Şimdi Ara

Gitar çalmak mı daha kolay yoksa bağlama çalmak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
21.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gitar çalmak mı daha kolay yoksa bağlama çalmak mı?

Yazın başlamak istiyorum ikisi de çok hoşuma gidiyor en kısa sürede hangisine aşina olabilirim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gitar Mı Kolay Bağlama Mı?

Gitar mı bağlama mı daha kolay olduğu, bireysel yeteneklere ve tercihlere bağlı değişken bir konudur. İki enstrümanın da kendine özgü zorlukları ve kolaylıkları vardır.

Gitar:

• Gitar, genellikle daha erişilebilir bir enstrüman olarak kabul edilir. Akorlar ve notalar parmak tahtası üzerinde görsel olarak daha nettir.
    • Tellere basmak, özellikle yeni başlayanlar için bağlamaya göre daha kolay olabilir.
    • Gitar, çok çeşitli müzik türlerinde kullanılır, bu nedenle repertuvar bulmak daha kolay olabilir.

Bağlama:

• Bağlama, Türkiye'de yaygın olan geleneksel bir telli çalgıdır. Bağlamanın perdesiz bir sapı vardır, bu da notaları bulmayı ve doğru sesleri çıkarmayı zorlaştırabilir.
    • Tellerine basmak, gitar tellerine basmaktan daha fazla güç gerektirir.
    • Bağlama, genellikle Türk halk müziği ve bazı diğer kültürlerin müziğinde kullanılır.

Kolaylık Karşılaştırması:

• Yeni başlayanlar için: Gitar, genel olarak yeni başlayanlar için daha kolay bir enstrüman olarak kabul edilebilir.
    • Zorluk düzeyi: Her iki enstrüman da ustalaşmak için zaman ve çaba gerektirir. Ancak, bağlamanın perdesiz sapı bazıları için daha zor olabilir.
    • Müzik türleri: Gitar, daha geniş bir müzik yelpazesinde kullanılabilirken, bağlama daha sınırlı müzik türlerinde kullanılır.

Sonuç olarak, "gitar mı kolay bağlama mı" sorusunun tek bir cevabı yoktur. Hangi enstrümanın daha kolay olduğu, bireysel tercihlerine ve öğrenme tarzına bağlıdır. Her iki enstrüman da müzik dünyasında önemli bir yere sahiptir ve kendine özgü zorlukları ve ödülleri sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aynı
  • ne derece gitar çalmak istediğine bağlı. 3 akorla 1000 şarkıcılardan olacaksan 2 aya bişiler çıkmaya başlar. gerçekten gitar çalmak istiyorsan onlarca yılını vermen gerek. aynı diyenler en fazla sahilde çayda çimende akdeniz akşamı görmüştür
  • Gitar calabiliyorum diyebilmen için yıllarını vermen gerek. Bir senedir üzerinde çalışıyorum ama hâlâ yolun başındayım, bas gitar çalıyorum ben de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aristolerans

Gitar calabiliyorum diyebilmen için yıllarını vermen gerek. Bir senedir üzerinde çalışıyorum ama hâlâ yolun başındayım, bas gitar çalıyorum ben de.
    Şu gitar için kurs şart mı çok pahalı oluyorlar. Evde öğrenmenin bir yolu yok mu ?

• YouTube üzerinde videolar bulunmakta, bunlar bir noktaya kadar getirtir devamı için ders şart oluyor. Peki o bir nokta arkadaş ortamında yeterli mi diye sorulacak olursa, evet gayet yeterli.

• Parmagim çılgınca thrill yapsın diyorsan bağlama çal

Hareketsiz parmak çok kuru bir ses yaratir

134 124 vs gibi tel de atlamalı çalarım diyorsan elektro gitar çal

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    klasik gitar yardım
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Uçamayan Pegasus kullanıcısına yanıt
    Amatör veya profesyonel değil orta düzeyde kendim söyleyip kendime yetecek kadar beni ara sıra mutlu edecek kadar çalmak istiyorum. Videolarla izleye izleye yapabilir miyim kursa gitmeden?
  • Ben normal gitar düşünüyorum aslında hangi gitarı almalıyım marka olarak kalite olarak beni iyi kötü idare edecek ne önerebilirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aristolerans

YouTube üzerinde videolar bulunmakta, bunlar bir noktaya kadar getirtir devamı için ders şart oluyor. Peki o bir nokta arkadaş ortamında yeterli mi diye sorulacak olursa, evet gayet yeterli.
    Benim aslında istediğim nokta arkadaş ortamından ziyade bir nebze de olsa profesyonelliğe yaklaşmak. Ortamlarda çalmak yerine gerçek manada sevdiğim için çalmak istiyorum açıkçası. Elektro gitar çok eskiden gelen bir tutku benim için lakin o fırsatı elde edemedim bir türlü.

• cumba198 kullanıcısına yanıt
    Ben o seviyedeyim hocam. Ufakken (5. sınıftım sanırım) 3 ay kadar haftada 1 ders kursa gittim ama sadece alt 3 telde 7 nota ile çok çok basit birkaç parça çalmayı öğrenmiştim kursta. O ara bıraktım bir süre sonra evde öğrenmeye başladım şuan çok daha ileresindeyim müzik öğretmenliği sınavlarına hazırlanıyorum. Yani yapabilirsiniz hocam. Yalnız hatalarınızı görüp sizi uyaracak bir hoca - arkadaşınız olsa daha iyi olur hatalarınızı pekiştirmemeniz adına (benim yoktu).
    kesinlikle kolayca yapabilirsin. sadece gitarın ve internetin olsun kafi. kısa sürede çalıp söylemeye başlarsın güzel çalışırsan
  • Julimezar kullanıcısına yanıt
    Çok güzel sizin adınıza çok sevindim Allah yolunuzu açık etsin teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.
    Peki hocam önerdiğiniz gitar var mı marka olarak kalite olarak ne ile başlayabilirim
  • O zaman yabancı kanalları da listeye eklemede yarar var, Türkçe kaynaklar bana kalırsa bir noktadan sonra tikanıyor. Bence artık istek listesinde durmasın, tatil de yaklaşıyor. Bu yazı böyle verimli gecirirsiniz

hocam tek önerim şu olur büyükşehirdeysen bilinen büyük müzik marketlerden 250-350 tl arası bir şey alabilirsin. bende bi tane barcelona var iyi memnunum
    Anladım çok teşekkür ederim hocam yardımcı olduğunuz için.
    ne demek hocam hayırlı olsun şimdiden
  • Bağlama haklında bilgim yok ama gitar hakkında daha 6 aydır çalan acemi olarak tecrübelerimi aktarabilirim :

Klasik çalıyorum.Başlarda ben de "evde öğrenirim" demiştim fakat evde öğrenemiyorsun.Tellere hangi parmağınla vuracağını bile görmen gerek.İnternette ancak "aiağı yukarı vurun gitsin" der geçerler.Ayriyeten bir sürü ritim tekniği var ve bunları internetten düzenli,sıralı olarak bulmak çok zor.Şimdiden uyarayım bare akor nedir diye bi bak,biliyorsan da daha önceden hiç yapmadıysan zorlanacaksın.Ben 2.5 aydır adam akıllı bare basmak için uğraştım,şu an rahat basıyorum.Gitarda pes etmek yok,göründüğü kadar kolay değil.Yıllarımı versem daha fazla tecrübe aktarmak isterim ama ben de orta seviyeyim diyebilirim Marka olarak Takamine veya Yamaha öneririm.

• Bu yaşadığınız tecrübeler benim için altın niteliğinde teşekkür ederim hocam daha şuna dikkat et şunu mutlaka yap diyeceğiniz bir şey varsa açığım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.