Şimdi Ara

kızımla kırmızı ışık eğitimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar bunlar eğitimsizlikten kaynaklanıyor bunun çözümü eğitim. Bunun içinde öğretmen ataması yapmak ve kaliteyi geliştirmek gerek.
  • Eğitim veriliyor deniyor kurslarda. Trafik levhalarını bilmeden senelerce süren insanlar var. Burada haliyle sürücü suçlu ama bazı yayalar var ki otoyol bitimlerinden karşıdan karşıya geçiyorlar. Viraj girişinden kör noktadan karşıya geçen kişi çok. Bir keresinde bilen bilir, otobandan Buca'ya döndükten sonra eski mezarlığa gelmeden önce sola bir kıvrık var. Tam o kıvrıkta sol şeritteydim ve sağ şeritim boştu. Sola doğru dönerken, birden yola 2 kişi fırladı. O zamanlar da kendime çok güvenmezdim sürüşümü beğenmezdim, bir anda kırdım direksiyonu. Allah'tan araç stabil bir şekilde diğer şeride geçti. Korna çaldım zaten o bir kaç saniye içinde yüzlerini gördüm onlarda çok korkmuştu ki bende ama orada hiçbir ışık yok 30 metre sonra 3 yol bölümü var arkadaş gidip ordan geç dimi geçiceksen tam otoban çıkışı herkes deli gibi geliyor arkamdan. Yavaş gittiğim için çarpmadım belkide dikkatli olduğumdan herkese iş düşüyor. Yayalara kırmızı ışıkta geçtiler diye ceza kestiler mesela Manisa'da. Baya haberlere çıktı. Arkadaş bildiğin kural bu. Bir çok insan yaşamını yitiriyor. Ama bizim milletimiz ceza yemeden malesef akıllanmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Eğitim veriliyor deniyor kurslarda. Trafik levhalarını bilmeden senelerce süren insanlar var. Burada haliyle sürücü suçlu ama bazı yayalar var ki otoyol bitimlerinden karşıdan karşıya geçiyorlar. Viraj girişinden kör noktadan karşıya geçen kişi çok. Bir keresinde bilen bilir, otobandan Buca'ya döndükten sonra eski mezarlığa gelmeden önce sola bir kıvrık var. Tam o kıvrıkta sol şeritteydim ve sağ şeritim boştu. Sola doğru dönerken, birden yola 2 kişi fırladı. O zamanlar da kendime çok güvenmezdim sürüşümü beğenmezdim, bir anda kırdım direksiyonu. Allah'tan araç stabil bir şekilde diğer şeride geçti. Korna çaldım zaten o bir kaç saniye içinde yüzlerini gördüm onlarda çok korkmuştu ki bende ama orada hiçbir ışık yok 30 metre sonra 3 yol bölümü var arkadaş gidip ordan geç dimi geçiceksen tam otoban çıkışı herkes deli gibi geliyor arkamdan. Yavaş gittiğim için çarpmadım belkide dikkatli olduğumdan herkese iş düşüyor. Yayalara kırmızı ışıkta geçtiler diye ceza kestiler mesela Manisa'da. Baya haberlere çıktı. Arkadaş bildiğin kural bu. Bir çok insan yaşamını yitiriyor. Ama bizim milletimiz ceza yemeden malesef akıllanmıyor.

hocam eğitim mi dediniz?
    ehliyet kursuna yazıldım,14 nisan daki sınava girdim,nasip ise direksiyon sınavına gireceğim 12 mayıs ta,
    kurstan hiç bir şey öğrenmedim,teorik dersleri kendim çalıştım,direksiyon dersi hak getire,6 saat,dedim nasıl olur,biz sınavdan geçiririz,gerisine karışmayız,dediler,birazcık hevesim olduğu için,eş dost arabası ile çalışıp direksiyonumu geliştirdim,ya dedim böyle imkanı olmayanlar,sınavdan geçecek,parası olmasına gerekte yok,bankaya gidecek,kredi ile bir araba alacak,ondan sonra gerisi malum.
    eğitim sistemimiz çok zayıf,fakat bunu değiştirebiliriz,kendi kanaatimce herkes bi ucundan tutabilir,nasıl?önce kendisi,sonra ailesi,sonra çevresi vs.
    bendeniz kızıma üç yaşında öğretmeye başladım,fakat kızıma sadece söylemiyorum,kendimde kurallara uyuyorum,
    bende butonlu bir ışıkta,araç yokken bile basarım yeşil yanmasını beklerim,yol boşsa bile beklerim,diğer insanlar geçer ve bana bu ne bekliyor diye bakarlar,olsun,,eğer ben kırmızı da yol boş olsa bile geçersem,ve kızıma geçme dersem onun üzerinde hiç etkim olmaz,ve bu etkiyi bir kere kaybettim mi de bir daha bulmak zor oluyor...naçizane görüşlerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: emeraldozsel

hocam eğitim mi dediniz?
    ehliyet kursuna yazıldım,14 nisan daki sınava girdim,nasip ise direksiyon sınavına gireceğim 12 mayıs ta,
    kurstan hiç bir şey öğrenmedim,teorik dersleri kendim çalıştım,direksiyon dersi hak getire,6 saat,dedim nasıl olur,biz sınavdan geçiririz,gerisine karışmayız,dediler,birazcık hevesim olduğu için,eş dost arabası ile çalışıp direksiyonumu geliştirdim,ya dedim böyle imkanı olmayanlar,sınavdan geçecek,parası olmasına gerekte yok,bankaya gidecek,kredi ile bir araba alacak,ondan sonra gerisi malum.
    eğitim sistemimiz çok zayıf,fakat bunu değiştirebiliriz,kendi kanaatimce herkes bi ucundan tutabilir,nasıl?önce kendisi,sonra ailesi,sonra çevresi vs.
    bendeniz kızıma üç yaşında öğretmeye başladım,fakat kızıma sadece söylemiyorum,kendimde kurallara uyuyorum,
    bende butonlu bir ışıkta,araç yokken bile basarım yeşil yanmasını beklerim,yol boşsa bile beklerim,diğer insanlar geçer ve bana bu ne bekliyor diye bakarlar,olsun,,eğer ben kırmızı da yol boş olsa bile geçersem,ve kızıma geçme dersem onun üzerinde hiç etkim olmaz,ve bu etkiyi bir kere kaybettim mi de bir daha bulmak zor oluyor...naçizane görüşlerim...

Eğitim veriliyor deniyor zaten hocam, bende öyle söyledim Bende pek eğitim aldım diyemem zaten. Malesef iki kitaba bakılıyor. Çıkmış sorular ezberleniyor ve olay bitiyor. Direksiyon dersinde hemen yönetimi veriyorlar. Zaten diğer sürücüler çok dikkat etmese birçok kaza geçirirdim. Büyük şehirlerde bu konunun üstünde daha sık durulsa da malesef yeterli derecede eğitim yok. Kimse bir türlü kuralları "kural" olarak kabullenemiyor ve onları çiğniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

quote:

Orijinalden alıntı: emeraldozsel

hocam eğitim mi dediniz?

Eğitim veriliyor deniyor zaten hocam, bende öyle söyledim Bende pek eğitim aldım diyemem zaten. Malesef iki kitaba bakılıyor. Çıkmış sorular ezberleniyor ve olay bitiyor. Direksiyon dersinde hemen yönetimi veriyorlar. Zaten diğer sürücüler çok dikkat etmese birçok kaza geçirirdim. Büyük şehirlerde bu konunun üstünde daha sık durulsa da malesef yeterli derecede eğitim yok. Kimse bir türlü kuralları "kural" olarak kabullenemiyor ve onları çiğniyor.

Hocam 2010 da ehliyet aldim ben , kurstaki derslere 1 gun bile gitmedim. Sinavdan onceki gece kitaba goz gezdirdim en fazla yarim saat. Ve ilk girisimde tum sinavlari gectim. Direksiyon sinavinda zaten sirasiyla - koltugu ayarla , aynalari ayarla , kemerini tak. Bunlar 50-60 puan getiriyor. Bir de titretmeden kaldirinca direk geciyorsun sinavi. Ben direksiyon sinavina arabamla gitmistim ama :D

• Işık yeşile döner dönmez vites atıp yavaşça hareket ediyorum ama ülkem şoförleri sağolsun, 0.001 saniye sonra kornaya basıyorlar. Çok aceleleri var ya. Lan bir şey derdim ama neyse. Kırmızı ile sarı aynı anda yanınca hızla hareket etmenin mantığı nedir anlamıyorum.
  • Aman hocam Allah korusun

Ülkemizde ne yazık ki trafik mantığı çok garip

Bir süre önce bacağımı kırdım ve şu an bir süre için değnek yardımı ile yürüyorum

Öğle saatleriydi derse gidiyordum yaya gecidinden karşıdan karşıya geçiyordum yaya geçidinin hemen orda ışıklar var ve bir araba ben geçmeye kalktığımda aniden hızlanmaya başladı ben tüm gücümü kullanıp bir an önce attım kendimi karşıya

Orda bacağım sorun çıkarsa dengemi kuramasam bitti işim...

Herkes bizler gibi anlayışlı değil ne yazık ki, çok boş insan var
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

Bir süre önce bacağımı kırdım ve şu an bir süre için değnek yardımı ile yürüyorum

geçmiş olsun,
    herkesin bir acelesi var,ama nereye?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.