çevrenizdeki insanları tanıyorsunuz. kendinizi tanıyorsunuz.
hiç fırsatını yakaladığı halde bu para bana ait değil diyerek el sürmeyecek biri varmı etrafınızda. E o zaman bu koltuklarda oturanlar uzaydanmı geldide onlara güvenip para kaptırıyorsunuz. onlar sizin günlük yaşamınızda gördüğünüz dolandırıcılardan daha üst seviye olmasa o koltuklara oturabilirler miydi.
sorun kazlardamı yoksa kazları yolandamı.
hala o adamların bir yerlerini yırtarak o makamlara geliş sebebini anlayamadıysanız her türlü yolunmayı hakediyorsunuz demektir.
o adamlar üç beş bin kişi zorda diye keyiflerini mi bozacak hesabını kitabınımı değiştirecek. hesabına geçirebiliceği trilyonlardan mı vazgeçecek.
tüm bu olanlardan sonra yapacağınız şey kızılaya yapılan yardımları bir kaç ay azaltıp sonra yine SAFiyane duygularla oradaki büyükbaşları trilyoner etmeye devam edeceksiniz.
konu çok günyüzüne çıkarsa birileri gelir ve kendi aralarında derlerki sen deşifre oldun zaten alacağını almışsın birazda filanca geçsin o koltuğa.
onu diyen adam kamera karşısına geçincede namuslu görünecek ve yok bu ahlaksızlığın hesabı falan filan. hem milletin siniri geçecek hemde kızılayı vurulan kötü damgayı silerek yine keriz gibi bağışta bulunmalarını sağlayarak sırasını bekleyen birilerini daha getirerek zengin etmelerini sağlayacaklar. ve bu insanlar bilinçlenene kadar yani sonsuza kadar böyle devam edecek
-
Uyduruk uyduruk yazma ya.
Kızılay ne yapıyorsa zaten bağışlar ile ödenmiştir ve ödenecektir.
Kızılay'ın 2019'a kadar çadır dikim atölyeleri vardı. 2019'a kadar çadır mı sattı Kızılay? Kaç felaket oldu, paramız yoktu çadır yapamadık mı dediler?
2019'dan sonra şirket olmuş o atölyeler.
2019'a kadar sorun olmamış, bugün mü sorun oluyor?
Alınan paralar nerede kullanılıyor bilemem. 2022 tabloları sitede yok, 2021 ve öncesi de sadece toplam rakamlardan ibaret. Detay içermiyor.
Kızılay Sayıştay tarafından denetleniyordur ama iştiraklerin denetimi farklıdır. Muhtemelen Sayıştay denetiminden çok daha basit bir denetimdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colda -- 2 Mart 2023; 9:10:59 >
Daha kizilaya afada inanmam yazık ya ülke ne hale geldi ya
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Adam doğru diyor, evet ortada bir başarı var. Bedavaya alınan, toplanan ya da istenen ürünleri/malları (kan dahil) parayla satmak kafa yorulacak mesele, ben bunu yaptım, başardım diyor ...
-
yardım paketleri ile ilgili yotube da kişisel sayısız paylaşım var. özellikle de bu yardımları taşıyan tır şoförlerinin paylaşımları. yolları arabalar ile kesip kendi depolarına yardımları indirtenler. ki garib olan da şu. özellikle uzun süre dayanıklı malzeme taşıyanların videoları bunlar. yani meyva sebze taşıyanların paylaşımları varsa da denk gelmedim
benzer konuyu van değreminde uğur dündar ın yaptığı program hazırlamış idi. hatta sahte bir satın alma amaçlı HACI lakaplı ama hacca gidecekleri taşıma işi yapan adama verilmiş bir lakabdan ileri gitmeyen adamın deposundan deprem yardım malzemelerini video kaydını haber olarak paylaşmış idi. bunların içinde hem bireysel hemde kızılay gibi kamu malzemeleri de var idi
yani.. sonuç olarak;
ister kamu çalışanı ister vatandaş olarak birbirimizi ..kmeye meraklıyız.
buna en büyük kanıt hem bu yardımları silah zoru ile el koyan.. onlar olmasa bile ev kira ve satış fiyatları, deprem bölgesindeki esnafın bile 2 liraya sattığı bisküviyi 5-10 liraya satmaya çalışması ile gayet net görüyoruz.. kamu çalışanları doğal olarak daha büyük çapta dolandırmaya müsait
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosuntosun -- 2 Mart 2023; 14:30:43 >
-
kizilay bu satiştan paralari ne yapacakmiş.daha modern çadır mi alacak.ayrica bu kizilay yardim paralariyla almadi mi yoksa çadır olarak mi hibe edilmişti.eğer yardim paralariyla aldilarsa daha neden paraya ceviriyorlar?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STumhaM -- 2 Mart 2023; 19:16:24 >
Bu haberde yalan dimi kardeş yaz hele :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çark çok iyi kurulmuş. Bu devirde hayır kurumu kurmak lazımmış besbelli. Feci para var bu işte. Millet 0'dan sermaye veriyor resmen sana. Gider hayır projeleri yaparsın bir kısmıyla, birazla da iştirak kurarsın, eh tabi maaş da alman lazım içerisinden, sonra makam aracı, plaza kirası falan filan derken evliya. Çoluk çocuğu da yerleştir mevkilere, ohh. Soran olursa da gönüllülük esasıyla der geçersin. Nasıl iş? Bence cillop cillop.
Neye muhtaç olacağım çok pardon. Kızılaya yardım eden benim kan bağışlayanda benim. Kızılay ben olmasam hiçbirşey.
Kurumlar denetleniyormuş kardeşim kızılay başkanının oğlu arkadaş grubu ile beraber kızılayda kim neyi denetliyor.
Kurumları siyasetin parçası yapmamalıyız derlen binali yıldırımın kardeşi gelini ne işi var kızılayda ?
Sen ve senin gibileri forumdakiler çok iyi biliyorlar 3 ay sonra buralarda olacakmısınız bakalım musluklar kesilince.
Az yüzün kızarırmı bilmem şu haberi oku...
www.cumhuriyet.com.trKızılay'dan Ensar'a giden paranın son durağı ABD çıktı!https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/kizilaydan-ensara-giden-paranin-son-duragi-abd-cikti-1717474
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LegendisBack10 -- 2 Mart 2023; 21:4:48 >
-
Bundan sonra KIZILAYA kan AFAD a bağış mağış yokk..
ZAKEPELİ kardeşlerimiz yardım etsin bundan sonra.
-
Her gün bir foyaları ortaya çıkıyor. Yaptıkları her skandalın haberini yapmaya yetişemezsiniz. Varsa doğru yaptıkları, onları paylaşın 'tek iyi huyları bunlardır' diyerek. Çok tutmaz zaten
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Başkan bu üyelere troll demek, bu tipleri masum gösteriyor. Bu tarz ülkeyi dolandıranları, savunanlarında onlardan farkı yoktur. Şu tiplere sadece troll diyip geçmeyelim bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X