Şimdi Ara

KLARNET BAŞLAYACAM YOL BİLMİYORUM VE TEDİRGİN

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Klarnete eskiden beridir ilgim var.19 yaşındayım ve üniversite okuyorum.Finaller bitince yazın ingilizce eğitimim var.Ve ilk defa bu yazı hep özlemini çektiğim bir olay, bir hobi, bir enstrüman çalmayla ,bir hobiyle ilgilenmeyle geçirmek istiyorum.Gitar, saz, keman değil aradığım ,hep istediğim, sanki içimden hep gelen bi tını gibi geliyor klarnet sesi.
    Gelelim asıl meseleye. İnternette olsun, forumlarda olsun hep okudum teknik terimler vs vs. Klarnet ile ilgilenen kişilere sorularım şunlardır.Şimdiden teşekkürler.
    İlkokulda flüt çalardım, birde ben stres olunca ellerim terler,delikleri nemli ellerle süper kapatırdım:)Bu klarnette sorun olurmu?
    1-Stres sıkıntı yapınca ellerim terler benim ,bir sıkıntı yaratır mı?
    2-Sol klarnet 2.el alabilirim,temiz bulursam yada temizini anlayamam heralde,tanıdıktan belki bulurum sol klarnet ,sibemol sıfırda alabilirim 300-500 TL arası fiyatları var, acaba hangisini seçeyim ( çok acemi değilim bayağı araştırma yaptım ses olarak sol istiyorum sanki ama bazı parçalarda sibemolün tınısına hastayım nasıl karar vericem?

--3--
    Nota,ses,tını olayları klarnette çok, perdeler diyezler vs. vs .Benim kafamdaki durum şöyle ki mesela bir parça çalıcam atıyorum,
    notaları: do do re re la si do la si do la si si do
    ben bunların hangi parmaklara geldiğini beynimde kazımışım hangi parmak hangi nota olduğunu, ve defterime TÜRKÇE OLARAK DO RE SOL RE RE yazmışım ,ve ezberden hızlı hızlı notalara basıyorum ve bir parçayı çalmış oluyorum olay beynimde bu, bir yanlışı var mı?
    Tabi bu yöntem komple ezberleme ile, bilmediğin çalışmadığım bi parçayı o anda çalmak imkansız ama olsun ben başlangıç olarak ezberden bi 5 parça öğrensem beni tatmin edecek gibi.

4- perde geçişleri felan ilk etapta bu olaylara girmek istemiyorum, yada belkide bi parça üzerindekileri,yerlerini nasıl yapıldığını o parçayı öğrenirken ogrensem ve o an kullansam yeterli bana, profesyonellik değil amaç.

5- ah istanbul olsun, gülü susuz seni aşksız bırakmam olsun, ben seni ellerin ol diyemi sevdim olsun bu gibi birkaç parçayı ne kadar sürede ezberleyip çalabilirim? bu yaz tatilinde 3 ayda bir iki parça ezberleyebilir miyim? teşekkürler.
    (HER TÜRLÜ TAVSİYE ÖNERİYE AÇIKTIR)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.