Şimdi Ara

Klasik gitar penayla çalınır mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir işe girdim , engel oluyuordu mecbur kestim tırnakları.Şimdi gitarımı çalamıyorum parmaklarla basınca berbat bir ses çıkıyor sinir oldum.Penayla güzel ses çıkıyor ama tırnakla çaldığım gibi seri çalamıyorum.Belki de ben tırnağa alıştığım için mi zorlanıyorum acaba.Günlük hayatta uzun tırnak sanıldığı gibi kolay birşey değil.Sırf bu tırnak meselesi yüzünden akustik gitara geçmeye düşünüyorum.Akustik gitar da tırnakla çalınmıyor diye biliyorum.

• penayla alt üst yapmaya alışırsanız hızlanırsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • (klasik müzik yaptığını varsayarak) aynı anda 4 pena kullanabileceksen neden olmasın çok önerilmese de takma tırnak kullanabilirsin(başka bi adı vardı sanki ama hatırlayamadım) igor presnyakov takma tırnaklarla çalıyo ve adam aşmış durumda illa penayla çalınması gerek diye yaklaşmamak gerek olaya da
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elsewiir

(klasik müzik yaptığını varsayarak) aynı anda 4 pena kullanabileceksen neden olmasın çok önerilmese de takma tırnak kullanabilirsin(başka bi adı vardı sanki ama hatırlayamadım) igor presnyakov takma tırnaklarla çalıyo ve adam aşmış durumda illa penayla çalınması gerek diye yaklaşmamak gerek olaya da

+1
    Ben de elektro gitarımı almadan önce kendim kardeşimin klasik gitarında penayla alternate picking ile çalıyordum.Yasak falan değil hatta arada tekrar alıyorum biraz zorlarsanız yarım ses bend hatta ve hatta az daha zorlarsanız pinch harmonic bile yapılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elsewiir

(klasik müzik yaptığını varsayarak) aynı anda 4 pena kullanabileceksen neden olmasın çok önerilmese de takma tırnak kullanabilirsin(başka bi adı vardı sanki ama hatırlayamadım) igor presnyakov takma tırnaklarla çalıyo ve adam aşmış durumda illa penayla çalınması gerek diye yaklaşmamak gerek olaya da

Tek penayı kullanamıyorum , dört tanesini nasıl kullanıyım.Takma tırnağa da karşıyım.Kötü yorumlar okudum takma tırnakla ilgili.Ben en iyisi kendimi penaya alıştırmaya bakıyım.
  • Tabii ki çalınır niye çalınmasın ne biçim bir soru bu
  • Çaldığınız parçalara bir kaç örnek verebilir misiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çaldığınız parçalara bir kaç örnek verebilir misiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer klasikte orta seviyeye geldiysen akustik veya elektroya geçebilirsin bence,istersen tabi.Ama klasik bambaşka bişeydir,orasına kendin karar ver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sâlim

Çaldığınız parçalara bir kaç örnek verebilir misiniz?

Hacı belediyenin kursuna gittiğim için hoca müzik hocası olmadığı için yavaş gidiyoruz , daha ritim vurmaya bile geçemedik.Hoca caddelerde rüzgarı öğretti , ben kendim Artık Sevmeyeceğim'i öğrendim.Artık Sevmeyeceğim güzel bir parça.Hakan Peker'in söyleşini beğeniyorum.
  • dostum bence hiç sorun yok klasik gitara pena ayrı bir zevk verir ama istersen parmak pena kullanabilirsin onlarda baya iyidir :)
  • Hızlandım penayla çalmada hatta penayla çok daha hızlı çalabiliyorum.Tırnak ile hız bir yere kadar gidiyor , orda tıkanıyor , pena ile hızlı çalmada bir sınır yok ama yanlış yere vuruyorum arada onuda zamanla aşarım artık.Peki ritim vurulur mu penayla onu bilmiyorum.
  • tirnakla ne yaparsan hatta fazlası bile yaparsın pena ile ritimde olur :) ama örümcek çalışırsan senin için iyi olur
  • ritimde genellikle pena uçup gidiyor özellikle hızlı sus yaparken... İyi alışmak gerek
  • Çalınmaz kardeş, yasak. Geçen bizim bir arkadaş penayla çaldı, 2 gün sonra İspanya'dan birileri geldi adamı tutuklayıp götürdüler. Meğer klasik gitarı penayla çalmak yasakmış.

Şaka bir yana çalınır elbette ama klasik gitarın doğasına aykırı. Klasik gitarın parmaklarla çalınmasının sebebi sadece ses çıkartmak değil. Sağ elin 5 parmağıda klasik gitar tekniğinde kullanılır. Tabi klasik gitarı sadece akort basıp ritim atmak için kullanıyorsan pena da işini görür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.