Şimdi Ara

Kızlar, bir damat adayında aradığınız nitelikler neler ? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

üzgünüm dostum orda tıkandın

Ben zaten evlenmeyi düşünmüyordum. Mutluyum ben böyle
  • Hmm, ilginç gerçekten. Bütün tanımlamalar beni işaret ediyor.
  • Öncelikle yakışıklılık maddiyattan yaş durumundan daha önemlısı;
    *Adam olacak..delikanlı olacak öle pıs pıs birisi olmayacak...ne diyorsa açıkca söylecek yalan söyleme şansı yok.
    *yanındayken güven duymam lazım beni koruyabılmeli.
    *iyi terbiye almış birisi olmalı.güvenilir olmalı,anlayışlı olmalı beni anlamalı..
    *saygı sadakat ve sevgi olmalı hatta bir ilişkideki ilk şartlardan biri belki de...sadakat şart.
    *çok önemli değil ama yaşı benden büyük olursa benden daha olgun olacagı ıcın düzeyli bir ilişki yaşanır(istisnalar hariç)
    *kendi ayakları üzerinde durabılecek bir maddiyatı olsun yeter.hayat müşterek...
    *birazda eli yüzü düzgün olsun yeter..
    aslında bu saydıklarım dört dörtlük bir insan istiyor gibi görünebılır fakat bence herkesın ıstedıgı hemen hemen bunlardır..
    tabi herşey karşlıklıdır.bu saydıklarımı ben de sunmalıyım ki oda aynı degerı versın bana....

• quote:

Orjinalden alıntı: = JuLıA =

Öncelikle yakışıklılık maddiyattan yaş durumundan daha önemlısı;
    *Adam olacak..delikanlı olacak öle pıs pıs birisi olmayacak...ne diyorsa açıkca söylecek yalan söyleme şansı yok.
    *iyi terbiye almış birisi olmalı.güvenilir olmalı,anlayışlı olmalı beni anlamalı..
    *saygı sadakat ve sevgi olmalı hatta bir ilişkideki ilk şartlardan biri belki de...sadakat şart.
    *çok önemli değil ama yaşı benden büyük olursa benden daha olgun olacagı ıcın düzeyli bir ilişki yaşanır(istisnalar hariç)
    *kendi ayakları üzerinde durabılecek bir maddiyatı olsun yeter.hayat müşterek...
    aslında bu saydıklarım dört dörtlük bir insan istiyor gibi görünebılır fakat bence herkesın ıstedıgı hemen hemen bunlardır..
    tabi herşey karşlıklıdır.bu saydıklarımı ben de sunmalıyım ki oda aynı degerı versın bana....

İmzanı çalabilirmiyim ?

• efendi,paraya tapmayan,yardımsever,na imansız olsun demi sestavina
  • quote:

Orjinalden alıntı: ***NiRvAnA***

efendi,paraya tapmayan,yardımsever,imanlı olsun demi sestavina

Anne bak kral çıplaaakk

Kızlar, bir damat adayında aradığınız nitelikler neler ?

• quote:

Orjinalden alıntı: respiro

Güvenilir olsun
    Zeki olsun
    Erkek olduğunun farkında olsun
    Sorunlu birisi olmasın
    Düzgün bir ailesi ve geçmişi olsun
    Göze (ya da gözüme) hitap etsin
    Gereksizce boş boş konuşmasın ve salak salak her şeye gülmesin, efendi olsun
    Sorumluluk sahibi birisi olsun
    Korkak olmasın
    Çalışkan olsun
    Üstüne vazife olmayan işlere karışmasın
    Kaypak olmasın
    Haklı olduğuna inandığı konularda tepkilerini dile getirebilir birisi olsun

Ki böyle birisi de yok zaten.

Allah'tan korksun, ehli sünnet olsun. Allah'tan korkan kişi ona emanet edilen eşi önemser, sever, sayar, bir başkasına bakma gereği duymaz. Allah'tan korkarsa kuldan da utanır; haliyle başkasını utandıracak hiçbir şey de yapmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: BlooDyLoVe

quote:

Orjinalden alıntı: = JuLıA =

Öncelikle yakışıklılık maddiyattan yaş durumundan daha önemlısı;

İmzanı çalabilirmiyim ?

alıntıdır by julıa yazmak şartıyla

şaka yaptım begendıysen alabılırsın tabi

• Tahminimden daha yüksek bir katılım olmuş. Zaman ayırıp tercihlerini paylaşanlara şükranlarımı sunuyorum. Ortaya çıkan damat adayı profili olunlaştığını söyleyebiliriz. Bana göre eksik kalan husus , seçeceğiniz eşin sizinle aynı sosyal çevreden gelmesi ve dünya görüşünün uyumluluğu . Ayrıca karşı tafarın çoğu hususlarda gelin adayından benzer niteliklere sahip olmasını bekleme gibi bir hakkı var. Denklik ve uyumluluk bir evliliğin sağlıklı yürümesi için öncelikli şart. İkinci bölümde bu hususları tartışabiliriz isterseniz.

Yukarıda vurgu yapılan niteliklere sahip bir damat adayı karşınıza çıktı fakat sizinle aynı sosyo-kültürel-ekonomik çevreden gelmiyor ve dünya görüşü ,hayata bakışınız sizden farklı ise tavrınız ne olurdu ??

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.