efendi olsun,güvenilir olsun düzgün bir ailesi ve geçmişi olsun,yüzüne bakılır olsun kendi ayakları üzerinde durmayı bilsin işi gücü olsun....(böyle biride karşıma çıkmadı açıkcası )
Şu ana kadar gelen yorumlarda güvenilirliğe, zekaya , fiziksel görünüme,temiz bir aileye ve sorumluluğa vurgu yapılıyor. Tercihlerin yoğunlaştığı noktalar giderek belirginleşiyor
quote:
Orjinalden alıntı: eleny
efendi olsun,güvenilir olsun düzgün bir ailesi ve geçmişi olsun,yüzüne bakılır olsun kendi ayakları üzerinde durmayı bilsin işi gücü olsun....(böyle biride karşıma çıkmadı açıkcası )
imkansız bişeyler mi istiyorum acaba yoksa böyle insanların sayılarımı tükendii....
cart curt
Öncelikle erkek olsun.(kızdan damat mı olurmuş hiç )
quote:
Orjinalden alıntı: respiro
Güvenilir olsun Zeki olsun Erkek olduğunun farkında olsun Sorunlu birisi olmasın Düzgün bir ailesi ve geçmişi olsun Göze (ya da gözüme) hitap etsin Gereksizce boş boş konuşmasın ve salak salak her şeye gülmesin, efendi olsun Sorumluluk sahibi birisi olsun Korkak olmasın Çalışkan olsun Üstüne vazife olmayan işlere karışmasın Kaypak olmasın Haklı olduğuna inandığı konularda tepkilerini dile getirebilir birisi olsun
Ki böyle birisi de yok zaten.
+1
quote:
quote:
imkansız bişeyler mi istiyorum acaba yoksa böyle insanların sayılarımı tükendii....
İmkansız değil ama bu niteliklere haiz birini bulman biraz zaman alır. Sosyo-Ekonomik ve kültürel açılımları olan bir konu . Tekrar saol
kendin ol,inan kendin olursan gerçek ve saf aşkı yaşarsın.
quote:
Orjinalden alıntı: Babajaro
quote:
quote:
İmkansız değil ama bu niteliklere haiz birini bulman biraz zaman alır. Sosyo-Ekonomik ve kültürel açılımları olan bir konu . Tekrar saol
neyse benimde acelem yok zaten karşıma çıkar muhakkak ruh ikizim (rica ederim)
quote:
Orjinalden alıntı: Babajaro
Evet. Sizlere sesleniyorum forumun saygıdeğer bayan üyeleri. Bir damat adayında aradığınız kriterleri önceliklerinize göre sıralayacak olsanız, nasıl bi sıralama yapardınız? Listenin başında hangi kriter olurdu? Vazgeçilmezleriniz neler? Amacım yaptığınız tercihlere dayanarak genel bir eğilim ve profilin ortaya çıkmasını sağlamak ve de evliliğe adım atmadan önce muhtemelen sizinle aynı sosyo-kültürel çevreden gelecek olan eş adaylarının tercihleri hakkında damat adaylarının bir fikir sahibi olmasını sağlayarak duruşlarını ve tavırlarını gözden geçirmesine imkan vermek.
Katılan yada katılmayan herkese şimdiden teşekkürler
-En başta kendini doğru ifade edebilmeli -Saygısı ve sevgisini evleneceği kişiye yansıtabilmeli (burası kişiden kişiye değişir) -Kendiyle barışık birisi olmalı -Ailesi tabiiki önemli ,en azından dünya görüşleri açısından uyuşmalı (birçok detay eklenebiir) -İşi de ne olursa olsun sebat göstermeli,ve riskleri göze almalı -Paylaşım olarak değişikliklere uyum göstermeli (ortak zevkler-hobbyler denebilir ) -Sosyal yaşamda eşini taşıyabilmeli (kıskançlık burada başlar )......
2si bir arada çok gördüm ama 3ünü daha hiç görmedim.....
onun dışında saygı-sevgi,anlayış,sadakat....
forumda senin yazdıgın niteliklere sahip bir sürü damat adayı vardır..
quote:
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: BlooDyLoVe
quote:
Orjinalden alıntı: s£stavina
insan sevdimi gerisi teferruat
Öyle değil işte
öle diyosam öyledir
para mühim değil zamanla kazanır
tip mühim değil bakımla düzelir
ama insan değilse buna çözüm yok işte
quote:
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: s£stavina insan sevdimi gerisi teferruat
Öyle değil işte
öle diyosam öyledir para mühim değil zamanla kazanır tip mühim değil bakımla düzelir ama insan değilse buna çözüm yok işte
Bazı zamanlarda söylediğin gibi sadece teferruat olabilir ama bu her zaman geçerli değil bence ama madem sen öyle diyosun öyle olsun
Para + Tip + İnsalık bu denkleme gelince sana katılıyorum.
quote:
quote:
quote:
quote:
Öyle değil işte
öle diyosam öyledir para mühim değil zamanla kazanır tip mühim değil bakımla düzelir ama insan değilse buna çözüm yok işte
Bazı zamanlarda söylediğin gibi sadece teferruat olabilir ama bu her zaman geçerli değil bence ama madem sen öyle diyosun öyle olsun
katılmada göriim
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Öyle değil işte
katılmada göriim
Ama kafama takıldı Yemek yeme alışkanlığı zamanla düzeltilirmi peki ?