Şimdi Ara

Klanlar [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Klanlar.org ortaçağda geçen tarayıcı tabancı bir oyun. Her oyuncu küçük bir köy yöneticisi olarak oyuna başlıyor ve oyundaki amaç köyü geliştirilip, başka köyleri de fethedip büyük ve güçlü bir krallık kurmayı amaçlıyor.

Tabi düşmanlarınızın uyumadığını unutmayanız… Bu dünyadaki tek gelişmek ve güç sahibi olmak isteyen kişi sen değilsin. Civarda başka güç sahibi olmak isteyen köyler de var. Biraz beceri ve tabi güç lü bir ordu kurarak başka köyleri yağmalayarak çok daha hızlı gelişebilir ve düşmanlarını daha hızlı alt edebilirsin.

Klanlar’da sadece hızlı gelişmek veya saldırılar düzenlemek yeterli olmuyor. Güçten birlik doğar sözünü unutmamak gerek. Ne kadar güçlü olursanız olun, birlik olan diğer oyuncular karşısında çok da fazla şansınız olmayabilir. Bu nedenle oyunda belirli bir aşamadan sonra mutlaka ya bir Klan’a üye olun veya kendiniz bir klan kurun. Bu klan sayesinde başka oyuncularla alışverişlerde bulunabilir veya köyünüzü olası saldırılara karşı daha kolay savunabilirsiniz.

Emin adımlarla büyük krallığınızı kurarken mutlaka başka köyleri fethetmeniz gerekiyor. Ne kadar çok köye sahip olursanız, emrinize o kadar çok birlik ve kaynak alabilirsiniz. Başka büyük krallıkları/köyleri fethetmenin tek yolu yine çok sayıda köy, kaynak ve çok sayıda büyük birlik sahibi olmaktır.

Resim 1

Klanlar [ANA KONU]

1 Bedava üyelik almak için tıklayın
    2 üyelik alıp e mailden aktivasyon yaptıktan sonra sağ taraftan giriş yapıyoruz ve dünyamızı seçiyoruz..En son dünyayı seçmekte fayda var çünkü en yenisi o..İnsanlar diğerlerindeki kadar güçlü değil..

Resim 2

Klanlar [ANA KONU]

Dünyayı seçtikten sonra karsımıza bu ekran geliyor..Köyümüzün hangi yönde olacağını seçiyoruz..

Resim 3
     Klanlar [ANA KONU]

Ve oyuna ilk giriş..Karsımıza cıkacak olan ilk ekran..Oyunda otomatik yardım sistemi vardır bi süre size o yardım edecek ve oyunu tanıtacak daha sonra tek başınasınız..
    1numara: Oyundaki kaynaklarınız..Bu kaynaklara göre asker yaratabilir yada köyünüzü geliştirebilirsiniz..Bu kaynaklar köyünüzdeki kaynak merkezlerinin seviyesine göre saatlik olarak kendiliğinden yükselir onun dışında askerlerinizle başka köye saldırı yapıp o köyün kaynaklarını sömürebilirsiniz.
    2Numara: Kaynak merkezlerinizin saat başı ne kadar üretim yaptığını gösterir.
    3Numara: Çaylak koruması ise oyuna yeni başladığınız için 15 gün sizi korumaya alır ve bu süre zarfında size kimse saldıramaz..
    4Numara: Köyünüzün koordinatlarıdır..O dünya üzerindeki koordinatlar sadece 1 köye aittir diğer köylerinizin koordinatları farklı olur..Köy alırken bu mesafeye dikkat etmenizi öneririm.Çünkü bir saldırı aldığınızda köyleriniz birbirine yakın olursa yardım etmeniz daha kolay olur.

Resim 4

Klanlar [ANA KONU]

1numara: Dünya üzerinde bulunduğunuz kıtayı gösterir
    2numara: Yardım penceresi

Resim 5

Klanlar [ANA KONU]

Ana bina sayfası..Burada köyünüzü geliştirebilirsiniz.Köyünüze kışla heykel ,ahır gibi birimler kurup onları geliştirebilirsiniz.

Resim 6

Klanlar [ANA KONU]

Haritadan bir köyü seçip saldırmayı seçtiğimizde karşımıza bu ekran gelecek..Burada köye göndereceğimiz askerleri yönetiriz..İstediğimiz miktarda ve türde asker gönderebiliriz..

Resim 7

Klanlar [ANA KONU]

Resim 6 da her şeyi ayarlayıp saldır dediğimizde bu ekran karşımıza gelir.Buradaki en önemli husus 1Numaradaki moral kısmıdır.Moral bu oyunda çok önemli bir yere sahiptir..Yüksek puanlı kişilerin düşük puanlı kişileri ezmemesi için getirilmiş bir sistemdir..Moral ne kadar düşük olursa o kadar çok asker kaybedersiniz..Saldırdığınız kişinin puanı sizden büyükse veya size yakınsa moral %100 olur..Eğer sizden düşükse moralde aradaki fark oranında azalacaktır.

Hammaddeler
     Klanlar [ANA KONU]

Birimler veya binalar yapabilmek için hammaddeye ihtiyacın vardır. Hammaddeleri otomatik olarak madenlerinden (oduncu, kil ocağı, demir madeni) alırsın. Hammaddeleri hesabına giriş yapmamış olsan bile alırsın.
    Ne kadar hammadde alacağın madenin seviyesine bağlıdır. Üretilen hammaddelerin kaybolmaması için deponun yeterince büyük olması gerekir. Deponun ne kadar büyük olduğuna ve içinde ne kadar hammadde bulunduğuna ilişkin göstergeyi sağ üstte bulabilirsin.
    En sağdaki sayı, hangi çeşitten ne kadar hammadde depolanabileceğini gösterir. Bu örnekte 1000 odun, 1000 kil ve 1000 demir depolanabilir. Bunun solundaki sayılar, söz konusu hammaddeden ne kadar bulunduğunu gösterir.

İlk adımlar

Oyunda yeniysen, en çok ihtiyacın olan ve düşünmen gereken şey hammaddelerdir. Oduncu kampında odun, kil ocağında kil ve demir madeninde demir üretebilirsin. Bu binaların seviyelerini ne kadar yükseltirsen, üretimin de aynı oranda artar. Oyuna başladığın ilk günlerde, odaklanman gereken binalar, kaynak üretimi sağlayanlar olmalıdır.

Eğer kaynak üretimi ile ilgilenirken ya da kaynak üreten binalarını geliştirirken yağmalanıyorsan ya da yağlamalanma riskin çok yüksekse, madenlerini korumanın bir diğer yolu da gizli depo yapmaktır. Gizli depo seviyesini ne kadar yükseltirsen, gizli deponun saklama kapasitesini o oranda arttırmış olursun. Bu sayede gelen yağmacılardan kaynaklarını korumuş olursun. Ayrıca duvar yapımına başlaman da yararlı olacaktır. Başlangıç aşamasında duvar rakip oyuncuların büyük kayıplar vermesine sebep olacaktır ve böylece saldırı alma riskini azaltacaktır.

Maden binalarını ve kaynak üretim planlarını düzenledikten sonra, asker üretimin için ticaret yapmaya başlayabilirsin. Kışlanda (ana bina 3. seviyede olmalı) mızrakçı üretebilirsin. Mızrakçılar saldırı için çok uygun olmayabilirler, ancak kaynak transferleri ve zayıf oyuncuları yağmalamak için uygundur.

Eğer ticaret yapmak istersen, pazar (ana binanın 3., deponun 2. seviyede olması gerekir) inşa edebilirsin. Bu bina sayesinde, çevrende bulunan köylerin neleri satışa çıkardığını görebilirsin. Bu şekilde, hangi kaynaklara ne kadar değer verdiğine bakarak, hangi oyuncunun nelere ihtiyaç duyduğunuda öğrenebilirsin. Elbette kendi satışlarını da pazar sayesinde yapabilirsin, fakat unutma ki pazar binan 1. seviyedeyken, 1 satıcın olur, yani kendi tekliflerinin kapasiteni aşmamasına dikkat et.

Bunun yanında dilersen bir klana katılabilirsin. Birlikte daha iyi savunma ve ticaret yapabilirsiniz. Elbette arkadaş da edinebilirsin...

Bina yap
    Bir bina yapmak istediğinde ana binaya tıklaman ve oradan "x seviyesine yükselt" butonuna tıklaman gerekir.

Birim yap
    Birimleri kışlada üretebilirsin. Kışla yapabilmek için ana binanın 3. seviyede olması gerekir.
    Başta sadece mızrakçı üretebilirsin, diğer birimler özellikle demirciye ve başka yeni binalara ihtiyaç duyarlar (örneğin at çiftliği ya da atölye).

Birimlere Genel Bakış
     Klanlar [ANA KONU]

Köy Ele Geçirmek

Nasıl fetih yapılır?
    Ele geçirmek, başka bir köyü fethetmek yani kendi bünyene katmak anlamına gelir. Bu, ikinci bir köye, daha ileride de daha fazla köye sahip olmanın tek yoludur. Bunu yapabilmek için öncelikle bir misyoner yapmalısın ve düşman köylere saldırmalısın (ve kazanmalısın). Bir misyoner ile bir köyün desteğini düşürebilirsin. Destek normalde 100 civarındadır. Bir misyonerin saldırısıyla destek düşer. 20-35, bu esnada bir saldırıya 1, 2 ya da daha fazla misyoner göndermen fark etmez. Köyü alabilmek için desteği 0'a veya 0 altına indirmelisin. Genel olarak bir misyoner ile saldırarak 4 ya da 5 saldırı da mümkündür, istisnai durumlarda 3 saldırı da yeterli olabilir. Bir misyoner tek başınaysa, genelde düşman köyün alan savunması esnasında ölür, bu nedenle her zaman beraberinde destek göndermn gerekir.

Misyoner desteği 0'ın altına indirdiğinde, köye hükmeder ve kullanılmaya devam edilemez.

Misyoner yapmak

Bir misyoner yapmak için öncelikle bina için gerekli koşullar yerine getirilmelidir (ana bina 20, demirci 20 ve pazar 10). Ardından yeterli miktarda hammadde ve boş çiftlik alanı olmalıdır.
    Yapabileceğin misyonerlerin sayısı, sahip olduğun altın sikkelerin sayısına bağlıdır. Altın sikkeleri sarayda bastırabilirsin. Birinci misyoner için bir altın paraya, ikinci misyoner için tekrar fazldan iki altın paraya ihtiyacın var, yani toplam 3 (üçüncü misyoner için 6 altın paraya ihtiyacın olur, yani üstüne 3 tane daha satın alman gerekir). Altın paralar asla harcanmaz ve misyonerin ölse ya da bir köyü ele geçirsen bile sürekli elinde kalır. Altın paralar bir köyden bağımsızdır ve yollanmasına gerek yoktur. Eğer A köyünde 10 altın para bastırırsan, misyoneri B köyünde de üretebilirsin (bina koşulları sağlandığında)
    Altın paralar yalnızca misyoner aile için yer edinmen için yapılan ödemedir. Misyonerleri yine de üretmen ve masrafını ödemen gerekir. Ancak misyonerin fiyatı sabittir.
    Bir Altın paranın fiyatı : 28.000 odun 30.000 Kil 25.000 Demir

Ticaret

Ticaret sayesinde başka oyuncularla hammadde takas etmeye veya onlara gönderme imkanına sahipsin. Bunun nasıl yapıldığını bir sonraki yardım bölümünde öğrenebilirsin.

Serbest ticaret: Burada başka oyunculara hammadde gönderebilirsin.

Takas ticareti: Burada kendin teklif sunabilir ve diğer oyuncularınkini kabul edebilirsin.

Teknoloji Ağacı
     Klanlar [ANA KONU]

Premium Hesap
    Oyunda farklı ayrıcalıklara sahip olmak için premium hesap satın alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kimeno -- 25 Ocak 2012; 15:38:55 >

• Güzel oyun dedim başladım ilk savaşı kaybedince direk CTRL + W
  • Rehberi gerçekten güzel hazırlamışsın emeğine sağlık
  • Eline sağlık oyunu 6 yıldır oynuyorum ve henüz hiçbir webtabanlı oyun bunun üstüne geçemedi benim için
  • quote:

Orijinalden alıntı: E4EN

Eline sağlık oyunu 6 yıldır oynuyorum ve henüz hiçbir webtabanlı oyun bunun üstüne geçemedi benim için

Eskiden klansavaslari.net ti sonradan bazı sorunlar cıktı data silindi klanlar.org acıldı bütün köylerim gidince sinirlenip bırakmıştım ama yinede güzel oyun Arada oynamak istemiyor değilim hani
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kimeno

quote:

Orijinalden alıntı: E4EN

Eline sağlık oyunu 6 yıldır oynuyorum ve henüz hiçbir webtabanlı oyun bunun üstüne geçemedi benim için

Eskiden klansavaslari.net ti sonradan bazı sorunlar cıktı data silindi klanlar.org acıldı bütün köylerim gidince sinirlenip bırakmıştım ama yinede güzel oyun Arada oynamak istemiyor değilim hani

Herkez gibi bende o darbeyi aldım 6 milyonluk hesap bir anda gitti tabi bende sinirlenip oyunu bıraktım ama 1 ayı geçmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: kamillerbesteci

siz hakkaten eziksiniz takmışınız bi klanlar oyununa bi site vericem girin yükleyin ve oynayın,oyun acayip güzel site:www.wolfteam.com

adam gibi konuş gösteririm sana eziği..Wolfteam de oynadım bi halta benzemeyen sacma bi oyun..Klanlar a zekan yetmiosa oynamicaksn
  • Büyüde gel jonem sen şimdi metin 2 de oynuyosundur
  • Eskiden oynuyordum klanlar ama bu tanitimi gorunce yine oynuyasim geldi tekrar başlicam paylaşım için çok teşekkürler.
  • Kötü bir oyun.Travian daha iyi bundan. İkisini de oynamıyorum ama benim bildiğim bu.
  • Teşekkürler.. (100. mesaj)
  • Bende oynuyorum 10000 puan falandım.4-5 köyüm vardı sonra sıkılıp bıraktım :D
  • bi yere kadar iyidi ama sonra saldırılarla başa çıkamyınca bırakmıştım..
  • Bence traviandan çok daha iyi yaş ortalaması çok daha yüksek çok daha ciddi bir ortamın olduğu çok daha zeka gerektiren bir oyun çok oynamışlığım var ama okul zamanı olmuyor geceleri online olmak çok çok etkili çünkü bundna dolayı her yaz açar 3 ay takılırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.