Şimdi Ara

Klarnet hakkında bilgisi olan ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bayanlar klarnete başlıycam ama hangi klarneti tercih etsem bilemedim . Fabrikasyonlarda sorun çıkabiliyor diye duydum ve etrafımda bilende yok o yüzden özel yapım almayı düşünüyorum . Erman Özdemiri aradım Gül ağacından yapılma klarnete 1800 dedi . Yaşar Özdemiri aradım oda 1200 lira dedi . İstiklalde gezerken çalan sokak sanatçısı vardı ona sordum Yaşar Özdemirden almış ben memnunum diyordu . Bu 2 adamda Ordulu . Akrabalar sanırsam :D Siz ne dersiniz ?

• desquil D kullanıcısına yanıt
    1200 lira .ok uygun bir fiyat ben fabrikasyonla çalmaya başladım çünkü zor klarnet çalmak hani ses çıkarması bile zor bence fabrikasyonla kursa başla 5 ay felan sonra kendine istediğini al çünkü klarnet zor iş boş boş paranı yatırma derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanakon

1200 lira .ok uygun bir fiyat ben fabrikasyonla çalmaya başladım çünkü zor klarnet çalmak hani ses çıkarması bile zor bence fabrikasyonla kursa başla 5 ay felan sonra kendine istediğini al çünkü klarnet zor iş boş boş paranı yatırma derim

Fabrikasyonların en ucuzu 600 lira zaten. Almak istersem yenisini 1200 daha vericem . Ayrıca calabiliceğimi düşünüyorum müziğe yeteneğim vardır kulağım iyidir . 5-6 yıldır bağlama çalıyorum neyden ses çıkarıyorum . Başlangıçta sesin güzel olması çok onemli benim için . Tat alamazsam ben o tondan soğurum çünkü :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: desquil

quote:

Fabrikasyonların en ucuzu 600 lira zaten. Almak istersem yenisini 1200 daha vericem . Ayrıca calabiliceğimi düşünüyorum müziğe yeteneğim vardır kulağım iyidir . 5-6 yıldır bağlama çalıyorum neyden ses çıkarıyorum . Başlangıçta sesin güzel olması çok onemli benim için . Tat alamazsam ben o tondan soğurum çünkü :)

Ben fabrikasyonu 295 é almıştım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Ben fabrikasyonu 295 é almıştım

Sol klarnet mi yoksa si bemol diye geçeni mi 295'e aldınız hocam?

• Sentez* kullanıcısına yanıt
    Sib

• quote:

Sib

Peki bir pişmanlığınız oldu mu sol klarnet almadığınız için ? Türk parçaları için sol uygun dendiği için soruyorum bunu.Sib'ler daha uygun fiyatlı olduğu ve kendimden emin olmadığımdan (malum zor bir çalgı) fazla para vermek istemediğim için sib almayı düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

quote:

Sib

Peki bir pişmanlığınız oldu mu sol klarnet almadığınız için ? Türk parçaları için sol uygun dendiği için soruyorum bunu.Sib'ler daha uygun fiyatlı olduğu ve kendimden emin olmadığımdan (malum zor bir çalgı) fazla para vermek istemediğim için sib almayı düşünüyorum.

Sıkıntı yaşarsın ses daha ince ama çalamazsın diye birşey yok ama Sol Klarnet lerde 350 felan

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

quote:

Sib

Sıkıntı yaşarsın ses daha ince ama çalamazsın diye birşey yok ama Sol Klarnet lerde 350 felan

İnternette genelde 500 civarında başladığını gördüm hocam bir de çevremdeki müzik marketlere sorayım bakalım onlarda durum ne.Cevaplar için sağolun.

• Bakalit klarnet alma sakın . Metal al onun yerine daha iyi. Ramazan Kor yapımı metal klarnetler var onlar iyi eğer ağac alamam dersen . Bakalitleri tavsiye etmiyor kimse . Ayrıca 500 600 den başlıyor sol klarnetler. Ben derim ki 1 yıl en fazla gidecek alacağın klarnet sonra tekrar para vereceksin. Onun yerine düzgün bişey al öyle başla .
  • Sol ve Sib klarnetlerin sistemleride farklı diye biliyorum . Sİb klarnette türk müziği çalmak çok zormuş. Komaları vermek falan ...
  • En iyi tonu verenler abanoz ve Gül ağacından klarnetlerdir amatiyi dusunebilirsin bek olarak 5jb vandoren veya master bek var vandorenin yine kamış olarak vandoren veya rico rotal var ama bunlar en üst seviye.diyorsan orta halli bişey alcam Dominguez Klarnet alabilirsin abqnoz polikarbonfiber karışımı

• bende bakalit aldım pişmanım ramazan kor vardı elimde sattım :(
  • desquil D kullanıcısına yanıt
    Fox usa + vandoren 5jb başlangıç için idealdir .
  • mezunuz34 kullanıcısına yanıt
    Özel yapım sipariş ettim Usta. 1200 lira gülden. Tonu hosuma gitmezse 5jb yada remsey bek alıcam

• quote:

Özel yapım sipariş ettim Usta. 1200 lira gülden. Tonu hosuma gitmezse 5jb yada remsey bek alıcam

5jb kullanıyorum gayet memnunum
  • Alakasız olacak ama bilgili arkadaşlara sorayım klarneti nerede çalabiliyorsunuz? Apartman dairesinde komşuları rahatsız etmez mi mesela?
  • Pesten çalarsan sıkıntı yok da tize girdin mi biraz sıkıntı olabiliyor
  • Hocam selam, ben daha yeni başlayacağım Remsey klarnet tavsiye etti elinde 1 adet kalmış bakalit ama akord sorunu yok abanoz klarnetindeki gibi gümüş perdeler aynen mevcut. Durmuş Kısaoğlu abimiz satıyor iyi bir bekle birlikte 1800 tl ye. Sizce nasıl alınır mı?

• vandoren beklerin profil 88 olanlarının farkı nedir ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.