Şimdi Ara

--KIZILDERİLİ KATLİAMLARI-- Medeniyetin yok oluşu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
16
Favori
8.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Demokrasi konusunda iyi olduklari konusuna pek katilamayacagim. Trump geldiginden beri bircok kararname cikartti. Bunlarin bircogu yargidan geri dönsede bir baskasini cikararak, pratikte istedigi seyleri yapma özgürlügü oluyor. Avrupa tarafindan ABD deki yönetim pek demokratik görülmüyor ve bürokrasi demokrasisi diye adlandiriliyor. Hukuk konusunda iyi olduklarina katilmaktayim, gelir paylasimi noktsinda katilmamaktayim. Zaten sosyalizm karsiti olduklarindan, insanlarin yasamini kolaylastiracak bircok sey sosyalizm dusmanligi yuzunden uygulanmadi.

Gecmisim temiz kimse diyemez, ancak bugunku ABD yi olusturanlarin durumu cok daha kötü durumdadir. Istila ettikleri topraklarda yeryüzünün en büyük insan ve hayvan katliamini yapip buda yetmemis gibi Afrikadan insanlari balik istifi gemilere sigdirarak aylarca suren yolculuktan sonra canli olarak kitaya getirebildikleri Afrikalilari köle olarak calistirmislardir. Ortada sadece insan katliami yo, ayni zamanda sistematik hayvan katliami ve kölelestirme söz konusudur.

• vah vah nası üzüldüm haha

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaynak bir kitap,

--KIZILDERİLİ KATLİAMLARI-- Medeniyetin yok oluşu

Bartolome de Las Casas tarafından 1542'de İspanya Prensi II. Philip'e ithafen yazılan Kızılderili Katliamı, Amerika kıtasının nasıl ele geçirildiğini Eski Dünya'nın gözlerinin önüne sermiş ve birçok dile tercüme edilmiş çarpıcı bir tarihi eserdir.
    "Sırf eğlence olsun diye, kadın erkek demeden yerli halkın ellerini, burunlarını ve kulaklarını kesip kopardıklarını ve bunun bölgenin değişik yerlerinde defalarca tekrarladığını kendi gözlerimle gördüm. Bazen de insanların üzerine köpek saldıklarına, yerlilerin bu şekilde paramparça edildiğine, çok sayıda evi ve yerleşim merkezini yaktıklarına şahit oldum. Memeden kesilmemiş bebekleri annelerinin göğsünden alarak onları en uzağa fırlatma konusunda birbirleriyle yarıştılar..."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaganss -- 23 Ekim 2017; 18:9:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• çok üzücü:(
  • Koymuşum Amerika yerlisi Kızılderililerin renkli yaşamlarına, Avrupalılar gelmese hala çadırda yaşayıp yaktıkları ateşin çevresinde tepişirlerdi ilk çağ mağara insanları gibi.

Avrupa insanı nereye gitti ise oraya medeniyeti götürmüş orananın yerel halkı ise medeniyete karşı direnmiştir. Güney Afrika'yı Afrika'daki diğer hangi ülke ile kıyaslarsanız kıyaslayın uçurum var arada, Avustralya'nın yeni sakinlerini Aborjinlerle kıyaslayın, Kuzey Amerika'da da durum aynı Kızılderililer bir arpa boyu ilerleme kaydedemezlerdi Avrupa'lılar gelmemiş olsaydı. Kızılderililer Avrupalılar oraya gelmeden evvel ata dahi binmesini bilmiyorlardı.

"Ne hakları var efendim orası onların toprağı vıdı vıdı, vıdı vıdı" E öyleyse sen de Orta Asya'ya geri dön sayın üye bozkır yaşantısına oradakilerin büyük bir kısmı aynen devam ediyorlar.

Bizim bir nebze medeniyetten nasiplenmemiz coğrafi olarak Avrupa'ya yakın olmamızdandır. Gerçi ne kadar uyum sağladığımız ve benimsediğimiz tartışılır ama hala pilavu kaşıkla yiyenlerimiz çoğunlukta.

Sakin sakin cevap yazın atarlanmayın.

Avrupa hayranı değilim, medeni insanın her coğrafyadan olanını severim.

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    o demokrasi refah ve özgürlük orada yaşayan yerli halkın kanlar ile sulandı daha ne olabilir.
  • Alsancak kullanıcısına yanıt
    Şu anda doğmuş masum bir bebeğin eli ne kadar kirli peki

Bunların hepsi duygusal ama gerçek hayatta hiçbir karşılığı olmayan ve işimize yaramayacak edebiyat parçaları.

Bu bebek sana aynen şunu söyleyecek. “Ben 2017’de doğdum yahu sen ne diyorsun.” Haklı bence biz kimiz ki dünyaya yeni gelmiş bir bebeğe suç isnat ediyoruz.

Bizim atalar da bir kölenin yumurtalıklarını kesip haremin başına dikmiş.

Şeriatın köle hukukuna dayandırdığı bir sistemle gayri müslim ailelerin bir erkek çocuğunu almış. Adına da yeniçeri demiş.

Kuzey Afrikalı korsanlara icazet vermiş, Murad reis İzlanda’ya gitmiş 800 tane esirle kuzey Afrikaya dönmüş. Bu kişileri köle diye satmış, güzelini de bizim sultana göndermiş.

Hatta Mısır’da halk şarkısı var günümüze kadar gelen. Enderun’a gönderilen bir genç çocuk için babanın yaktığı ağıtlar şeklinde.

O devirler zor devirler. Garip devirler. İsyanlar bastırılırken onbinlerce kellenin mızrak ucunda sergilendiği devirler.

Kimsenin eli temiz filan da değil. Ha onlarınki daha kirli bak orası doğru.

• Charmlander kullanıcısına yanıt
    Hosbukduk hocam assassins creed 3 te bunu iyi birşey gibi göstermeye çalıştılar

• Bir medeniyet katledildi yüzyıllar bohu,çok acı onların durumu.

• Ya biz de Anadoluya şerbet dağıta dağıta herkesle mükemmel dostluklar kurarak girdik ya.
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin medeniyet anlayışıniz ateş etrafında tepismek yerine şömine etrafinda tepismek yada çadırda yaşamak yerine apartmanlarda yaşamak mı? Bunlar mıdır gelişmişlik göstergesi ?

Hadi herşeyi geçtim Amerikalılar yerlileri "medenilestirirken" sordular mı orada yasayanlara medeniyet istermiymisler diye?

Bu olayların mantıklı bir noktası kesinlikle yok.

• Bunlar yine azınlık olarak kalabildi.Mayalar Aztekler İnkalar tamamen yok edildi.2 milyonluk maya imparatorluğunu 170 asker yok etti.İtalyan olması lazım askerler.

• bize de yıllarca kötü Kızılderili ,iyi kovboy masallı filmleri seyrettirip uyuttular
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

bize de yıllarca kötü Kızılderili ,iyi kovboy masallı filmleri seyrettirip uyuttular

Kafa derisi yüzüp çadırında kolleksiyon yapanlar kovboylar mı, kızılderililer miydi ?

Gerçi bu gibi karşılaştırmalar olaylara tarafsız ve rasyonel bir gözle bakmadığınızda anlamını tamamen yitirebiliyor. İnsanların kalbini, ciğerlerini söküp kemiren caniler "bir kaç öfkeli genç" olabiliyor.

bize kızılderililer öyle gösterildi ,her gösterilene inananlara bir şey diyemeyiz
    aç bi istiklal marşı oku akif senin çok sevdiğin medeniyet hakkında ne demiş anlamaya çalış. benim atalarım savaşarak şehitler vererek bu topraklara gelmiş buraları fethetmiştir, amerikalıların ataları savaşmadan masum insanları vahşice akıl almaz yöntemlerle öldürerek oraları ele geçirmiştir. benim atalarım kendisinin canına kastetmeyen kimsenin kılına bile zarar vermemiştir, medeniyet dediğin batılılar toprak yada kaynak için değil sadece zevk için bile onmilyonlarca insan katletmiştir. medeni amerika halkı büyük kıtlıkta anaları çocuklarını, çocukları babalarını hepsi birbirini kesip pişirip yemiş ataları hem katliamcı hem de yamyam olan vahşiler sürüsüdür. onlara hayran olanların da içinde-özünde onlardan farkı yoktur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Şu anda doğmuş masum bir bebeğin eli ne kadar kirli peki

Bunların hepsi duygusal ama gerçek hayatta hiçbir karşılığı olmayan ve işimize yaramayacak edebiyat parçaları.

Bu bebek sana aynen şunu söyleyecek. “Ben 2017’de doğdum yahu sen ne diyorsun.” Haklı bence biz kimiz ki dünyaya yeni gelmiş bir bebeğe suç isnat ediyoruz.

Bizim atalar da bir kölenin yumurtalıklarını kesip haremin başına dikmiş.

Şeriatın köle hukukuna dayandırdığı bir sistemle gayri müslim ailelerin bir erkek çocuğunu almış. Adına da yeniçeri demiş.

Kuzey Afrikalı korsanlara icazet vermiş, Murad reis İzlanda’ya gitmiş 800 tane esirle kuzey Afrikaya dönmüş. Bu kişileri köle diye satmış, güzelini de bizim sultana göndermiş.

Hatta Mısır’da halk şarkısı var günümüze kadar gelen. Enderun’a gönderilen bir genç çocuk için babanın yaktığı ağıtlar şeklinde.

O devirler zor devirler. Garip devirler. İsyanlar bastırılırken onbinlerce kellenin mızrak ucunda sergilendiği devirler.

Kimsenin eli temiz filan da değil. Ha onlarınki daha kirli bak orası doğru.

bu yazdıkların tamamen çarpıtılmış şeyler. velev ki doğru diyelim yüzmilyonlarca masum insanı katletmek ile bunları nasıl kıyaslayabilirsin? bunu aklın mantığın alıyor mu? bizim atalarımız anadoluda soykırım mı yapmıştır? bunu demeye batı bile tenezzül etmezken atalarımızın yapmış olduğunu iddia ettiğin bu hataları nasıl onların işlediği insanlık suçlarıyla kıyaslarsın? bu kadar batıcı olmayın anlıyorum filmleri, oyunları, arabaları, kadınları falan çok güzel ama ...

• quote:

Orijinalden alıntı: HünkarBeğendi

aç bi istiklal marşı oku akif senin çok sevdiğin medeniyet hakkında ne demiş anlamaya çalış. benim atalarım savaşarak şehitler vererek bu topraklara gelmiş buraları fethetmiştir, amerikalıların ataları savaşmadan masum insanları vahşice akıl almaz yöntemlerle öldürerek oraları ele geçirmiştir. benim atalarım kendisinin canına kastetmeyen kimsenin kılına bile zarar vermemiştir, medeniyet dediğin batılılar toprak yada kaynak için değil sadece zevk için bile onmilyonlarca insan katletmiştir. medeni amerika halkı büyük kıtlıkta anaları çocuklarını, çocukları babalarını hepsi birbirini kesip pişirip yemiş ataları hem katliamcı hem de yamyam olan vahşiler sürüsüdür. onlara hayran olanların da içinde-özünde onlardan farkı yoktur.

Eskiden 'aç bir kere olsun Kur'an oku' denirdi de şimdi İstiklal Marşı versiyonu mu çıktı onun ? Mehmet Akif deyince bir sözü doğru olacak diye kural mı var ?

Aç biraz Nazım Hikmet oku Akif'i 'doğacaktır sana vaad ettiği günler hakkın' demesini nasıl eleştiriyor akılcı bir düşünce sistematiğiyle gör.

İşiniz gücünüz medeniyet düşmanlığı oysa hâlâ AB'den cebinize harçlık konuyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

quote:

Orijinalden alıntı: HünkarBeğendi

Eskiden 'aç bir kere olsun Kur'an oku' denirdi de şimdi İstiklal Marşı versiyonu mu çıktı onun ? Mehmet Akif deyince bir sözü doğru olacak diye kural mı var ?

Aç biraz Nazım Hikmet oku Akif'i 'doğacaktır sana vaad ettiği günler hakkın' demesini nasıl eleştiriyor akılcı bir düşünce sistematiğiyle gör.

İşiniz gücünüz medeniyet düşmanlığı oysa hâlâ AB'den cebinize harçlık konuyor.

Nazim hikmet ci akp muhalifi sayin ateist arkadasim anladik marjinallikten haz aliyorsun. Sen soruma cevap ver konuyu saptirma. bizim atalarimiz hangi milleti katletmistir kime namertlik etmistir. Bazi vicdanli batililar bile ellerinin kanli oldugunu vahsi ve yamyam olduklarini kabul ederken sende bu hassasiyet ve asagilik duygusu neden? Ya onlardansin yada bu milletin degerlerimizin dusmanisin marjinallik hevesli yorumlarina yuce kitabimizi alet etme. Ayrica belirteyim ben azili bir akp ve demokrasi muhalifiyim beni ab den harclik alanlarin kalibina sokamazsin. sen once asiri marjinallikten bozulan seklini duzelt.

• Benzer katliamları Aborjinlerde yaşadı. Sadece avrupadan gelen insanların beraberinde getirdiği hastalıklardan dahi binlerce insan öldü.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.